Arkadaşlar malesef olmadı
koşullu biçimlendirme ile tarih geldiğinde rengin kırmızı olması sağlanmıştır.
Eklenmiş Dosyalar Kirac%FDlar(1).xls (17.0 KB, 8 Görüntülenme)
dün yolladığınızı aldım bir tane bugünün tarihine ayarladım fakat az evel baktığımda malesef değişen bir şey olmadığını gördüm kırmızıya gönüşen yok
İlk açtığımda güvenlik düzeyi yüksek olarak ayarlandığı ve yüksek ve dijital olarak imlanmış ..........................
Yardımı görüntüle dediğimde
Bu hata aşağıdaki nedenlerle oluşabilir:
Makro güvenliği Yüksek olarak ayarlı ve dosya açılırken makro uyarı iletişim kutusu belirdiğinde Devre Dışı Bırak'ı seçtiniz veya makro imzalanmamış ve uygulama tarafından otomatik olarak devre dışı bırakıldı
Makro imzalıysa ve dosya açılırken makro sertifikasını kabul etmeniz istendiğinde Devre Dışı Bırak düğmesini seçtiyseniz, makroyu etkinleştirmek için aşağıdaki yordamı kullanabilirsiniz:
Dosyayı ve uygulamanın bilgisayarda çalışan diğer örneklerini kapatın (bunlar, çalıştırmakta olduğunuz uygulamanın belli bölümlerini kullanan uygulamaları da içerir, örneğin Word'ü kullanan Outlook, veritabanı uygulamaları,...).
Dosyayı yeniden açın ve güven sertifikası ayrıntılarını inceleyin ve yayımcı tarafından verilen sertifikaya güveniyorsanız Bu yayımcıdan gelen makrolara her zaman güven kutusunu işaretleyin.
Makronun çalışmasına izin vermek için Etkinleştir düğmesini tıklatın.
Makro imzalanmamışsa (ekinde güven sertifikası yoksa) ve imzalanmamış makro kaynağını doğruladıktan sonra güvenebileceğinizi düşünüyorsanız, aşağıdaki yordamı kullanarak makroyu etkinleştirebilirsiniz:
Araçlar menüsü seçeneğini belirleyin ve ardından Makro ve Güvenlik öğelerini seçin. Açılan Güvenlik iletişim kutusunda, güvenlik düzeyini Orta olarak ayarlamak için Orta radyo düğmesini tıklatın.
Dosyayı ve uygulamanın bilgisayarda çalışmakta olan diğer örneklerini kapatın.
Dosyayı yeniden açın ve istendiğinde imzalanmamış makronun çalışmasına izin vermek için Etkinleştir düğmesini tıklatın.
Makroyu kabul ettiğinizde makro güvenliği düzeyini Yüksek'e döndürün.
Uygulamanızın başka bir örneği güvenlik ayarlarını kilitledi ve güvenlik ayarlarında değişiklik yapılmasına izin vermiyor
Güvenlik ayarlarınızı değiştirirken Office ile ilgili tüm uygulamaları ve aynı uygulamanın diğer örneklerini kapatmanız önerilir.
Bilgisayarınızda Visual Basic for Applications (VBA) yüklü değil
VBA yüklü değilse, VBA makrolarına eklenen güven sertifikalarını kabul etmeniz mümkün değildir. Gerekli makro yorumlayıcısı sistemde yüklü olmadığından, ekli güven sertifikası içerenler de dahil, çalışmayı deneyen VBA makroları çalıştırılamaz. Bu hatanın olası iki nedeni vardır:
Yöneticiniz VBA'yı yüklememeyi seçmiştir
Çalıştırdığınız Office sürümü varsayılan olarak VBA'yı yüklemez
VBA'yı yüklenebilir özellik olarak sağlamayan bir Office örneği çalıştırıyorsanız, Office sürümünüzü VBA makroları çalıştıracak şekilde yükseltmeniz gerekir.
Bu güven sertifikası geçersiz - (bu durum oluştuğunda Etkinleştir düğmesini seçemezsiniz)
Sertifikaya artık güvenilmiyor; veren yetkili tarafından iptal edildi veya zarar gördü. Sisteminizin sertifikayı geçerli olarak tanımamasının nedenini bulmak için araştırmanız gereken pek çok diğer olasılık vardır. Sertifikası geçersiz olan bir makroyu hiçbir zaman çalıştırmamanız önerilir.
Bu konuyla ilgili bir sorun giderme yardım konusu çevrimiçi olarak bulunabilir.
Bu hata iletisi hakkında daha fazla çevrimiçi bilgi.
yazıyordu
Bana nasıl yapıldığını anlatırsanız ben kendim uğraşmak isterim
Şİmdiden teşekkür ederim