EXCEL SAYFA SEKMESİ SABİTLEME

Katılım
16 Temmuz 2018
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
Ev ve Öğrenci 2016, Türkçe
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar.
Resim 1
Resim 1 linkinde ki resimde bulunan Envanter sayfasının sekmesini sol kısımda sabitlemek istiyorum. Sol kısımda sabitlemediğim zaman sağdaki sayfalara geçtiğimde ENVATER sayfası Resim 2 resim 2 linkinde ki gibi solda kayboluyor ve tekrar o sayfaya gitmem gerekiyor. ENVANTER sayfasını sağda sabitlemek mümkün mü?


Resim 1


Resim 2
 

netzone

Altın Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
789
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2019 32 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝10 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Merhaba,

Farklı bir yolu var mı bilmiyorum fakat şu şekilde çözüm olabilir düşüncesindeyim.
Sayfa isimlerinden anlaşılacağı üzere sayfalarda ne var bilmiyorsunuz verdiğiniz linkler aracılığı ile sayfalara ulaşıyorsunuz.
Bu nedenle aşağıdaki yöntemler sizin için uygun olabilir.

1- Bağladığınız ürün sayfalarını gizleyebilirsiniz.
2- Her sayfanın başına geri dönüş için (Örneğin A1 hücresine) bir link verebilirsiniz.

İyi çalışmalar.
 
Katılım
16 Temmuz 2018
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
Ev ve Öğrenci 2016, Türkçe
Merhaba,

Farklı bir yolu var mı bilmiyorum fakat şu şekilde çözüm olabilir düşüncesindeyim.
Sayfa isimlerinden anlaşılacağı üzere sayfalarda ne var bilmiyorsunuz verdiğiniz linkler aracılığı ile sayfalara ulaşıyorsunuz.
Bu nedenle aşağıdaki yöntemler sizin için uygun olabilir.

1- Bağladığınız ürün sayfalarını gizleyebilirsiniz.
2- Her sayfanın başına geri dönüş için (Örneğin A1 hücresine) bir link verebilirsiniz.

İyi çalışmalar.
Kardeşim evvela cevabın için teşekkür ederim.
1. çözüm önerini denedim fakat gizlediğim zaman bağlantı çalışmıyor.
2. çözümü nasıl yapacağım ile alakalı bilgi verebilir misin?
 

netzone

Altın Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
789
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2019 32 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝10 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Merhaba,

Bu dosyayı inceleyebilirsiniz.

Örnekte 1-2-3-4 sayfalarının başına bir simge ekleyip buna basılarak (Link>Bu belgede yerleştir>a1 hücresine) ana sayfa'nın a1 hücresine gitmesi sağlamıştır.

iyi çalışmalar.
 
Katılım
16 Temmuz 2018
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
Ev ve Öğrenci 2016, Türkçe
NETZONE kardeşim çok teşekkür ederim. Allah razı olsun :)
 

metehan8001

Yasaklı
Katılım
8 Nisan 2010
Mesajlar
125
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 -2016 TR
Konu çözülmüş sanırım, ama makro olarak alternatif isterseniz.

Aşağıdaki kodu Excel sayfanızın “ThisWorkbook” (“BuÇalışmaKitabı”) kod editörüne yazın. Ana sayfanızın adı ne ise onu kod içerisindeki “ANASAYFA” ile değiştirin. Daha sonra dosyanızı kaydedip, kapatıp tekrar açın.


Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
'www.*************
Application.EnableEvents = False
Application.ScreenUpdating = False
If Application.ActiveSheet.Index <> Application.Sheets("ANASAYFA").Index Then
    Application.Sheets("ANASAYFA").Move Before:=Application.Sheets(Application.ActiveSheet.Index)
    Application.Sheets("ANASAYFA").Activate
    Sh.Activate
End If
Application.ScreenUpdating = True
Application.EnableEvents = True
End Sub
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,161
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Alternatif olsun. Basit bir kod. Herhangi bir sayfada herhangi bir hücreye çift tıklarsanız ENVANTER sayfasına dönüş yaparsınız.
Kodlar Buçalışmakitabı'nınun kod sayfasında olmalı.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

    If Not ActiveSheet.Name = "ENVANTER" Then Sheets("ENVANTER").Select
   
End Sub
 
Katılım
16 Temmuz 2018
Mesajlar
19
Excel Vers. ve Dili
Ev ve Öğrenci 2016, Türkçe
Konu çözülmüş sanırım, ama makro olarak alternatif isterseniz.

Aşağıdaki kodu Excel sayfanızın “ThisWorkbook” (“BuÇalışmaKitabı”) kod editörüne yazın. Ana sayfanızın adı ne ise onu kod içerisindeki “ANASAYFA” ile değiştirin. Daha sonra dosyanızı kaydedip, kapatıp tekrar açın.


Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
'www.*************
Application.EnableEvents = False
Application.ScreenUpdating = False
If Application.ActiveSheet.Index <> Application.Sheets("ANASAYFA").Index Then
    Application.Sheets("ANASAYFA").Move Before:=Application.Sheets(Application.ActiveSheet.Index)
    Application.Sheets("ANASAYFA").Activate
    Sh.Activate
End If
Application.ScreenUpdating = True
Application.EnableEvents = True
End Sub
Kardeşim yani tamda ihtiyacım olan kodu vermişsin helal olsun sana çok teşekkür ederim :)
 
Üst