• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fonksiyonlara hız verme

Selamlar,
2 MB boyutundaki excel sayfasında yüzlerce formül var sayfanın açılışı son derece yavaş, bunu hızlandırmanın yolu nedir.

Araçlar-seçenekler-hesaplama-el ile ayarı seçili olarak dosyayı kaydedin. Böylece dosya açılırken hesaplamaları yapmayacağı için daha hızlı açılır. Sonra F9 tuşu ile hesaplamaları yaptırabilirsiniz. Dosya açıldıktan sonra Araçlar-seçenekler-hesaplama-otomatik seçeneğini seçerek tekrar işlemleri otomatik yaptırabilirsiniz. Eğer isterseniz bunun içi size vba koduda önerebilirim.

Bilgisayarın RAM'ini büyütmekten başka çareniz yok gibi görünüyor.

Not: Ben son 1 haftadır bir dosya üzerinde çalışıyorum, içinde hakikaten takla attıran yüzlerce formul var, toplam 8-9 sayfa var ama boyutu 600 Kb civarında. (Epeyce renklendirme ve biçimlendirme de olmasına rağmen). Tablolardan bazılarını A4 veya A3 kağıda sığmadığı için printer yerine plotter' dan bastırıyorum (90 cm X 100 cm kağıt ebadında). Yani, sizin 2MB gerçekten büyük, içindeki gereksiz biçimlendirmeleri, satır - sütun gizlemeleri eğer varsa, iptal edin. Bir süre sonra dosyanız hiç açılmayabilir.

Bu arada, sevgili dostum Levent bey'in yukarıdaki önerisini de mutlaka uygulayın, farkı hissedeceksiniz.

Af edersiniz, anlayamadığım bir şey var sayın Haluk, satır ve sütun gizleme işleminin ne gibi yan etkileri var tam olarak? Ben de önemli bir dosyamda yaptım da...

SAYIN LEVENTM BU KONUYLA İLGİLİ BENDE SIKINTI YAÞIYORUM. GENELDE DIÞ VERİ ALARAK ÇALIÞTIÐIM İÇİN DOSYA BOYUTLARIM ÇOK BÜYÜYOR. BAHSETTİÐİNİZ VBA KODUNU VEREBİLİRMİSİNİZ. TÞK.

Aşağıdaki kodları dosyanızın thisworkwork kısmına kopyalayın.

[vb:1:2613d1ad01]Private Sub Workbook_Activate()
Application.Calculation = xlAutomatic
End Sub

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Application.Calculation = xlManual
ActiveWorkbook.Save
End Sub
[/vb:1:2613d1ad01]

Geri