"EXCEL VBA, MAKRO ÖĞRENİYORUM" Online Semineri

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
231618

Merhaba,
Yeni girişimimizin ilk Online Semineri ile karşınızdayız.

Forumda en çok merak edilen konularında başında "Makro" yani VBA ile program geliştirme geliyor.
Biz de ilk seminerimizi bu konuya ayırdık.
Her başlangıç zordur.
Bu nedenle bu ilk hamle bizim için de bir öğrenme süreci olacak.
Sizlerden gördüğünüz her eksikliği veya aksaklığı bize bildirmenizi rica ediyoruz.
Kayıt olurken, kredi kartı ile ödeme yaparken veya başka herhangi bir yerde gördüğünüz eksik veya aksaklığı lütfen ya buradan özel mesaj ile ya da admin@excel.web.tr email adresine iletmeniz.
Yine Kurumsal hizmet sitemizde gördüğünüz eksiklikleri de bildirmenizi rica ediyoruz.

Bu ilk Seminerde olabilecek aksaklıklar için şimdiden özür diliyoruz ve bunun için de bu Seminerin Fiyatı sadece bu seminer için 125 TL KDV Dahil olarak belirledik.

Seminer 2 saat sürecek ve sonrasında 1 saat soru cevap ve pekiştirme zamanı ayrıldı.
Bu eğitime katılırken kabaca VBA nın ne olduğunu biliyor olmanızı bekliyoruz.

Herkese uygun zamanlama olsun diye aynı eğitimi 3 aynı zamana planladık.
11 Kasım Perşembe - 14:00
11 Kasım Perşembe - 19:30
14 Kasım Pazar - 11:00

(SADECE 1 KİŞİ DAHİ KAYIT YAPTIRSA SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR)

Her bir seminerin kontenjanı 10 kişi ile sınırlıdır.
Bu fiyattan bir daha bulamayacağınız için acele etmenizi tavsiye ediyoruz.


Konu Başlıkları / Detaylar / Kayıt / Ödeme işlemler için lütfen aşağıdaki linki ziyaret edin.
BİLGİ & KAYIT : https://www.excel.web.tr/kurumsal/tr/seminerler/

Bu ilk deneyimden diğer online seminerlerin planlamasını ve duyurusunu yapacağız.
 
Son düzenleme:

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Arkadaşlar Perşembe günü ilk online eğitimler başlıyor.
Üzgünüm ki beklediğim ilgiyi göremedim.
Bir iki deneme daha yaparız, olmazsa bu hizmeti askıya alırız.

Katılmak isteyip te katılamayan arkadaşlar geri bildirimde bulunursa ona göre düzenleme yapma imkanımız olur.
Zaman mı uygun değil, içerik mi ilginizi çekmedi, ücret mi pahalı???
 

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
624
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Katılmak isteyip te katılamayan arkadaşlar geri bildirimde bulunursa ona göre düzenleme yapma imkanımız olur.
Zaman mı uygun değil, içerik mi ilginizi çekmedi, ücret mi pahalı???
Bence neden Covid 19 salgını döneminde çevrimiçi excel eğitimlerinin yoğunlaşması (Bayağı yayın yapıldı, hâlen de yapılıyor.) ve bunların Youtube vb. platformlarda ücretsiz paylaşılmasıdır.
Dolayısı ile seminer ülkemizin ekonomik koşullar düşünüldüğünde ilgi görmemektedir diye düşünüyorum.
 

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
2 Haziran 2004
Mesajlar
3,534
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Bence neden Covid 19 salgını döneminde çevrimiçi excel eğitimlerinin yoğunlaşması (Bayağı yayın yapıldı, hâlen de yapılıyor.) ve bunların Youtube vb. platformlarda ücretsiz paylaşılmasıdır.
Dolayısı ile seminer ülkemizin ekonomik koşullar düşünüldüğünde ilgi görmemektedir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim.

O kayıt edilmiş eğitim videolarından bizim forumda da var.
Ancak bizim getirmeye çalıştığımız farklılık canlı canlı, Levent Menteşoğlu gibi bu konuda ülkenin en yetkin kişilerinden birinden, eğitim almak ve devamında soru sorabilme hakkı ile konuyu tam pekiştirmek. Belki bu farkı tam anlatamamış olabiliriz.
Ekonomik kaygıya da şöyle bakıyorum;
Excel çalışan (beyaz yaka) insanların kullandığı bir araç.
Dolayısı ile gelişimlerine yatırım yapmak isteyen kişiler için bir akşam yemeği fiyatına bir akşam eğitim almak ekonomik olarak çok sıkıntı oluşturmamalı (diye düşünüyorum ben)
 

İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,104
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Hüseyin Bey Merhaba.

Ben de görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

1. Excel -VBA seminerleri çok üst perdeden başlanılmış gibi geliyor bana. Çünkü Excel'i bilmeyenler için bu hiç bir şey ifade etmiyor. Excel'i az veya orta düzeyde bilenler ise zaten işlerini iyi kötü yapıyor veya yardım sitelerinden bedavaya işlerini hallediyor.

