• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formullü hesaplamada sonucu (0) gösteriyor.

Excel Vers. ve Dili
2010
formullü hesaplamada sonucu (0) gösteriyor. Sol baştan nasıl saydırabilirim. dosya ekte.

Ekli dosyalar

Merhaba,

"KAMYONLAR," ifadesinin sonundaki virgül işi bozuyor. Diğer sayfada verilerin yanında virgül olmadığı için sayamıyor. Bu koşulu düzeltirseniz sayım gerçekleşecektir.

Ayrıca MBUL fonksiyonunda ölçütleri ters sırada yazmışsınız. Bunuda düzeltmeniz gerekiyor.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(Sayfa1!$B$8:$B$19>=$A$1);--(Sayfa1!$B$8:$B$19<=$A$2);--ESAYIYSA(MBUL(D7;Sayfa1!$C$8:$C$19;1)))

MErhaba
Dosyanızda hesaplamalar otomatik değil.
MBUL fonksiyonunu aşağıdaki gibi düzenleyin. Korhan Beyin uyarısını dikkate alını. (,) olduğu için 2 veya 6 çıkar sonuç.
Kod:
ESAYIYSA(MBUL(D7;Sayfa1!$C$8:$C$19;1)

Korhan bey, (,) virgül kalacak aynı zamanda KAMYONLAR kelimesi bazen virgülle bazende boşluk ile bazende sadece kendisi bulunuyor ben bu frmulü başka bir cümlede uygulayacağım
Excelde satır satır cümleler bulunmakta bunların 6000-7000 adet formulü bazen cümlenin ilk kelimesi bazende iki kelimesi ile saydırmak istiyorum onun için virgül bulunmakta,
şöyle bir şey sorsam başka bir sütunda KAMYONLAR - KAMYONLAR, - KAMYONLAR (boşluklu kelimenin sonunda boşluk var)- bu şekilde saydısam ve asıl olması gereken yere formulle toplatsam uygun olurmu, sol baştan aramak ve saydırmak için nasıl bir formul uygulamam gerekli.

Merhaba,

Aşağıdaki formül A1:A100 aralığında soldan birinci karakteri "D" olan hücreleri sayar.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((SOLDAN(A1:A100;1)="D")*1)

Tarihle ilgili neyi saydırmak istiyorsunuz.

Merhaba
Amaç kamyonlar ile başlayanları saydırmak ise bunuda bir deneyin.

=EĞERSAY(Sayfa1!C8:C19;"kamyonlar*")

sonuç 8 olarak döner

Yada 2 tarih arasında kamyon ile başlayanları sayar.Dizi formülü olarak kullanın.
Kod:
{=TOPLA.ÇARPIM(--(Sayfa1!B8:B19>=$A$1)*--(Sayfa1!B8:B19<=$A$2)*(EĞER(EHATA(MBUL("kamyonlar";Sayfa1!C8:C19;1)=1);0;1)))}

Son düzenleme:
sayfa 2 de A1 ile A2 deki iki tarih arasındaki kamyonları saydırmak istiyorum bu tarihler değişken bazen bir haftalık bazen bir kaç aylık gibi, sizin 6 mesajda yazdığınız formüle tarihleri nasıl eklemem lazım onun için tarihleri almadı demiştim.

Merhaba,

Ben sorunuzu yanlış anlamışım. Aşağıdaki formülü deneyin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!B8:B19>=$A$1)*(Sayfa1!B8:B19<=$A$2);(SOLDAN(Sayfa1!C8:C19;UZUNLUK(D7))=D7)*1)

Geri