Excel Koşullu Biçimlendirme Makrolu Uyarı

Excel Vers. ve Dili
2013&TR
Merhaba arkadaşlar ;

Benim birtürlü formüller ile bulamadığım bir koşullu biçimlendirme durumları var.Bu konuda makro yada varsa formül yardımında bulunabilir misiniz ?

Dosyayı anlatacak olursam ;

İhbar Girişi tüm girişlerin yapıldığı sayfamız burası.Öncelikle buraya 1 yıllık ihbar durumları yapılıyor.Personel Ad Soyad(A hücresi) kısmından açılan listeden bir kişi seçiliyor ve sonrasında ihbar sebebi seçilip son olarak ta ../../.... formatında tarih girişi yapılıyor.(Personel Girişleri A1-A2000 arasında)

İhbar Durum Bilgisi sayfasında da aylık olarak toplamda ne kadar ihbar yazıldığı toplanıyor.(A1 den A200'e kadar Personel isimleri var.B2-B14'te de Aylar mevcut.Her kişinin bu şekilde kesişmeleri olarak aylık toplamları mevcut.)

Benim burada istediğim yardım ise İhbar Durum Bilgisindeki Personel Listesindeki bir kişi şayet herhangi bir ayda ard arda 2 iş gününde Habersiz İşe Gelmeme yapmış ise yada yine o ay içinde 3 kez Habersiz İşe Gelmeme yapmış ise o aydaki toplam hücresi Kırmızı Renk olsun ve bu hücrenin üzerine tıklandığında bu iki durum olan "Ardarda 2 gün işe gelmedi" veya "Ay içinde toplam 3 iş günü işe gelmedi" şeklinde uyarı mesajı gelsin.
Bir diğer kural ise Habersiz İşe Gelmeme dışındaki kalan 3 sebepten ay içinde 3 kez ihbar girişi olmuş ise yine o kişinin o aydaki hücresi Sarı Renk olarak renklensin ve Hangi Tarihlerde hangi ihbar sebeplerini aldığı uyarı olarak hücreye tıklandığında görülsün.

Excel Vers. ve Dili
2013&TR
Arkadaşlar bir kişi cevap verebilir mi ?
Çok zor bir uygulamama mı yoksa basit olduğundan uğraşmak isteyen mi yok ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013, Türkçe
Örnek dosya paylaşırsanız daha anlaşılır olur.
Dosya.tc kullanabilirsiniz.