2. Ayrıca bu kesimin maddi durumu ortada. Bu tür kurs işlerine ayıracak parası pek olmuyor. Bunu işyerlerinin teşvik etmesi gerekiyor. Onlarda buna yanaşmıyorlar. Bence önce işyerlerine bu alanda tanıtımlar yapıp, bu işin yararlı olduğunu ve işlerinde oldukça performans sağlayacaklarına inandırılmaları gerekir. Çalışanlar bunu patronlarına anlatamıyorlar. Veya anlatsalar bile git öğren sonra bakalım derler.

3. İşyerlerine yapılacak tanıtımlarda, personelin bu alanda eğitilmesi yönünde oldukça performans ve fayda sağlanacağını somut olarak ortaya konulması gerekir.

4. Kişilerin bu kursun sonucunda ne kazanacaklarını bilmeleri gerekiyor. Duruma örnek açısından belirtiyorum. Yetkili Almanca kursları veren bir yer düşünün. Birkaç yıldan beri bunun müşterilerini doktorlar oluşturuyor. Nedeni belirli bir Almanca düzeyinden sonra kapağı Almanya, Avusturya'ya gibi ülkelere atmak. Çünkü bu ülkede yaşamak istemiyor. Ve Kurslara ayıracak parası var. Ayrıca dışarıda daha iyi bir imkan arayışı beklentisi var. Bu kurs yerleri de paraya para demiyor.

Kolaylıklar dilerim.

.
 
Son düzenleme:

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,615
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Merhaba,
@İdris SERDAR beyin yorumuna %100 katılıyorum.

Ücretin bir yemek parası olduğu kısmen doğru. Ancak çalışanlar içinde exceli öğrenmek için bütçesinden para ayıracak kişilerin ne kadarının bir öğle yemeğine 120 TL vereceği tartışılır. Günümüzde bir çok işyerinin yemek çeki olarak verdiği katkıyı çalışanlar market alışverişinde kullanıyor.

Hedef kitle kimlerdir?
Hedef kitlenin beklentileri nedir?
Hedef kitlenin ekonomik durumu nedir?

Pazarlama ya da Pazar satış uzmanı görüşlerine ihtiyaç var diye düşünüyorum.
 

zaruri

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
30 Kasım 2005
Mesajlar
256
Excel Vers. ve Dili
excell 2019 Türkçe
Her Konuda Olduğu Gibi Hedef kitle iyi tespit edilmeli.

Forumda soru soran arkadaşlara ve sorulan sorulara bakıldığında,
Resmi kurumların, ufak işletmelerin, gayretli elemanlarının bir şeyler yapma çabası olduğu görülmekte.

Büyük şirket çalışanları, kendi sistemleri dışında bir çalışmayı riskli görmekte, sorumluluklarını artıracağı
düşüncesi ile çok bilmekten uzak durmaktalar.
Şirketlerde verilen bir kaç saatlik "Microsoft Office" dersleriyle yetinmekteler.
Bu yetindikleri bilgiler ile ortaya çıkarttıkları işler ile Kurumlarını basit, özensiz ve güvensiz göstermekteler.
Dolayısı ile;
Her Kurumsal Şirketin Bütün çalışanlarına EXCEL'i tanıtmaları, az dahi olsa öğretmelerinin sonucunda kazançlarının
ne olacağını anlatmak bu işin başlangıç noktası olabilir.

Bilginin Para etmediği,
Emeğin Hakkını alamadığı,
Takdirin, Teşekkürün Unutulduğu bir dünyada işimiz zor.

Saygılarımla.
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Benim de edindiğim tecrübe, excel konusunda çoğunlukla çalışanların kendi çabaları ile çözüm aradıklarıdır.
Kendileri ödeme yaparak yaptıkları çalışmaların daha hızlı olmasını sağladıklarıdır.

Udemmy gibi platformların ders ücretlerini uygun görüyorum.
Youtube gibi ücretsiz alanların da eğitimleri yeterli olabiliyor.

Canlı olarak karşılıklı soru sormanın faydası belki yeterli anlaşılmamış olabilir.
Yada ücret dikkate alındığında göz ardı edilmiş olabilir.

Üreteci gözünden baktığımda bu ücretin az olduğunu, ancak katılımcı gözüyle baktığımda henüz deneyimlenmiş olmamasından dolayı yararlı olup olmayacağı tereddütü olduğunu düşünüyorum.
 

mamita

Altın Üye
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
92
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Selamlar,

Ben de nacizane fikrimi paylaşmak isterim

Eğitimin canlı ve ya offline yapılması exceli hakkıyla ögrenmek isteyenler için çok bir şey ifade etmeyebilir Zannımca bu işe başlayan, ve ya tecrübe eden insanlar kendi çabalarıyla çalıştıkları şirketler için kolaylaştırıcı çözümler üretmekteler dolayısıyla bu uğurda çalışan her bireyin kendine özgü problemleri var Kaldı ki bunların çözümlerini forumlarda rahatlıkla bulabiliyorlar Uzun lafı kısası, her hastanın tedavisi aynı olmadığından offline ve ücretsiz eğitimlerin kullanımı insanlar için daha cazip gelebilir

Saygılar
 
Üst