excel tarih uyarısı

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-02-2024
Selam arkadarlar
Ekte örnek koydum
İki sıra örnek yazdım
Yapmak istediğim yazmış olduğum tarıh geldiğinde bana bir şekilde uyarı versin
exeli açtığımda olabilir açmadan kendi oto açılarak olabilir çok önemli değil
bir şekilde uyarılmak istiyorum ama renk değiştirsin ama yanıp sonsun yada her ne olursa tabi olursa :D

Yada böyle olmaz ama şu şekilde olur diye yorum yaparsınız bende toployu değiştirir o şekilde yaparım

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 - Tr
Sayın LockMan;

ekli örneği inceleyiniz...

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
&
excel 2003 Türkçe
koşullu biçimlendirme ile tarih geldiğinde rengin kırmızı olması sağlanmıştır.

Excel Vers. ve Dili
08-02-2024
Çok teşekkür ederim ellerinize sağlık :D

Excel Vers. ve Dili
08-02-2024
Arkadaşlar malesef olmadı

koşullu biçimlendirme ile tarih geldiğinde rengin kırmızı olması sağlanmıştır.
Eklenmiş Dosyalar Kirac%FDlar(1).xls (17.0 KB, 8 Görüntülenme)

dün yolladığınızı aldım bir tane bugünün tarihine ayarladım fakat az evel baktığımda malesef değişen bir şey olmadığını gördüm kırmızıya gönüşen yok :D

İlk açtığımda güvenlik düzeyi yüksek olarak ayarlandığı ve yüksek ve dijital olarak imlanmış ..........................

Yardımı görüntüle dediğimde

Bu hata aşağıdaki nedenlerle oluşabilir:
Makro güvenliği Yüksek olarak ayarlı ve dosya açılırken makro uyarı iletişim kutusu belirdiğinde Devre Dışı Bırak'ı seçtiniz veya makro imzalanmamış ve uygulama tarafından otomatik olarak devre dışı bırakıldı
Makro imzalıysa ve dosya açılırken makro sertifikasını kabul etmeniz istendiğinde Devre Dışı Bırak düğmesini seçtiyseniz, makroyu etkinleştirmek için aşağıdaki yordamı kullanabilirsiniz:
Dosyayı ve uygulamanın bilgisayarda çalışan diğer örneklerini kapatın (bunlar, çalıştırmakta olduğunuz uygulamanın belli bölümlerini kullanan uygulamaları da içerir, örneğin Word'ü kullanan Outlook, veritabanı uygulamaları,...).
Dosyayı yeniden açın ve güven sertifikası ayrıntılarını inceleyin ve yayımcı tarafından verilen sertifikaya güveniyorsanız Bu yayımcıdan gelen makrolara her zaman güven kutusunu işaretleyin.
Makronun çalışmasına izin vermek için Etkinleştir düğmesini tıklatın.
Makro imzalanmamışsa (ekinde güven sertifikası yoksa) ve imzalanmamış makro kaynağını doğruladıktan sonra güvenebileceğinizi düşünüyorsanız, aşağıdaki yordamı kullanarak makroyu etkinleştirebilirsiniz:
Araçlar menüsü seçeneğini belirleyin ve ardından Makro ve Güvenlik öğelerini seçin. Açılan Güvenlik iletişim kutusunda, güvenlik düzeyini Orta olarak ayarlamak için Orta radyo düğmesini tıklatın.
Dosyayı ve uygulamanın bilgisayarda çalışmakta olan diğer örneklerini kapatın.
Dosyayı yeniden açın ve istendiğinde imzalanmamış makronun çalışmasına izin vermek için Etkinleştir düğmesini tıklatın.
Makroyu kabul ettiğinizde makro güvenliği düzeyini Yüksek'e döndürün.
Uygulamanızın başka bir örneği güvenlik ayarlarını kilitledi ve güvenlik ayarlarında değişiklik yapılmasına izin vermiyor
Güvenlik ayarlarınızı değiştirirken Office ile ilgili tüm uygulamaları ve aynı uygulamanın diğer örneklerini kapatmanız önerilir.
Bilgisayarınızda Visual Basic for Applications (VBA) yüklü değil
VBA yüklü değilse, VBA makrolarına eklenen güven sertifikalarını kabul etmeniz mümkün değildir. Gerekli makro yorumlayıcısı sistemde yüklü olmadığından, ekli güven sertifikası içerenler de dahil, çalışmayı deneyen VBA makroları çalıştırılamaz. Bu hatanın olası iki nedeni vardır:
Yöneticiniz VBA'yı yüklememeyi seçmiştir
Çalıştırdığınız Office sürümü varsayılan olarak VBA'yı yüklemez
VBA'yı yüklenebilir özellik olarak sağlamayan bir Office örneği çalıştırıyorsanız, Office sürümünüzü VBA makroları çalıştıracak şekilde yükseltmeniz gerekir.
Bu güven sertifikası geçersiz - (bu durum oluştuğunda Etkinleştir düğmesini seçemezsiniz)
Sertifikaya artık güvenilmiyor; veren yetkili tarafından iptal edildi veya zarar gördü. Sisteminizin sertifikayı geçerli olarak tanımamasının nedenini bulmak için araştırmanız gereken pek çok diğer olasılık vardır. Sertifikası geçersiz olan bir makroyu hiçbir zaman çalıştırmamanız önerilir.
Bu konuyla ilgili bir sorun giderme yardım konusu çevrimiçi olarak bulunabilir.
Bu hata iletisi hakkında daha fazla çevrimiçi bilgi.

