Excel'de eslestirme formulu

Excel Vers. ve Dili
Office xp ingilizce
Sadece bu soru icin baslik acmak istemezdim ama mazur gorun.

Ekteki dosyada ki gibi bir listem var. Istedigim yardim B sutununda ki sayilarin A sutununda bulunup bulunmadigini kontrol edebilecek bir formul. Eger ki esit sayida olsalardi "eger esitse" komutunu kullaniyordum. Fakat esit olmadigi icin tek tek yapmak aylarimi alacak :/ Simdiden herkese tesekkur ediyorum.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

C2

Kod:
=DÜŞEYARA(B2;$A$2:$A$9;1;0)
=VLOOKUP(B2;$A$2:$A$9;1;0)
ve diğer satırlara yukarıdaki formülü kopyalayınız. Bulursa aynı değeri, bulamazsa #YOK gösterecektir.

Excel Vers. ve Dili
Office xp ingilizce
Merhaba,

C2

Kod:
=DÜŞEYARA(B2;$A$2:$A$9;1;0)
=VLOOKUP(B2;$A$2:$A$9;1;0)
ve diğer satırlara yukarıdaki formülü kopyalayınız. Bulursa aynı değeri, bulamazsa #YOK gösterecektir.

Ben yanlis tarif ettim sanirim. Yeniden aciklamak istedim..

A sütunu ve B sütunundaki veriler karisik olarak yer almakta. Mantigin soyle ilerlemesini istiyorum. Bilgiclik yapmiyorum yanlis anlamayin. Siparis de degil :)

Benim dilimle anlatayim,

B1 deki veriyi A sütununun tamamında tarayıp, eger B1 deki veri A sütununda mevcut ise bu veriyi C1 ya da D1 sütununa yazacak. Yoksa boş bırakacak, hemen ardından B2 deki veriyi A sütununda tarayacak var ise C2 ya da D2 sütununa yazacak yok ise bos birakacak... Ve boyle devam edip B sütunundaki tum verileri A sütununda tarayıp eslestirme yapmis olacak.

Sanirim bu defa duzgun aciklayabildim :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sonuç farketmez sonuçta yukarıda verdiğim fonksiyonu kullanabilirsiniz. Ben b sütunundaki veriye A sütununda aradım, sizde tersiniz yapınız.

Yapamam derseniz destek veririz.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
eğer yanlış ya da eksik anlamamışsam eğersay formülü ile yapabilirsiniz. Ekte yapılmış halini bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
B1 deki veriyi A sütununun tamamında tarayıp, eger B1 deki veri A sütununda mevcut ise bu veriyi C1 ya da D1 sütununa yazacak. Yoksa boş bırakacak, hemen ardından B2 deki veriyi A sütununda tarayacak var ise C2 ya da D2 sütununa yazacak yok ise bos birakacak... Ve boyle devam edip B sütunundaki tum verileri A sütununda tarayıp eslestirme yapmis olacak.

:)
Açıklamanızı dikkatli okuduğumuzda zaten sizin istediğinizi ben ilk mesajımda yapmışım.

Tek yapmadığım bulamadığında hata mesajı üretmesi idi, siz onu istemeyip boş gösterimini istiyorsunuz.

Kod:
=IF(ISERROR(VLOOKUP(B2;$A$2:$A$9;1;0));"";VLOOKUP(B2;$A$2:$A$9;1;0))
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;$A$2:$A$9;1;0));"";DÜŞEYARA(B2;$A$2:$A$9;1;0))
Not : İkinci istekte sandım ki B sütunu A sütununda kontrol edilecek, sonra da A sütunu B sütununda kontrol edilecek, 1. şıkta olmayanlar C, 2. şıkta olmayanlar ise D sütununda belirtilecek. Öyle değişmiş :) Döndük tekrar başa hehehe

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 ingilizce
Ayni konuda ek bir sorum olacak yardimci olabilirseniz sevinirim

ben kontrollerim sirasinda bir kac seyi kontrol ediyorum. mesela b kolonunda aradigim sey a da yoksa bos hucre veriyor tamam.. bu sayede hem satir sayilarinin esitligini kontrol ediyorum hem verilerin olup olmadigini.

ancak soyle bi sorun var. mesela 9 satirli a kolonum ve 10 satirli b kolonum var. b kolonunda iki adet 9 olmasi gerekiyor. a kolonundada iki adet 9 olmasi gerekiyor. ben istiyorumki b kolonundaki 9 a da varmi diye bakarken a daki 9 ile eslestirip var desin. b kolonundaki ikinci dokuza geldiginde ise a kolonunda ikinci bir 9 bulamayip yok desin. su anda b kolonundaki iki 9 uda a kolonundaki tek dokuz ile eslestirip var diyor satir sayisi eslesmiyor olsa bile.

10 satirda basit gorunuyor ancak benm gunde yuzlerce satir kontrol etmem gerekiyor ve gozden kacabiliyor.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merahaba,

Küçük bir örnek ekleyerek açıklarmısınız..

