bybart
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- notebook:office 2016 işyerinde: office 365. hemen hemen tüm versiyonlar.
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 12-03-2025
daha önce forumdaki c# firebird bağlantısı visual studio ile isimli başlıkta c#ile bağlanmayı excel.web.tr sayesinde başarmıştım. şimdi aynı veritabanına excel ile bağlanıp bir iş yapmak istiyorum.
c#'ta çalışan bağlantı:
FbConnection baglanti= new FbConnection("User ID=sysdba;Password=12345;" + "Database=192.168.0.10:C:\\data\\kitaplik.gdb;" + "DataSource=localhost;Charset=NONE;");
çalıştırmaya çalıştığım vba kodu:
Sub VeriCek()
Dim baglanti As Object
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
' Bağlantı dizesini güncelleyin
baglanti.Open "Driver=Firebird/InterBase(r) driver;Server=192.168.0.10;Database=C:\\data\\kitaplik.gdb;Uid=sysdba;Pwd=masterkey;Dialect=3"
Dim sorgu As String
sorgu = "SELECT p.KITAPYIL, p.KITAPID, ps.KITAPKAYITID, ps.ADET, ps.SAYFA, ps.YAZARSTR " & _
"FROM KITAP p INNER JOIN KITAPSTOK ps ON p.KITAPKAYITID = ps.KITAPKAYITID " & _
"WHERE p.KITAPID IN (7283, 7203) AND p.KITAPYIL = 2023"
Dim veriler As Object
Set veriler = CreateObject("ADODB.Recordset")
veriler.Open sorgu, baglanti
.........................................
ancak hata alıyorum. hata:
run-time error '-2147467259 (80004005) [Microsoft][ODBC Driver Manager] Veri kaynağı adı bulunamadı ve varsayılan sürücü belirtilmemiş
aslında bilgisayarda firebird yüklü ve c# ta çalışıyoru burada çalışması için tam bağlantı dizesi nasıl olabilir ve firebird bağlantısı için exele gereken eklenti v.s. var mıdır ? iyi çalışmalar dilerim.
c#'ta çalışan bağlantı:
FbConnection baglanti= new FbConnection("User ID=sysdba;Password=12345;" + "Database=192.168.0.10:C:\\data\\kitaplik.gdb;" + "DataSource=localhost;Charset=NONE;");
çalıştırmaya çalıştığım vba kodu:
Sub VeriCek()
Dim baglanti As Object
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
' Bağlantı dizesini güncelleyin
baglanti.Open "Driver=Firebird/InterBase(r) driver;Server=192.168.0.10;Database=C:\\data\\kitaplik.gdb;Uid=sysdba;Pwd=masterkey;Dialect=3"
Dim sorgu As String
sorgu = "SELECT p.KITAPYIL, p.KITAPID, ps.KITAPKAYITID, ps.ADET, ps.SAYFA, ps.YAZARSTR " & _
"FROM KITAP p INNER JOIN KITAPSTOK ps ON p.KITAPKAYITID = ps.KITAPKAYITID " & _
"WHERE p.KITAPID IN (7283, 7203) AND p.KITAPYIL = 2023"
Dim veriler As Object
Set veriler = CreateObject("ADODB.Recordset")
veriler.Open sorgu, baglanti
.........................................
ancak hata alıyorum. hata:
run-time error '-2147467259 (80004005) [Microsoft][ODBC Driver Manager] Veri kaynağı adı bulunamadı ve varsayılan sürücü belirtilmemiş
aslında bilgisayarda firebird yüklü ve c# ta çalışıyoru burada çalışması için tam bağlantı dizesi nasıl olabilir ve firebird bağlantısı için exele gereken eklenti v.s. var mıdır ? iyi çalışmalar dilerim.