Farklı Çalışma Kitablarındaki Değerleri Toplamak

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eki inceleyin.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Ömer bey sağolun bu sefer en sağdaki sekmedeki değeri alıyor formül fakat bu kez de şöyle bir sorun türemiş.

Mart 09 , Nisan 09, Mayıs 09, Haziran 09 sekmelerinin herhangi birinde mesela Elektrik adlı sütuna 50 TL gider 50 TL gelir yazdığımız zaman normalde 0 TL olması gerekir iken -50 değeri çıkmakta. Eğer hepsine aynı işlemi yaparsam sonuç -400 oluyor. Bu yüzden de TOPLAM BORÇ sekmesine -400 değeri çıkıyor. Fakat sonucun normalde 0 çıkması lazım. Acaba S1 hücresine eklediğiniz değerden dolayımı böyle oluyor anlayamadım. Eklediğim eke tekrar bakabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayfalarda I38 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
=TOPLA(B36:N36)+EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR(S1;"aaaa yy")
&"'!I38"));0;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR(S1;"aaaa yy")&"'!I38"))
I38 deki formülün mantığı:

B36:N36 arası hücreleri toplamı ile bir önceki sayfanın I38 hücresini toplar. Bu şekilde olmayacaksa I38 hücresindeki olmasını istediğiniz işlemin detaylı açıklayın.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Ömer bey herşey için teşekkür ederim. Yukarıdaki en son vermiş olduğunuz formülü denedim o da dediğiniz gibi bir sonraki sekmeye iki katını toplamakta. Ben de biraz uğraştım I38 hücrelerine yukarıdaki formül yerine sadece =TOPLA(B36:N36) yazınca benim başından beri yapmak istediğim olay gerçekleşti.

Şimdi tek bir sorun kaldı. Muhtemelen sizin için basit bir şeydir. Bu çalışma kitabımda herhangi bir sekmeyi (örneğin HAZİRAN 09) yazdırmak istediğimde sadece birinci sayfayı çıktı almam gerekir iken 2 sayfa çıktı alıyorum. 2. sayfada ise sizin S1 hücresine eklediğiniz formülden dolayı oluşan soluk bir şekilde tarih çıktısı çıkıyor. Acaba ben direkt olarak yazdır dediğimde ikinci sayfadaki bu tarihin çıkmasını engellemek için ne yapmalıyım? Yani yazdır simgesine tıklayınca birinci sayfa çıkacak sadece.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Görünüm / Sayfa Sonu Önizleme menüsüne girin, gelen ekranda yazdırmaya dahil etmek istediğiniz aralığı belirleyiniz..

.