• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru farklı sütundaki ayrı metinleri karşılaştırıp sayma

Excel Vers. ve Dili
2002 türkçe
selamlar, linkteki tabloda 4. ve 5. sütundaki verileri karşılaştırıp aynı değilse başka bir hücreye sayım yapmasını istiyorum; office XP türkçe kullanıyorum; ilgili formülü yazabilirseniz memnun olurum.
26f6ek4

26f6ek4

selamlar, linkteki tabloda 4. ve 5. sütundaki verileri karşılaştırıp aynı değilse başka bir hücreye sayım yapmasını istiyorum; office XP türkçe kullanıyorum; ilgili formülü yazabilirseniz memnun olurum.
mümkünse sadece formül ile çözüm arıyorum, makro yazılarak değil

Sorunuz tam anlaşılmamış. Örnek dosya paylaşarak ve ulaşmak istediğiniz sonucu örnekleyerek sormanızda fayda var.

ilk mesajdaki linkteki sheet üzerinden D ve F sütunlarındaki (D5: D20 & F5:F20) metin değerler karşılaştırılıp, her sütunda aynı olmayan D-F hücre karşılaştırması için sayaç 1 artacak; örnek resim için formül A10 hücresine yazılmış olsun, 13 sonucu üretmesi gerekir.

IST - 00:00 - DOH - 00:00 satırındaki koşul IST ve DOH metinleri farklı olduğundan sayacı 1 artıracak; ancak
IST - 00:00 - IST - 00:00 satırındaki koşulda sayaç artmayıp aralıktaki (D5: D20 & F5:F20) bir sonraki sütun kontrol edilecek.

Linkteki sadece resim.
Dosya yükleme sitelerinden birine bu excel sayfanızı yükleyip link atarmısınız.

Deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(D5:D20= F5:F20))
=TOPLA.ÇARPIM(--(D5:D20<>F5:F20))

Son düzenleme:
Geri