DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Hocam merhaba elinize sağlık bizde yararlanmış olduk.Bir sorum olacak resim bulunamadı yerine, resmi olmayan ürünlerin resim alanına,resim yok adında jpg görseli nasıl koyabilirizEkli dosyayı indirip, Excel dosyasını açın. Sayfadaki butona tıklayın .....
https://drive.google.com/open?id=1sPkBfmRp0kCA7A2yh3QYFlALNHmI6lod
.
Hocam merhaba elinize sağlık bizde yararlanmış olduk.Bir sorum olacak resim bulunamadı yerine, resmi olmayan ürünlerin resim alanına,resim yok adında jpg görseli nasıl koyabiliriz
Teşekkürler
....
...
..
PicFile = ThisWorkbook.Path & "\Resimler\" & Range("A" & i).Text & ".jpg"
If Dir(PicFile) = Empty Then
PicFile = ThisWorkbook.Path & "\Resimler\ResimYok.jpg"
End If
....
..
.
merhaba Bu makrodan hareketle yerleşimin yatay olmasını istiyorum yardımlarınızı rica ederimDeğerli üstatlar ve yardımsever üyeler ne zamandan beri faydalandığım ve müteşekkir kaldığım bu kıymetli forumda hepinize selamlar,
Excelde, bilgisayarın içindeki resimleri excel hücresinin içine tam sığacak şekilde getirtmek istiyorum.
Çalışacağım excelde yüzlerce satır olacak.
Resimlerin isimleri exceldeki her bir satırda yazıyor ve hepsinin windowstaki yeri aynı. Bir resmin adı 14567.jpg ise bir diğerkinin 677899.jpg gibi.
Bu gelen resimleri hücrenin içine tam sığacak şekilde gelsin istiyorum.
Bir resim üzerinden gitmek gerekirse, resmin windows'taki adresi bu diyelim.
Q:\Users\manyakbiri\Desktop\Sadece Bana Ait\Birtakım Resimler\14567.jpg
Bir alttaki satırın adresi şu olacak;
Q:\Users\manyakbiri\Desktop\Sadece Bana Ait\Birtakım Resimler\677899.jpg
Yapmak istediğim işin çok basit ekran görütünsü de burada. Bence bu iş yapılabilir. B2 hücresinden itibaren resimlerin taşmayacak şekilde tam olarak hücrenin içine gelmesini istiyorum.
Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Cevaplarınızı bekleyeceğim.
Siz zaten sütunun genişlik ve yüksekliğini nasıl ayarlarsanız ona göre resmi sığdırıyor.merhaba Bu makrodan hareketle yerleşimin yatay olmasını istiyorum yardımlarınızı rica ederim
https://photos.app.goo.gl/XWKjqeMNfq8w1nyr6
Anladım.yok anlatmak istediğim bu makro ile yukarıdan aşağıya doğru resimler sıralanıyor , benim ihtiyacamı olan soldan sağa doğru , yani A sutüna yazıp B de resim çıkması değilde , satır 2 yazınca resim satır 1 de çıkmasını istiyorum
Sub Test()
' Haluk - 15/06/2019
' sa4truss@gmail.com
'
Dim NoA As Long, i As Long
Dim PicFile As String, PicTop As Integer, PicLeft As Integer, PicW As Integer, PicH As Integer
NoA = Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ActiveSheet.Pictures.Delete ' Tüm Resimleri Siler Sonra Ekler. Üst Üste resim gelmemesi için eklenmiştir.
For i = 2 To NoA
PicFile = ThisWorkbook.Path & "\Resimler\" & Range("B" & i).Text & ".jpg"
If Dir(PicFile) = Empty Then
Range("A" & i) = "Resim bulunamadı..!"
GoTo ResumeFor:
End If
PicTop = Range("A" & i).Top
PicLeft = Range("A" & i).Left
PicW = Range("A" & i).Width
PicH = Range("A" & i).Height
Set MyPic = ActiveSheet.Shapes.AddPicture(PicFile, True, True, PicLeft, PicTop, PicW, PicH)
ResumeFor:
Next
End Sub