• FORUMU MOBİL UYGULAMADAN TAKİP EDİN

    Forumu isteyen üyelerimiz Tapatalk (Harici bir hizmet) üzerinden mobil uygulamadan takip edebilirler.
    iOS için : https://itunes.apple.com/app/id307880732?mt=8
    Android için : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quoord.tapatalkpro.activity
    adreslerinden indirebilirsiniz.

    Bir iki haftaya da foruma özel kendi uygulamamız yayında olacak.
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi
-----------------------

EXCEL İLE BANKA KULLANICI GİRİŞİ LİSTESİ OLUŞTURMA

Katılım
6 Ocak 2016
Mesajlar
179
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
#1
Üstadlarım kolay gelsin,

Yardımınıza İhtiyacım var,

Şirkette birden fazla bankayla çalıştığımızdan her bankanın kullanıcı girişine otomatik olarak excel ile giriş yapmak istiyorum çoğu bankayı yaptım ama akbank ve ingbank'ta takıldım bir türlü olmuyor, kullanıcı koduna veriyi atamıyorum

İlgilenebilirseniz çok sevinirim


Kullandığım kodlar
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 -
Private Declare Function ShowWindow Lib "user32" (ByVal hwnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long
Sub ingbank()
Dim URL As String
Dim ie As Object
URL = "https://kurumsalinternetsubesi.ingbank.com.tr/WebApplication.UI/default.aspx?lang=tr-TR"
Set ie = CreateObject("InternetExplorer.Application")
With ie
.Navigate URL
.Visible = 1
ShowWindow ie.hwnd, 3
Do Until ie.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While ie.Busy: DoEvents: Loop
ie.Document.All("ctl00$mc$txtuserid").Value = Cells(13, "c").Value
Do Until ie.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While ie.Busy: DoEvents: Loop
'ie.Quit: Set ie = Nothing
End With
End Sub

-------------------------------------------------------------------------------------------
2-
Private Declare Function ShowWindow Lib "user32" (ByVal hwnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long
Sub ingbank()
Dim ie As Object
Set ie = CreateObject("internetexplorer.application")
With ie
.Visible = True
.Navigate "https://kurumsalinternetsubesi.ingbank.com.tr/WebApplication.UI/default.aspx?lang=tr-TR"
Do While Not .ReadyState = 4: DoEvents: Loop
.Document.getElementsByName("ctl00$mc$txtuserid")(0).Value = Cells(13, "c").Value
End With
Set ie = Nothing
End Sub

-------------------------------------------------------------------
banka link ve kodlarıda aşağıdaki gibidir

https://kurumsalinternetsubesi.ingbank. ... lang=tr-TR

<input name="ctl00$mc$txtuserid" type="text" maxlength="8" id="txtuserid" class="medium has-keyboard has-keyboard-numeric f-left" onmouseout="VeriBranch_OnMouseOut('txtuserid');" autocomplete="off" placeholder="" data-allowspace="true" onpaste="if(HasNonnumeric(event)){return false;};" data-discardturkishcharacters="false" onmouseover="VeriBranch_OnMouseOver('txtuserid');" onclick="EnableKeyboard();" onblur="RemoveEscapedCharactersFromTextBox(this,'txtuserid', ['<','>','?'])" data-holder="" onfocus="VeriBranch_TextOnFocus('txtuserid','',this);" onkeyup="OnlyNumericControl(this);" onkeypress="PreventSpecialKeys(this,event);;" aria-labelledby="ctl00_mc_lblUserName" onkeydown="TextBoxFocusOnNavigation(this,event);if(!Only_Numeric(event)){return false;};" data-uppercase="false">
 

netzone

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
360
Beğeniler
70
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 64 Bit TR
Windows 10 64 Bit TR
#2
Merhaba, Konu dikkatimi çekti giriş yapacağınız alanın ismiyle değilde ID sini kullanarak giriş yapmayı denediniz mi?
.Document.getElementsByName .Document.getElementsById olarak değiştirip dener misiniz.
Kullanıcı adı txtuserid - şifre txtPass
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
11,150
Beğeniler
209
Excel Vers. ve Dili
2003 excel türkçe
#5
Niçin yazdırmadığını bende anlamadım kopyala yapıştırda yapmıyor ama bir yolu var
SendKeys yöntemi
Ekli dosyayı irdele B2:B9 kullanıcı adı B11:B16 şifre hücreleri
 

Ekli dosyalar

Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
1,427
Beğeniler
3
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
#6
Merhaba
Şöyle deneyiniz
Kod:
ie.document.frames.Item(0).document.getElementByid("txtuserid").Value = "123"
 

halit3

Uzman
Uzman
Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
11,150
Beğeniler
209
Excel Vers. ve Dili
2003 excel türkçe
#7
Sayın PLİNT yapmış kodun tamamını yazıyorum.

PHP:
Private Declare Function ShowWindow Lib "user32" (ByVal hwnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long
Sub ingbank()
Dim URL As String
Dim IE As Object
URL = "https://kurumsalinternetsubesi.ingbank.com.tr/WebApplication.UI/default.aspx?lang=tr-TR"
Set IE = CreateObject("InternetExplorer.Application")
With IE
.navigate URL
.Visible = 1
ShowWindow IE.hwnd, 3
Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop

IE.document.frames.Item(0).document.getElementByid("txtuserid").Value = "12345678"
IE.document.frames.Item(0).document.getElementByid("txtPass").Value = "123456"
IE.document.frames.Item(0).document.getElementByid("ctl00_mc_btnLogin").Click

Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
Do While IE.Busy: DoEvents: Loop
'ie.Quit: Set ie = Nothing
End With

End Sub
 
Katılım
6 Ocak 2016
Mesajlar
179
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
#8
Üstadlarım emeğinize bilginize sağlık
 
Üst