Excelde satır ekleyince sıra numarasının otomatik eklenmesi ve sıralanması

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

bir excel listem var. Bu excel listesinde A sütununu Sıra numarası olarak kullanıyorum.
aşağıdaya doğru
1
2
3
4
5
6
7
8
.
.
.
.
şeklinde gidiyor.

diyelimki araya bir satır ekleyeceğim ve o satır sıra numarası eklediğim yerde bir üstteki rakam neyse onun bir sonraki rakamı otomatik olarak alsın ve altındaki rakamlarda buna göre sıralansın istiyorum. yani ben elle düzeltme yapmayayım

şöyleki

diyelimki 4-5 nolu satır arasına girip bir satır ekledim. haliyle A sütunundaki sıra no 4 olan yukarıda 5 bir aşağıya inmiş oluyor.
işte bu yeni eklediğim satırda a hücresine sıra no 5 yazacak diğer altında kalan 5 numara 6 olacak 6 numara 7 olacak böyle böyle. son rakama kadar sıra numaraları birer birer artarak değişecek.

Eğer bir satır çıkarırsamda yine numaralandırma çıkardığım yerden kendini sıralamalı.

diyelimki Sıra no sütununda (Sütununda) 11 yazanı satırı çıkardığımda 12 nolu satır yukarıya kayacak ama 11 artık o olmuş olacak ve sıralandırmada 11-12 diye yeni satırdan itibaren numaralandırılacak.

Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

Excel Vers. ve Dili
2010-2013-ENG
Sıra numarasının A3 hücresinden 1 ile başlayacağını varsayarak aşağıdaki formülü A3 hücresine yazarak aşağıya doğru çoğaltın.

İngilizce:
=row()-2

Türkçe:
=satır()-2

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe - Win10 x64
selamun aleykum,
tabiki benim ki çok acemice. ama yine de söylemek istedim.
sıra numaraları a1 den başladığını varsayarak;
A1 hücresine
Kod:
=SATIRSAY(A1)
A2 hücresine ise
Kod:
=SATIRSAY(A2)+SATIR(A1)
yazın. ve A2 hücresini aşağı doğru çoğaltın.
eklediğiniz satır boş kalıyor ama ÖRNEĞİN bir üst satırdaki rakam 4 bir sonraki satırda 5 yazıyor. ortadaki boş kalıyor. :)
belki bu size bir ilham verebilir.

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007-2010-2013-2019-2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2025
İyi günler, aşağıdaki kodu deneyin,

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B2:B1000")) Is Nothing Or Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
If Target = "" Then
Cells(Target.Row, "A") = ""
Else
Cells(Target.Row, "A") = WorksheetFunction.Max(Range("A2:A1000")) + 1
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

hepiniz çok iyisiniz çok teşekkürler.

@Ahmet Sami bey satır silince a sütunundaki rakamlar değişmiyor. eklersende bir rakam çıkmıyor ancak b hücresine karşısına bir veri girersen rakam yazıyor oda sıradaki rakam neyse. örneğin en son sıra no 108 de kalmışsa ben 4.ç satırda bir yere açmışsam ara satırı 5 yaması gerekirken 109 yazıyor.

@feridici genc @engin pala
sizin verdiğiniz formüllede satır silersem sorun yok. sıra numaraları birer azalıyor ona göre sıralıyor ama araya satır eklersem ona satır numarası yazıp aşağıda kalanları sıralayamıyorsun

Excel Vers. ve Dili
2010-2013-ENG
Sayın U.l.a.s ,

satır eklediğinizde üstteki formülü araya eklediğiniz tüm hücrelere uygularsanız sorun kalmaz.

kolay gelsin...

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne eklediğinizde sayfada satır ekleme ve silme durumlarında A sütununu yeniden numaralandırır:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
For i = Target.Row To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
Cells(i, 1) = Cells(i - 1, 1) + 1
Next
Application.EnableEvents = True
End Sub