Excel dosyasına veri girişinden sonra PCde prog.lar çalı

Katılım
5 Eylül 2004
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP1 Ingilizce
Merhaba,

Diyelimki elimizde bir excel file'ı var ve her gün sabahleyin veri girilmesi gerekiyor.Sabahleyin PC ilk açıldığında önce bu file'ın açılması ve doldurulduktan sonra, diğer programların(IE ,Outlook vs. ) açılmasına izin verilmesi gibi bir şey yapılabilir mi acaba?.
 
Katılım
5 Eylül 2004
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP1 Ingilizce
Yani anlayacağın despotlukla file'ı doldurtacağım.... :p hehehehe.
İyilikle olmayınca, bu yol verileri toplayan arkadaşın aklına geldi.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
aklıma bir fikir geldi.

sen açılmasını istemediğin programların caption'larını tam olarak gönderirsen bir şey yapabileceğimi sanıyorum.

açılmasını istemediğin captionlar = ctrl+alt+del yapıldığında görünen program isimleri.
 
Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
131
Excel Vers. ve Dili
Ev -> Office 2016 Tükçe
İş -> Office 2016 Tükçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04/01/2022
OTOMATÝK AÇILMA

98 kullaırken Autoexect bata yanılmıyosam on start sonra dosyanın tam adresini yazınca oluyodu 2000 de denedim olmuyo :kafa:
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Re: OTOMATÝK AÇILMA

Fenomen' Alıntı:
Bilgisayar açıldığında bir dosyanın otomatik açılmasını istiyorsan AUTOEXEC.bat a dosyanın tam yolunu yazınca olmasuı lazım
eğer windowstan bahsediyorsak böyle birşey imkansız.
 
Katılım
25 Ağustos 2004
Mesajlar
131
Excel Vers. ve Dili
Ev -> Office 2016 Tükçe
İş -> Office 2016 Tükçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04/01/2022
98 de oluyodu ama komut netyi açıkçası hatırlayamadım
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
autoexec içindeki tüm görevler windows başlamadan önce başlatılıp sonlandırılır.
bunlarda sadece dos komutlarıdır. birde windows(95, 98, me) bölgesel ayarları ile ilgili işlemleri yapan dos programları çalışır.

ancak windows başladıktan sonra hiçbir programın çalışmasını, autoexec.bat etkileyemez. çünkü artık o çalışmıyordur.
 
Katılım
5 Eylül 2004
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP1 Ingilizce
Merhaba,

Winword.exe
Outlook.exe
iexplore.exe
explorer.exe

ilk anda aklıma gelenler..
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,324
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
@jale:

Başlangıç olarak aşağıdaki kodu geliştirerek birşeyler yapabilirsin. Kodu, Auto_Open içine alıp, dosyayı StartUp klasörüne yerleştirerek falan.... belki birşeyler olur. :mrgreen:

Kod, Excel haricindeki diğer Office uygulamalarını nazikçe kapatır (MS Outlook, Word, PowerPoint, Internet Explorer)

Kod:
Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias _
"FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, _
               ByVal lpWindowName As Long) As Long

Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias _
"SendMessageA" (ByVal hWnd As Long, ByVal wMsg As Long, _
                ByVal wParam As Long, _
                ByVal lParam As Long) As Long
'
Sub CloseProgs()
    Dim MyApp As Object
    ThisWorkbook.VBProject.VBE.MainWindow.Visible = False
    On Error Resume Next
    Set MyApp = GetObject(, "Word.Application")
    MyApp.Quit
    Set MyApp = GetObject(, "Outlook.Application")
    MyApp.Quit
    Set MyApp = GetObject(, "InternetExplorer.Application")
    MyApp.Quit
    Set MyApp = GetObject(, "PowerPoint.Application")
    MyApp.Quit
    Set MyApp = Nothing
End Sub
 
Katılım
5 Eylül 2004
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP1 Ingilizce
Çok teşekkür ederim Raider :D

Alttaki satırı çıkartınca çalıştı.

ThisWorkbook.VBProject.VBE.MainWindow.Visible = False
On Error Resume Next

Internet explorer hariç , diğerlerini kibarca kapatıyor. :oops:
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,324
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Mrb;

1) "ThisWorkbook.VBProject.VBE.MainWindow.Visible = False" satırı eğer hata veriyorsa, muhtemelen OfficeXP kullanıldığı içindir. Güvenlik ayarlarından "VB projelerine erişime güven" seçeneğinin aktif olması gerekir.

2) "On Error Resume Next " satırını çıkartmayın çünkü, kodda belirtilen uygulamalardan biri o anda açık değilse, kod hata verir.

3) "Internet explorer hariç , diğerlerini ...." Eğer MS Internet Explorer kullanıyorsanız, onu da "kibarca" kapatır.
 
Üst