Excel'de günü geldiğinde hatırlatma

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-11-2025
Merhaba,

Basit bir dosya düzenledim, Koşullu Biçimlendirme ile yapılmıştır.
Sayın Necdet bey yaptığınız çalışmadan faydalanarak farklı boyutlarda olarak;

adı soyadı, ikemetgah, müsabakada gözlemci notu, başarı oranı, hakemin faallik durumuna göre verilerinin olduğu shette

a) ikemetgahı kadıköy de olanları bir tuuuşa basarak getirme (yada list box)
b)müsabakada gözlemci notu en iyi olanların listesini getirme,
c)FaaLLik durumuna göre düzenleme
işlemleri yapılabilirmi.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr & Office 2019 Tr
Ne sorun var anlamadım. Merak edip indirdim dosyayı gayet güzel çalışıyor. Koşullara baktım 3 koşul mevcut. Hiç bir sorun yok. Ben 2003 kullanıyorum. Bilgilerinize.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Ne sorun var anlamadım. Merak edip indirdim dosyayı gayet güzel çalışıyor. Koşullara baktım 3 koşul mevcut. Hiç bir sorun yok. Ben 2003 kullanıyorum. Bilgilerinize.
Benim açıklamama da programla ilgili sorun belirtmedim ben sadece başka koşulların olmasından bahsetmiştim yanlışmı anladım acaba

Excel Vers. ve Dili
Benim açıklamama da programla ilgili sorun belirtmedim ben sadece başka koşulların olmasından bahsetmiştim yanlışmı anladım acaba
Ben sizin mesajınız için demedim. miami68 20 no.lu mesajı okursanız orada 2 koşuldan sözediliyor. Ben dosyayı açtığımda 3 koşulunda var olduğunu belirttim. Siz yanlış anlamışsınız. Saygılar.

Son düzenleme:

beyrek1972

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xp
13-03-2029
Tüm site sakinlerine selamlar saygılar Nejdet hocam nacizane görebildiğim bir eksik var kanatindeyim koşullu biçimlendirmede GÜNÜ GELEN 3 GÜN KALAN 4 GÜN KALAN Diye yazılı ve bu çok güzel ancak günü geçenlerede bir koşullu biçimlendirme formülüyle bir renk yapabilirmiyiz kanaatimce buda olursa çok daha güzel olur diye düşünüyorum.Şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.Hoşca kalın

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Ben sizin mesajınız için demedim. miami68 20 no.lu mesajı okursanız orada 2 koşuldan sözediliyor. Ben dosyayı açtığımda 3 koşulunda var olduğunu belirttim. Siz yanlış anlamışsınız. Saygılar.
Merhabalar.

Önce adımı düzgün yazınız.

Benim yazdığım mesajdan sonra Necdet beyin mesajını okursanız durumu daha net anlayacaksınız mesajların devamını okumadan, durumu anlamadan cevap vermeyiniz.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Sayın mami68;
Adınızı bilerek kimse yanlış yazmaz. Bende bilerek yazmadım. Ancak hemen hemen her kişinin başına gelebilir kalvye hatası. O yüzden özür dilerim. Ben sizin yazmış olduğunuz mesaja istinaden dosyada 2 koşul olmadığını aksine 3 koşulun da mevcut olduğunu belirtmek istedim. Bunda ne sakınca var. Saygılar.

beyrek1972

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xp
13-03-2029
Tekrar merhaba yukarda yazmış olduğum konuyu sanırım dikkate alan olmadı acaba mantık hatasımı yaptım bu konuda beni aydınlatabilirmsiniz rica etsem.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Tüm site sakinlerine selamlar saygılar Nejdet hocam nacizane görebildiğim bir eksik var kanatindeyim koşullu biçimlendirmede GÜNÜ GELEN 3 GÜN KALAN 4 GÜN KALAN Diye yazılı ve bu çok güzel ancak günü geçenlerede bir koşullu biçimlendirme formülüyle bir renk yapabilirmiyiz kanaatimce buda olursa çok daha güzel olur diye düşünüyorum.Şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.Hoşca kalın

Merhaba,

Koşullu biçimlendirmede en fazla 3 koşul uygulanabiliyor. Bu durumda ısrar edilirse ya makro ile yapmak gerek ya da koşullardan birinden vazgeçmek gerek.

beyrek1972

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xp
13-03-2029
Sayın Nejdet hocam 3 koşul konusunda haklısın koşullardan birinden 4 gün kaladan vaz geçilse ve günü geçen diye koşullu biçimlendirme yapılsa örnek (A) sutunuda tarih (B) sutununda ödenecek miktar (C) sutununda tahsilat olsa (c) sutununda eğer tahsil olmuşsa normal görüntü C sutununda tahsil olmamışsa renkli görüntü olabilirmi şimdiden çokteşkkür ederim .

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın Nejdet hocam 3 koşul konusunda haklısın koşullardan birinden 4 gün kaladan vaz geçilse ve günü geçen diye koşullu biçimlendirme yapılsa örnek (A) sutunuda tarih (B) sutununda ödenecek miktar (C) sutununda tahsilat olsa (c) sutununda eğer tahsil olmuşsa normal görüntü C sutununda tahsil olmamışsa renkli görüntü olabilirmi şimdiden çokteşkkür ederim .

Merhaba,

Dosyayı inceleyiniz.

1. Koşul : Ödenme günü geçmiş ve ödenen miktar ödenmesi gereken miktardan az ya da ödenmemiş olması
2. Koşul : Ödenen güne eşit fakat ödenmemiş olması
3. Koşul : Ödenmemiş fakat ödeme gününe 8 günden küçük kalmış olması

Ekli dosyalar

beyrek1972

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xp
13-03-2029
Sayın Nejdet hocam bazan bu sitede anlamak ve öğrenmek için çeşitli dosyaları açıp bakıyorum anlamakta zorluk çektğim çok oluyor .Demek istedğim ve anlatmak istediğim şu,yazılı şekilde söylediğim halde bir sorunum ancak bu kadar harika çözülebilirdi size gerçekten çok minnettarım saygılarımla.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

Bir düzeltme, adım Necdet :)