• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Formülle Metni Sütunlara Dönüştürme

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba,

A1 hücresinde bulunan "ISD L 026 3" metninin boşluk sırasına göre sütunlara ayrılmasını istiyorum. Harf/rakam sayıları değişkenlik gösteriyor, sağdan/soldan al formülü ile yapmaya çalıştım ama ne yazık ki olmadı. Boşluklara göre ayrıştırılması gerekiyor ama yapamadım.

A1 : ISD L 026 3 ise
B1 : ISD
C1: L
D1 :
026
E1: 3

.

Konuda da belirttiğim gibi bu işlemi manuel olarak metni sütunlara dönüştür ile değil, formül ile yapmam gerekiyor. Diğer seçenekler ise eklenti sayesinde yapılmış.

.

B1 hücresine:

Kod:
=TRIM(MID(SUBSTITUTE($A$1;" ";REPT(" ";LEN($A$1)));COLUMN(A1)*LEN($A$1)-(LEN($A$1)-1);LEN($A$1)))

yazıp sağa doğru kopyalayın.

Örnek dosya burada.

.

Selamlar,

XMLFİLTRELE işleviyle örnek ekleyecektim.
Sn İdris SERDAR çözüm önerisinde bulundu.

Ben de, profilinizde Office 365 yazdığından dolayı, XMLFİLTRELE işlevine ilave olarak
LAMBDA işlevine sahip olacağınızı varsayarak, KOMPLE Dökülmeli şekilde

A1 : A36 aralığında veriler olmak üzere (Tek kolonda veriler olmak şartıyla) B1 hücresine yazılacak formül

Kod:
=LAMBDA(Alan;Ayrac;[Bosluk];KIRP(LET(k;EĞER(YADA(ATLANMIŞ(Bosluk);Bosluk=0);0;1);uz;MAK(UZUNLUK(Alan));a;YİNELE(" ";uz);b;YERİNEKOY(YERİNEKOY(Alan;" ";"#");Ayrac;a);c;EĞER(k;b;YERİNEKOY(KIRP(b);" ";a));YERİNEKOY(KIRP(PARÇAAL(c;SIRALI(;MAK(UZUNLUK(YERİNEKOY(c;a;a&0))-UZUNLUK(c)+1);;uz);uz));"#";" "))))(YERİNEKOY(A1:A36;" ";"|");"|";0)

Eğer Office 365 Beta kanalında (Insider) iseniz, METİNBÖL işleviyle Komple dökülmeli olarak,

A1 : A36 aralığında veriler olmak üzere (Tek kolonda veriler olmak şartıyla) B1 hücresine yazılacak formül

Kod:
=METİNBÖL(METİNBİRLEŞTİR("^^^";1;KIRP(A1:A36));" ";"^^^";0;"")

Dosya ektedir... İncelersiniz...

Sn İdris Bey ve Sn 52779, tavsiye ve desteğiniz için teşekkür ederim. Sorunum çözüldü.

"RegEx" in hem de "Google Sheets"in gözünü seveyim .... :)

.

Son düzenleme:
Alternatif

Kod:
=KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(" "&$A$1;" ";YİNELE(" ";255));SÜTUNSAY($A$1:A1)*255;255))

Son düzenleme:
Geri