.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-12-2019
=IF(ISERROR(VLOOKUP(B2;$A$2:$A$9;1;0));"";VLOOKUP(B2;$A$2:$A$9;1;0))
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;$A$2:$A$9;1;0));"";DÜŞEYARA(B2;$A$2:$A$9;1;0))

formulun nasıl uygulanacıgı anlatabılırmısınz
ıkı tane formul var hangısını nereye uygulayacagım cozemedım

Excel Vers. ve Dili
2010
selamlar kolay gelsin ,

geçmişde cevaplanmış bi kaç örnek denedim ama yapamadım sanırım , açıkcası excele çok yabancıyım :(

bir konuda yardıma ihtiyacım olacak ,

a sutunundakı karışk isim listesinin b sutunundaki karış isim listesinde olup olmadığını kontrol etmek istiyorum .

bir örnekle izah etmeye çalışayım .

gerçek hayattada öğretmenim , sınıf listesi yapmaya çalışıyorum..

sorunum şudur ;

a sınıfında olan öğrencilerin isimlerini excel ın A sutununa kopyaladım (sıralama karışık olabilir )
b sınıfında olan öğrencilerin isimlerini excel in B sutununa kopyaladım (sıralama karışık olabilir )

şuan elimde sıralamaları karışık olan 2 sutun halınde isimler var ve ben a sutununda ( a sutununu sabit olarak almak ıstıyorum ) isimleri olup b sınıfındada isimleri olan öğrencileri bir başka sutunda yazdırmak ıstıyorum .. ama a sutununda isimleri olmayan öğrencilerin b sutununda isimleri çıkması önemli olmamalıdır.

şart şu şekilde olmalı a sutununda ismi var eğer b sutunundada ismi varsa c ye yazılmalı.
a sutununda ismi yok b sutununda ismi var c ye yazılmamalı..

umarım yardımcı olursunuz ..

saygı ve sevgılerımle kolay gelsın ..

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
selamlar kolay gelsin ,

geçmişde cevaplanmış bi kaç örnek denedim ama yapamadım sanırım , açıkcası excele çok yabancıyım :(

bir konuda yardıma ihtiyacım olacak ,

a sutunundakı karışk isim listesinin b sutunundaki karış isim listesinde olup olmadığını kontrol etmek istiyorum .

bir örnekle izah etmeye çalışayım .

gerçek hayattada öğretmenim , sınıf listesi yapmaya çalışıyorum..

sorunum şudur ;

a sınıfında olan öğrencilerin isimlerini excel ın A sutununa kopyaladım (sıralama karışık olabilir )
b sınıfında olan öğrencilerin isimlerini excel in B sutununa kopyaladım (sıralama karışık olabilir )

şuan elimde sıralamaları karışık olan 2 sutun halınde isimler var ve ben a sutununda ( a sutununu sabit olarak almak ıstıyorum ) isimleri olup b sınıfındada isimleri olan öğrencileri bir başka sutunda yazdırmak ıstıyorum .. ama a sutununda isimleri olmayan öğrencilerin b sutununda isimleri çıkması önemli olmamalıdır.

şart şu şekilde olmalı a sutununda ismi var eğer b sutunundada ismi varsa c ye yazılmalı.
a sutununda ismi yok b sutununda ismi var c ye yazılmamalı..

umarım yardımcı olursunuz ..

saygı ve sevgılerımle kolay gelsın ..
Eğer doğru anladı isem ekteki gibidir.

İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
Eğer doğru anladı isem ekteki gibidir.

İyi Çalışmalar.

sevgili arkadaşlar , sayın ReBiwarr ın göndermiş olduğu lark06 excel dosyası ilk etapda işimi gördü o dosyada 2 sütunu karışık olarak karşılaştırma yapıyordu ..

sizlerden bir yardım talebim olacak , aynı excel dosyasına bi sütün daha ekleyebilirmiyiz.

yani ;

a sınıfında ki öğrenci, b sınıfında varsa ve c sınıfında da varsa yani karışık halde olan a, b ve c sınıflarındaki ismi olan öğrencileri taratmak ve ayrı bir sütuna yazdırmak istiyorum ..

( sayın ReBiwarr ın bana göndermiş olduğu excel dosyasında sadece a ve b sınıflarını karşılaştırabiliyoruz . ( o zaman sıkıntımı öyle ifade etmişimtim ) )

yardımlarınız için teşekkür ederim. saygı ve sevgilerimle..

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
sevgili arkadaşlar , sayın ReBiwarr ın göndermiş olduğu lark06 excel dosyası ilk etapda işimi gördü o dosyada 2 sütunu karışık olarak karşılaştırma yapıyordu ..

sizlerden bir yardım talebim olacak , aynı excel dosyasına bi sütün daha ekleyebilirmiyiz.

yani ;

a sınıfında ki öğrenci, b sınıfında varsa ve c sınıfında da varsa yani karışık halde olan a, b ve c sınıflarındaki ismi olan öğrencileri taratmak ve ayrı bir sütuna yazdırmak istiyorum ..

( sayın ReBiwarr ın bana göndermiş olduğu excel dosyasında sadece a ve b sınıflarını karşılaştırabiliyoruz . ( o zaman sıkıntımı öyle ifade etmişimtim ) )

yardımlarınız için teşekkür ederim. saygı ve sevgilerimle..
İstediğiniz koşul nedir? Her ikisinde de olduğu zaman mı yazsın yoksa B yada C sütunlarının herhangi birisinde olsa da mı yazsın?

Excel Vers. ve Dili
2010
sayın erkanfun yardımınıza ihtiyacım var temin sıkıntımı yanlış ifade etmişim sanırım.

a sutununda b sutununda ve c sutununda yani ( hr üç sütunda da isimleri olanları ) d sutununda yazdırmak ıstıyorum.

excel dosyasında şart şu olmalı ; her 3 sütündada isimleri olanları bana versin .

sizin gönderdiğinizde a da olan b de olan ama c de olmayanları listeliyor... ( mümkünse ben her üç sütünda olanları istiyorum )

yardımcı olursanız sevinirim..