excel de paylaşım özelliği

Excel Vers. ve Dili
TR
MERHABA,
EXCELDE BİR DOSYAYI YAPLAŞIMA AÇIYORUM VE NETWORK ÜZERİNDE AYNI ANDA İKİ KİŞİ BU DOSYAYI AÇABİLİYOR VE BU İKİ KİŞİ AYNI HÜCREYE AYNI ANDA VERİ GİRDİĞİNDE VE KAYDET TUŞUNA BASTIĞINDA;

BAZEN HER İKİ KAYDI DA ALIYOR VE KAYDET TUŞUNA İLK BASANI İLK BOŞ ÜCREYE KAYDEDİYOR, KAYDET TUŞUNA İKİCİ BASANI DA BİR SONRAKİ BOŞ HÜCREYE KAYDEDİYOR.

AMA BAZENDE UYARICI BİR PENCERE ÇIKIYOR, BENİM KAYDETTİKLERİMİ Mİ YOKSA DİĞERİNİN KAYDETTİKLERİ Mİ KAYDEDEYİM DİYE SORUYOR.
BU DURUMDA TEK SEÇENEK VAR BİRİNİN YAPTIĞI TÜM KAYITLAR SİLİNİYOR.

BUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİZ. YANİ İKİSİNİNDE KAYDI OLSUN. BİRİNİ İLK HÜCREYE DİĞERİNİ DE BİR SONRAKİ BOŞ HÜCREYE KAYDETSİN İSTİYORUM.
not : office 2010 TR ve XP kullanıyorum

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Dosyayı paylaşıma açarken tercih edilen seçeneklerde, "Kullanıcılar arasında çakışan değişiklikler" de "Kaydedilen değişiklikler geçerli" seçeneğini aktif ederek deneyin.

Excel Vers. ve Dili
TR
Dosyayı paylaşıma açarken tercih edilen seçeneklerde, "Kullanıcılar arasında çakışan değişiklikler" de "Kaydedilen değişiklikler geçerli" seçeneğini aktif ederek deneyin.
MERHABA,
DENEDİM. OLMADI.
ŞÖYLE OLUYOR AMA?,
NORMALDE MENÜLERDEN "Gözden geçir \ Değişiklikleri izle\ Değişiklikleri Vurgula " altında açılan pencerede
"kim" seçeneğinin yanında "herkes" i seçtiğimizde sorun çözülüyor fakat buradaki tik attığımız kutucuk excelli kapatıp açtığımızda fabrika ayralarında boş geliyor. bunu nasıl sabitleyebiliriz ? bir register dosyası veya ayarı yok mu ? veya bir makro varmı bu işlem için ?

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-10-2021
Farklı bir çözüm daha önerebilirim.
Paylaştırılmış dosyada "değişiklikleri izle" den " değişiklikleri vurgula" seçimi yapın.
"düzenlerken değişiklikleri izle.Bu çalışma kitabını da paylaştırır" tıkını işaretleyin.
Ne zaman ve Kim seçeneklerin işaretleyin.Konumdan hangi aralıklarda seçim yapılırsa bilginiz olsun seçin.
Tamam deyin.Bundan sonra paylaşılan dosyadaki değişiklikler mavi kutucukla uyarı olarak gelecek.Artık değişiklikleri kabul edip etmemek size kalmış.

Excel Vers. ve Dili
TR
Farklı bir çözüm daha önerebilirim.
Paylaştırılmış dosyada "değişiklikleri izle" den " değişiklikleri vurgula" seçimi yapın.
"düzenlerken değişiklikleri izle.Bu çalışma kitabını da paylaştırır" tıkını işaretleyin.
Ne zaman ve Kim seçeneklerin işaretleyin.Konumdan hangi aralıklarda seçim yapılırsa bilginiz olsun seçin.
Tamam deyin.Bundan sonra paylaşılan dosyadaki değişiklikler mavi kutucukla uyarı olarak gelecek.Artık değişiklikleri kabul edip etmemek size kalmış.
----------------------------
MERHABA,
ANLATAMADIM HERHALDE....
Hocam bu dediğinizi yaptım ve yapıyorum ama excel dosyasını kapatıp açtığımızda bu yaptığım ayarlar SIFIRLANIYOR. bunu nasıl önleyebilirim diye soruyorum ?
Saygılarımla,

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Dosya eklemediğinize göre öneriler de sanal olacak ...
Benim önerim de şu;
Makro kaydeti açarak istediğiniz ayar işlemlerinin makro kaydını alın ve bu makroyu Thisworkbook içine initialize olarak atın. Yani gerekli işaretlemeleri programcık haline getirip dosya açılırken yüklenmesini sağlayın.

İlginç olan iki kullanıcının milyonda bir olacak çakışmaya isabet edebilmesi ... Normalde saniye farkıyla bile olsa eşitsiz zamanda kayıt mümkün.

Excel Vers. ve Dili
TR
Dosya eklemediğinize göre öneriler de sanal olacak ...
Benim önerim de şu;
Makro kaydeti açarak istediğiniz ayar işlemlerinin makro kaydını alın ve bu makroyu Thisworkbook içine initialize olarak atın. Yani gerekli işaretlemeleri programcık haline getirip dosya açılırken yüklenmesini sağlayın.

İlginç olan iki kullanıcının milyonda bir olacak çakışmaya isabet edebilmesi ... Normalde saniye farkıyla bile olsa eşitsiz zamanda kayıt mümkün.
------------------
merhaba,
örnek dosya ektedir.
milyonda bir ihtimal diyorsunuz, soruyorum size: bu dosyayı networkta 5 kişi kullaniyor ve açıldığında mesai bitimine kadar hep açık kalıyor, açık olan dosyada en son boş olan hücre A5 olsun. siz henüz yazmadınız ama sizden önce diğer kişi doldurdu burayı, siz yenileme yapmadınız, açıp kapatmadınız dosyayı ve sizde A5 hücresi hala boş gürünür. sizde burayı doldurur ve kaydet derserniz ya sizden önce kaydedenin bilgisi uçar, yada sizin yazdığınız bilgi uçar. ama ben basitcene A5, diyorum, yeri geliyor tüm satırı 50 sütundan oluşabiliyor, ve adam buna 20 dk. sını ayırıyor, 20 dk. uğraştığınız bilgiler bir kalemden uçarsa ne yapasınız.

söylediğiniz makroyu örneğe eklerseniz daha anlaşılır olur benim için. Teşşekür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Son düzenleme: