• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül Kopyalama

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wishm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
10 Haziran 2009
Mesajlar
166
Excel Vers. ve Dili
2003
Değerli site üyeleri 1000 satır ve 80 sütunluk bir formül kopyalamam var ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Forumda formül kopyalama metodları vardı ama konuya bir türlü ulaşamadım. Malumunuz sonuç itibariyle sizlerin yardımını diliyorum. Sorum şöyle; ='[A1.xls]1'!$C$17 şeklinde bir formülüm var ve bu formülü sadece sayfa numarası değişecek şekilde bir alt satıra kopyalamak istiyorum. Yani sürükleyerek sadece sayfa numarası bir artacak şekilde aşağıya doğru çoğaltmak istiyorum (='[A1.xls]1'!$C$17 formülü bir alt satıra ='[A1.xls]2'!$C$17 bir alt satıra ='[A1.xls]3'!$C$17 olarak kopyalanacak ) malum satır ve sütun sayısının çokluğu göz önüne alınırsa tek tek bu rakamların düzenlenmesi hem zor hemde hata olasılığı yüksek. Netice itibariyle bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İlginiz ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
 
Deneyiniz
=DOLAYLI("='[A1.xls]"&SATIR()&"'!$C$17""")
 
Üstadım verdiğiniz formülü denedim malesef sonuç alamadım. Bilgilerinize.
 
Değerli site üyleri bu konu hakkında yardımcı olabilecek birileri yok mu? Tek tek yapmak çok zamanımı alacak malum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
 
='[A1.xls]1'!$C$17

yukardaki formülünüz hangi hücrede yer alıyor?

diyelim ki 8. satırda yer alıyorsa 1'i bulabilmek için sayın mersilen'in verdiği formülü şu şekilde değiştiriniz:

=DOLAYLI("='[A1.xls]"&SATIR()-7&"'!$C$17""")

Ya da:

=DOLAYLI("='[A1.xls]"&SATIR(A1)&"'!$C$17""")

formül çalışıyor mu deneyemiyorum, çünkü aynı dosyaları oluşturmam gerek. Sadece 1, 2 gibi değişkenleri nasıl bulacağınızı göstermek istedim. Siz kendinize göre uyarlarsınız
 
Sayın YUSUF44 yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak formül malesef çalışmadı.
 
bunu dene kardeş;

=DOLAYLI(METNEÇEVİR("'[A1.xlsx]"&SATIR(A1)&"'!$C$17";0))
 
Sayın YUSUF44 yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak formül malesef çalışmadı.

Merhaba,

Kapalı dosyalarda dolaylı,kaydır vs. türünde formüller çalışmaz. Bu formüllerin çalışması için her iki dosyanında açık olması gerekir.
 
Pardon formülde bir = fazla kullanmışım, formülün içindeki ='leri silerek deneyiniz.
 
Sayın hb1201 verdiğiniz formül işe yaradı teşekkür ederim. Ancak sayın Ömer' in dediği doğru dosyanın açık olması şartı ile çalışıyor. Sayın YUSUF44, sayın Ömer, sayın mersilen ve sayın hb1201 hepinize yanıtlarınız için tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.
 
Geri
Üst