yazıyordu

Bana nasıl yapıldığını anlatırsanız ben kendim uğraşmak isterim
Şİmdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
08-02-2024
Excel 2003 türkçe kullanıyorum

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
Excel'in default (varsayılan) güvenlik ayarı "Yüksek" olduğu için sizi VBA içeren dosyaları açarken uyarır ve bu hatayı verir. O nedenle bu tür dosyaları açmak için öncelikle Excel'de
Menü->Araçlar->Seçenekler->Güvenlik sekmesi..->Makro güvenliği tıklanır. Gelen pencerede makro güvenlik düzeyi orta veya düşük seçilir, onaylanıp kapatılır.

Excel Vers. ve Dili
08-02-2024
teşekkür ederim
dediğinizi yaptım
yarın tarihli örnek yazdım
yarın sabah bakacam :D

Her şey için teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Merhaba arkadaşlar. ECYavuz sizin örneğinize tarihin yanına zamanı da (saat + dakika + saniye) eklemek mümkün mü ?

Excel Vers. ve Dili
08-02-2024
karadami
Verdiğin örnek aynen çalıştı teşekkürürmü yeniliyorum çok sağol :)

Nasıl yapıldığını anlatma şansın varmı acaba olurda bir aksilik olur çalışmaz yada ben yeni bir şey hazırlarım aynısını kullanmak isterim
Anlatırsan sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
&
excel 2003 Türkçe
karadami
Verdiğin örnek aynen çalıştı teşekkürürmü yeniliyorum çok sağol :)

Nasıl yapıldığını anlatma şansın varmı acaba olurda bir aksilik olur çalışmaz yada ben yeni bir şey hazırlarım aynısını kullanmak isterim
Anlatırsan sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim
biraz geç bir cevap oldu ama yinede belirtiyim.

tarihlerin bulunduğu(bulunacağı) hücreler seçilir veya sütunu tamamen seçebilirsiniz. Biçim menüsünden koşullu biçimlendirme seçilir. açılan pencereden "hücre" yanındaki açılır kutudan "eşit" seçilir ve diğer bölüme =BUGÜN() yazılır. biçim düğmesinden istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz....

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
14-01-2025

tarihlerin bulunduğu(bulunacağı) hücreler seçilir veya sütunu tamamen seçebilirsiniz. Biçim menüsünden koşullu biçimlendirme seçilir. açılan pencereden "hücre" yanındaki açılır kutudan "eşit" seçilir ve diğer bölüme =BUGÜN() yazılır. biçim düğmesinden istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz....
Bu cevaptan bende faydalandım,teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr

teşekkürler karadamı bu liste benimde işime yarıcak, bu acıklamanla sarı kırmızı olan renkleri sarı lacivert yaptım :)

Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE 2007
ArkadaŞlar Yukaridakİ Tablodan HİÇ BİrŞey Ablamadim:)
Tabloda HİÇ Bİr Formul Yok
Nasil Zamani GeldİĞİnde Renkler DegİŞecek

TeŞekkÜrler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Biraz geç bir cevap olacak ama belki arayanların işine yarar.

=bugün() formülü belirtilen hücreye o günün tarihini verir. Bizim de yukarıda istediğimiz şey verdiğimiz hücrelerdeki tarihler ile bugünün tarihi eşit olursa onu istediğimiz biçime(örneğin kırmızı renge) göre işaretlesin.

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Merhaba,
Excell tarih uyarısı konusunda aşağıdaki örnekte yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Merhaba,
Excell tarih uyarısı konusunda aşağıdaki örnekte yardımcı olursanız sevinirim.
E3'teki formül:

Kod:
=EĞER(BUGÜN()>=C3+D3;C3+D3;"")
Bu formül raporun bitip iş gününün başladığı ilk günü gösterir. Örneğin verdiğiniz örnekte ilk kişinin raporu 5 martta sona ermektedir, yani 5 mart 10. gündür, formül ise sonraki ilk gün olan 6 marttan itibaren hücrede tarihi gösterir.

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Çok teşekkür ederim.
Formülde sonraki günü vermesi benim için daha iyi oldu. Elleriniz dert görmesin