• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı bir excel dosyasından veri alma

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 TR
Merhaba,

Farklı x bir excel dosyasındaki satışdanışmanın satış rakamlarını başka bir excel
dosyasına isimi ile çağırarak aktarabilirmiyiz ?bu konuda örnekleriniz varsa işimiçok
kolaylaştıracak.Binlerce satış danışmanın arasından 60-70 tanesinin verilerini tek tek farklı bir dosyada derlemem gerekiyor.Bu her ay yaptığım bir raporlama ve çok zahmetli oluyor.Bu konuda bana örnekler gönderirseniz çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.

Bu konuda forumda bir çok uygulama var arama yaparsanız bulursunzuz

merhaba

Mesajı yazdığımdan beri bu konuyu forumda araştırıyorum,istedeğimi bir türlü bulamadım.Link verirseniz yadımcı olursunuz teşekkürler

Sorunuzu daha açık belirtin ve mümkünse birde örnek dosya ekleyin. Yardımcı olmaya çalışayım.

farklı bir x excel dosyasındaki sütun bilgileri aynı mı? Yani farklı5 tane excel dosyasının hepsinde, mesela a sütununda isimler mi var?

Farklı belgelerden veri almak mümkün. Örnek eklerseniz daha iyi olur.

Merhabalar

öncelikle ilginize teşekkür ederim,problemimi ekteki örnek dosyalar ile açıklamak istiyorum.veri dosyasında her ay farklı kasiyerlerin isimleri ve onların fatura adetleri geliyor(bu sayı 1000'lerce olabiliyor) ben ise cahit dosyasına veri dosyasındaki kasiyerlerin bazılarının isimlerini yazarak(hatta farklı bir x dosyadan yapıştırarak)yanlarına fatura sayılarını otomatik ekleyebilmek istiyorum. veri transferini isim ile yapabilmek istiyorum çünkü veri dosyasındaki isimlerin sıraları ve sayıları değişiyor.Tabi bu sadece örnek ,ilerleyen aşamada fatura sayısının yanına farklı değişkenlerde eklemek istiyorum.Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

veri dosyası (düzeltme)

veri dosyasını yanlış göndermişim güncel halini gönderiyorum lütfen önceki mesajdaki dosyayı dikkate almayın

Dosyanız ektedir umarım istediğiniz gibi olmuştur

compile error

merhaba,

gözata tıkladığım zaman compile error user defined type not defined şeklinde bir
hata veriyor..???ilginiz için çok teşekkürler

Aslında ben kodları denedikten sonra size gönderdim ama. Hangi satırda hata veriyor acaba.

Private Sub btnGözat_Click()
Dim Gozat As FileDialog
Set Gozat = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
With Gözat
.Title = "Excel Dosyası Seçiniz"
.Filters.Add "ExcelDosyası", "*.xls"
If .Show Then
txtDosya.Text = .SelectedItems(1)
SayfalarıAl
End If
End With
End Sub

Bu kodların başında veriyor.Tşk.

eğr şu satırdaysa

Dim Gozat As FileDialog

Sanıyorum ki Excel 2002 olmasından kaynaklanıyor.

O zaman değişik bir şekilde dosya gözatmalıyız. Şimdi bakacağım

şuan iş bilgisayarındayım excel 2000 eng var acaba problem ondan olabilir mi?

btnGözat_Click prosedürünü silin aşağıdakini yazın
Kod:
Private Sub btnGözat_Click()
    Dim Gözat As String
    Gözat = Application.GetOpenFilename("Excel Dosyası (*.xls),*.xls", , "Excel Dosyası Aç")
    If Not Gözat = "False" Then
        txtDosya.Text = Gözat
        SayfalarıAl
    End If
End Sub

Tahmin ediyorum ki Excel versiyonundan kaynaklanıyor daha önce başkasınada bu konuya benzer şekilde yardımcı olmuştum aynı sorun ondada ortaya çıktı.
Yukarıdaki şekilde denedikten sonra beni bilgilendirirseniz diğer arkadaşın sorununuda çözebiliriz.

Mükemmelsiniz

Tam istediğim gibi oldu çok teşekkür ederim.Bilgi paylaşımı budur.....Emeğinize sağlık...Makroların mantığını biran önce öğrenmem gerekiyor,şimdi sizin örneğinizden yola çıkarak fatura sayısının yanına farklı değişkenler eklemeyi deniyeceğim.tekrar teşekkür ederim.iyi akşamlar

Size bir sorum daha olacak, isimleri çağırırken gözattan seçtiğim dosyada isimler
büyük harfli ise illa benimde çağıracağım isimleri büyük harfle yazmam gerekiyor yada tam tersi ,bunu nasıl halledebilirim?

Sayfanın kod editörünü açın en üst satıra şunu yazın

Kod:
Option Compare Text

Sayın alpi,

bu yaptığınız makroyu bende kullanmak istiyorum. dosya isimlerini değiştirerek aynı şekilde benimde kullanmam mümkü.

Çünkü denedim beceremedimde, acaba ben mi yanlış bişeyler yaptım?

Sayın Shenko Uygulama esnek olarak yapılmıştır dilediğiniz dosya için kullanabilirsiniz.
Uygulamanın amacı şudur. A sutünundaki isimler Gözt'ı tıklatarak seçtiğiniz dosyanın Seçili sayfasının A sutünunda arama yapar bulduğunda B sutünundaki değeri alıp bu dosyaya kaydeder.

Geri