Excelde Etiket Yapmak

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
teşekkürler

veyselemre kardeş :bravo:
ellerine sağlık hakkını helal et
sayende etiket sayfam tamam oldu darısı liste sayfasına :)

umuyorum konuyu başlatan bahaca arkadaşında işine yaramıştır
sevgilerle

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhabalar, betacam kasetlerinin uzerlerine etiket hazirlamak istiyordum. Yalniz excelde isi cozemedim. Bilgileri yazdiktan sonra cikti aldigimda a4 e belli bir duzende bolunmus yapiskan ayrımlara yazinin denk gelmesi gerekiyor. Birde daha sonra tekrardan cikis alacagim zaman yazilari degistirebilmeliyim. Nasil cozebilirim. Yardimci olursaniz sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Arkadaşlar merhaba,
Excelde 4 sütunum dolu ve 6000 tane kaydım bunları etiketlere dökmek istiyorum ancak işin içinden çıkamadım ben bu exceldeki kayıtları nasıl etikete ayrı ayrı atabilirim.

Alanlarımda
Adı...
Soyadı...
adresi...
Telefon bilgileri mevcut.

Benim istediğim;
ALİ VELİ
adresi kısmı buraya gelicekyer
0123 456 78 90
böle birşey istiyorum böle birşey olabilir mi arkadaşlar konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum... Herkeze kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
her türlü
aşagıdaki adımları izlerseniz çok rahatlıkla excelden etiket yapabilrsiniz

* MS Word programını çalıştırın.
.
* Görünüm | Araç Çubukları | Adres Mektup Birleştirme komutu ile AMB araç çubuğunu etkinleştirin.
.
* AMB araç çubuğundaki ilk düğme olan Ana Belge Ayarı yardımı ile Etiket'i seçin.
.
* Hangi tür etiket kullanmak istiyorsanız listedeki tanımlı etiket türlerinden seçin, ya da özel tür komutu ile kendi etiketlerinizin ebatlarını tanımlayın.
* Sayfanız seçtiğiniz etiket türüne uygun boyutlarda bölümlenmiş olacaktır. Etiketiniz ile ilgili tüm ayarları ilk kutucukta yapacağınızı unutmayın.
.
* AMB araç çubuğunda Veri Kaynağını Seç düğmesi ile verilerinizin bulunduğu veri kaynağına bağlanın. Veri kaynağınız Excel / Access dosyasında olabileceği gibi birçok veritabanı ortamında da olabilir ve ODBC seçeneği ile doğrudan veriabanınıza da (SQL Server vb.) bağlanabilirsiniz.
.
* Sonraki adımda verilerinizin bulunduğu tabloyu (Excel için çalışma sayfasını) seçin.
.
* AMB araç çubuğundaki Birleştirme Alanları Ekle komutu ile tablonuzdaki hangi alanları etiketinize eklemek istiyorsanız ekleyin.
.
* Sonrasında eklediğiniz alanları etiketinizde hangi yerde, hangi biçimde görmek istiyorsanız buna uygun şekilde yerleşim yapın ve biçimlendirme ayarlarınızı belirleyin. Verilerinizin yazım şekline de (Tümü Büyük Harf / Tümü küçük harf vb.) bu esnada isteklerinizi uygulayabileceğinizi unutmayın. Bunun için ilgili alana sağ tıklayıp Alanı Düzenle komutundan yararlanabilirsiniz.
.
* Etiketinizin yerleşimini tamamladıysanız nasıl göründüğünü öğrenmek için AMB araç çubuğundaki Birleşik Verileri Görüntüle düğmesinden (Simgesi şeklindedir) yararlanabilirsiniz.
.
* İlk kutudaki etiket görünümü tam istediğiniz gibi olduysa AMB araç çubuğundaki Etiketleri Yay komutu ile aynı ayarları tüm etiketlere (kutulara) uygulayın. Diğer etiketlere Next Record ile başlayan ibareler eklenecektir.
.
* Yine Birleştirilmiş Verileri Görüntüle komutu ile tam sayfa etiketlerin nasıl göründüğünü bu aşamada da öğrenebilirsiniz.
.
* Tasarım işiniz bittiyse AMB araç çubuğundaki Yeni Belgeyle Birleştir ya da Yazıcı ile Birleştir komutunu kullanabilirsiniz. Benim tavsiyem ilkini kullanarak ekranda etiketlerinizin istediğiniz şekilde olduğunu görü emin olarak sonrasında Word'un otomatik oluşturduğu ve tüm verilerinizin etiketlere yazıldığı bu dosyayı yazıcıya göndermenizdir.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Ekteki örneği inceleyin, sayfa2 de kenarlıkları kaldırın, satır ve sütun uzunluklarını etiketinize göre ayarların. Sayfa1 de A sütununda * olarak işaretlediğiniz firmaların etiket dökümünü alabilirsiniz.
merhaba bende 3 tane yan yana 8 tane alt alt olan etiket formatı itiyorum ama ektekini açamıyrm neden bilen var mı ???