• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Formüllerdeki "--" ifadesi

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Formüllerin başında kullanılan "--" ifadesinin ne anlama geldiğini, formülü nasıl etkilediğini açıklayan bir doküman ya da link var mıdır?

"String-Metin" tipi bir ifadeyi sayısal hale getirmeye yarar...... Bu tür icatların genelde dokümanı olmaz, bunlar kullanıcıların kendilerinin geliştirdiği yöntemlerdir.

Mantiğı şu;

"Metin" şeklindeki bir veri olsun ..... örneğin; "150"

Excel'de bu ifadenin başına "-" koyduğumuzda, Excel "-" işaretinden sonra gelen ifadenin "sayısal" bir ifade olduğunu düşünerek, bu ifadeyi -1 ile çarpmaya çalışacak ve başaracak. Sonucun ters işaretli olmaması için tekrar -1 ile çarparsak, yani bir "-" daha ilave edersek, metin şeklindeki "1" ifadesi sayısal 1 olur.

.

Teşekkürler, orayı okudum.
Şöyle ki anlamı sadece 1 ile çarpmaksa neden 1* demiyoruz?
Farklı bir görevi daha mı var merak ettim.

"Yazım" kolaylığı ....

.

Yiğidin yoğurt yeme şekilleri..

Ben o linke maalesef erişemediğim için göremiyorum, yoksa 3 No'lu mesajı boşu boşuna yazmazdım...

.

@Haluk bey, 5 nolu mesajımı yazarken siz zaten cevap yazmışsınız. Sizinkini okumadan mesajımı göndermiştim.
Akabinde 8 nolu mesajım sizin açıklamanız ve korhan beyin yol göstermesi içindi.
Mesaj çokluğu olmasın diye de 8 nolu mesajımı yeniden düzenleyip linkdeki açıklamanın sahibi idris beye de gıyabında teşekkür ettim.

Bilgi paylaşıldıkça güzelleşiyor.
Emeği geçen herkese teşekkürler.

.

Biraz daha basitleştirerek, yaptığım çalışma ekte.

.

Ekli dosyalar

Geri