excel sayfaya buton ekleme

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bende HAzriladigim acilis sayfasina Guncelle Butonu eklemek istiyorum.Yukarida "Data Aktualisiren" diye bir buton var ama onu sayfama surukleyemiyorum.NAsil yapabilirim?

Excel Vers. ve Dili
office7
slm
excel 2007 de buton ekleme işlemini yapamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim...

İ

İhsan Tank

Misafir
slm
excel 2007 de buton ekleme işlemini yapamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim...
merhaba
öncelikle yapmanız gereken bir kereye mahsus bir excel sayfası açın - office simgesine tıklayın - excel seçeneklerine tıklayın - soldan popüler'i seçin - sağ tarafta bulunan şeritte geliştirici sekmesini göster'e tıklayın. ve tamam deyin.
ardından üstteki sekmelerde Geliştiriciye tıklayın ve istediğiniz buton veya başka bir özelliği sayfasınıza uyarlayınız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
ingilizce
merhaba ben de active X butonlari ekledim fakat benim programim su sekilde:
belli isimler var ve her ismin yaninda bir buton bulunuyor. bu sekilde bir butona tiklandigi vakit, o ismin sayfasian yonlendiriliyorsunuz. fakat isimleri bir sekilde siralamadan gecirince isimlerin listedeki yerleri degismesine ragmen butonlar sabit kaliyor. butonlarinda isimlerle birlikte yer degistirmesini saglayabilir miyiz?

tesekkurler, kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - 2007
düğme eklemenin en kolay yolu bana göre makro kaydet seçeneği ile yapılır.
lütfen adımları takip ederek uygulayın
1-araçlar>makro>yenimakro kaydeti seçin
2-açılan pencerede makro ismi verin örnek veriler1 gibi ve tamam deyin dikkat tamam dedikten sonra yalnızca gitmesini istediğiniz excel sayfasını tıklayın ve makro kaydını durdurun
3-ana sayfaya dönün görünüm menüsünden>araç çubukları>form seçeneğini tıklayın
4-açılan pencereden düğmeyi seçin ve ana sayfada düğmeyi oluşturun size otomatik olarak makro ata penceresini açacaktır.Daha önce veri 1 olarak kaydettiğimiz makroyu seçip makroyu düğmeye atayın düğmeniz kullanıma hazır olacaktır. bu örnek üzerinden giderek diğer düğmeleri atayabilirsiniz.
yeterince anlaşılır yazmaya çalıştım sanırım sorununuz çözülür
anlaşılmayan bir şey varsa yine yardımcı olurum kolay gelsin
Merhaba Arkadaşlar
Kullandığım bir excel dosyasına yukarıdaki adımlara göre buton ekledim. Benim bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor. Ancak dosyayı maille bir başkasına yolladığımda o bilgisayarda butonlar çalışmıyor. Bunun nedeni nedir ?

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba Arkadaşlar
Kullandığım bir excel dosyasına yukarıdaki adımlara göre buton ekledim. Benim bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor. Ancak dosyayı maille bir başkasına yolladığımda o bilgisayarda butonlar çalışmıyor. Bunun nedeni nedir ?
MErhaba,

Geönderdiğiniz bilgisardaki Makro Güvenlik Seviyesi ile alakalı olabilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - 2007
MErhaba,

Geönderdiğiniz bilgisardaki Makro Güvenlik Seviyesi ile alakalı olabilir.
Peki bu sorunu aşmak için dosyayı gönderdiğim kişilere uyarı yazısı mı yazmalıyım ? Yoksa bunun daha kısa bir yolu var mı ? Eğer ki mesaj atma dışında bir çözüm yolu yoksa buton koymanın da bir esprisi kalmamış olacak. :frown: Excel dosyasında bir çok çalışma sayfası var. Kullanıcının makro güvenlik seviyesini ayarlama süresi ile çalışma sayfaları arasından gerekli olanlarını arayıp bulması neredeyse aynı sürede olacaktır. :frown:

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Peki bu sorunu aşmak için dosyayı gönderdiğim kişilere uyarı yazısı mı yazmalıyım ? Yoksa bunun daha kısa bir yolu var mı ? Eğer ki mesaj atma dışında bir çözüm yolu yoksa buton koymanın da bir esprisi kalmamış olacak. :frown: Excel dosyasında bir çok çalışma sayfası var. Kullanıcının makro güvenlik seviyesini ayarlama süresi ile çalışma sayfaları arasından gerekli olanlarını arayıp bulması neredeyse aynı sürede olacaktır. :frown:
Güvenlik Seviyesini ayarlaması derken dakikalar alacak bir şey değil.

Araçlar / Seçenekler / Güvenlik / Makro Güvenliği / Orta veya Düşük(Önermem)

Bu kadar.

Bir kez yapmanız yeterli.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - 2007
Güvenlik Seviyesini ayarlaması derken dakikalar alacak bir şey değil.

Araçlar / Seçenekler / Güvenlik / Makro Güvenliği / Orta veya Düşük(Önermem)

Bu kadar.

Bir kez yapmanız yeterli.
Excele fazla hakim olmayanlar için süre uzayabilir diye düşünmüştüm. Ama yazdığınız bu uyarıyı dosyaya iliştireceğim. Faydalı olur umarım. Yardımınız için teşekkürler.:)

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Teşekkürler

düğme eklemenin en kolay yolu bana göre makro kaydet seçeneği ile yapılır.
lütfen adımları takip ederek uygulayın
1-araçlar>makro>yenimakro kaydeti seçin
2-açılan pencerede makro ismi verin örnek veriler1 gibi ve tamam deyin dikkat tamam dedikten sonra yalnızca gitmesini istediğiniz excel sayfasını tıklayın ve makro kaydını durdurun
3-ana sayfaya dönün görünüm menüsünden>araç çubukları>form seçeneğini tıklayın
4-açılan pencereden düğmeyi seçin ve ana sayfada düğmeyi oluşturun size otomatik olarak makro ata penceresini açacaktır.Daha önce veri 1 olarak kaydettiğimiz makroyu seçip makroyu düğmeye atayın düğmeniz kullanıma hazır olacaktır. bu örnek üzerinden giderek diğer düğmeleri atayabilirsiniz.
yeterince anlaşılır yazmaya çalıştım sanırım sorununuz çözülür
anlaşılmayan bir şey varsa yine yardımcı olurum kolay gelsin
Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 ingilizce
merhaba

eklediğim köprülerin isimlerini değiştirdim. fakat bu isimlerin düğme şeklinde bir görselde yer almasını istiyorum. bunu yapmak mümkün müdür. nasıl yapılır?

teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 ingilizce
merhaba

eklediğim köprülerin isimlerini değiştirdim. fakat bu isimlerin düğme şeklinde bir görselde yer almasını istiyorum. bunu yapmak mümkün müdür. nasıl yapılır?

teşekkürler
merhaba arkadaslar. bu konuda bana yarcımcı olabilecek kimse var mı ?

teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Arkadaşlar merhaba;
Ben aranıza henüz katıldım ve acil yardımınıza ihtiyacım var.. Bir işlet ve burası farklı birimlerden oluşuyor. Metal-kaynak-döşeme-boyama v.s gibi. Günlük üretimi rapor haline getırmek için bır çalışmaya ıhtıyacım var. hangi bölümde, kim ne üretmiş, ne kadar üretmiş. buna benzer excell calışması olan arkadaslarım yardımcı olabılırsenız cok sevınırım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkur ederım.. saygılar ve selamar...