• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtreleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Dostlar çözemediğim bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim;
Sorunum şu: Ekli örnek dosyadada görüldüğü üzere Sayfa 1' D sütünunda bulunan çeşitli ebadlardaki kablo kesitlerine otomatik olarak filtre uyguluyarak hangi kesitten varsa o kesitleri sayfa 2 'de A sütununa yazsın , sadece bu sütuna yazması yeterli toplamları alınabiliyor.Şİmdiden teşekkür ederim

Kayıtlı kullanıcı değilmişiz....

Mesaj böyle diyor (ben onun yalancısıyım) ve dosyayı kapatıyor.

İşin şakası bir yana; dosyaların, herkes tarafından daha rahat incelenmesi için, bu tür kısıtlamaları kodlarınızdan arındırıp gönderirseniz, iyi olur.

Aşağıdakileri, "Sheet2"nin kod sayfana kopyalayınız.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Set sh1 = Sheets("Sheet1")
Set sh2 = Sheets("Sheet2")
sh2.Range("A:A").Clearcontents
sh2.Cells(1, 1) = "Kablo Cinsi"
For i = 2 To sh1.Cells(65536, 4).End(xlUp).Row
   Set rg = sh1.Range("D2:D" & i)
   If Application.WorksheetFunction.CountIf(rg, sh1.Cells(i, 4)) = 1 Then
      sh2.Cells(sh2.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row + 1, 1) = sh1.Cells(i, 4)
   End If
   Set rg = Nothing
Next i
Set sh1 = Nothing
Set sh2 = Nothing
End Sub

Son düzenleme:
Sayın dostum fpc;
ilk önce ilginiz için çok çok teşekkür ediyorum ,göndermiş olduğunuz kod'ları kopyaladım ve oldu ancak ufak bir sorun var! sayfa 1 !de kablo cinsinslerinden 1 tanesi bile değiştiğinde bu değişiklikleri toplu birşekilde sayfa 2'de daha önceki çıkartığı listenin altına yazıyor daha önceki listede orda kalıyor benim istediğim sayfa 2'de A2-A15 arasına yazsın ve her değişiklikte sayfa 2 deki liste yenilensin.

Yukarıdaki kodu revize ettim. İnceleyiniz. Şimdi; her sayfaya girdiğinizde yeni bir liste yaratılıyor.

Dostum değişikliği yaptım ve oldu ilgin ve yardımların için çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...

Geri