• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülün kısaltılması hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 50ersin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Sy. Uzman ;
Aşağıdaki formül Kısaltılabilir mi ? yada Excel dosyasını ağırlaştırmaması için makro yazıla bilir mi ? ilginize teşekkür ederim.

=METNEÇEVİR(B2;"GG.AA.YY ss:dd")&" "&EĞER(A2="";"";EĞERHATA((DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;3;0));""))&" "&D2&EĞER(A2="";"";" Kişi ")&EĞER(A2="";"";EĞERHATA((DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;6;0));""))&EĞER(A2="";"";" Bilet ")&EĞER(A2="";"";EĞERHATA((DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;12;0));""))&EĞER(A2="";"";" İkram ")&EĞER(A2="";"";EĞERHATA((DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;13;0));""))&EĞER(A2="";"";" Hak Ediş ")&EĞER(A2="";"";EĞERHATA((DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;14;0));""))&EĞER(A2="";"";" Katip Ödeme ")&EĞER(A2="";"";EĞERHATA((DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;15;0));""))&" "&EĞER(A2="";"";EĞER(E2<0;"TL.Takviye";EĞER(E2>0;"TL.Alacaklı";"")))

Ekli dosyalar

Formülünüz de VERİ sayfasına başvuru var. Dosyanızda bu sayfa yok.

Bu sayfayı da içeren örnek dosya paylaşırsanız çözüm üretmek isteyenler deneme yapabilirler.

Kod:
=EĞER(A2="";"";METNEÇEVİR(B2;"GG.AA.YY ss:dd")&" "&DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;3;0) &" "&D2&" Kişi "&DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;6;0) & " Bilet " &DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;12;0)& " İkram " &DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;13;0)& " Hak Ediş "&DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;14;0) &" Katip Ödeme "&DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;15;0) &" "&EĞER(E2<=0;"TL.Takviye";"TL.Alacaklı"))

Kod:
=EĞER(A2="";"";METNEÇEVİR(B2;"GG.AA.YY ss:dd")&" "&DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;3;0) &" "&D2&" Kişi "&DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;6;0) & " Bilet " &DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;12;0)& " İkram " &DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;13;0)& " Hak Ediş "&DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;14;0) &" Katip Ödeme "&DÜŞEYARA(A2;VERİ!A:P;15;0) &" "&EĞER(E2<=0;"TL.Takviye";"TL.Alacaklı"))

Suskun Bey ;
ilginizden dolayı teşekkür ederim. Acaba Kod ile olur mu ? bir E ve F sutunu Birleşir mi ?
Teşekkür ederim.

Değer olarak aynı ama neden ve nasıl elde edildiler göremiyoruz. İkisi de hep aynı olacaksa ve veriler bir başka sayfadan gelmiyorsa yada kullanılmıyorsa kolonun biri silinebilir.

Suskun Bey ;
4 nolu Mesajda dosyayı yükledim orada açıklama yazdım. Teşekkür ederim.

F sütünu sonuçları etkilemiyor gibi dosyanızın yedeğini aldılktan sonra F Kolonunu silip deneyin. Dosyanız ağdan Dosya istediği için kısaltma formülü kontrol edemedim.

Sayfaları düzeltince aşağıdaki Formül çalıştı.
Kod:
=EĞER(A2="";"";METNEÇEVİR(B2;"GG.AA.YY ss:dd")&" "&DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;3;0) &" "&D2&" Kişi "&DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;6;0) & " Bilet " &DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;12;0)& " İkram " &DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;13;0)& " Hak Ediş "&DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;14;0) &" Katip Ödeme "&DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;15;0) &" "&EĞER(E2<=0;"TL.Takviye";"TL.Alacaklı"))
Kolay gelsin
İyi günler

Sayfaları düzeltince aşağıdaki Formül çalıştı.
Kod:
=EĞER(A2="";"";METNEÇEVİR(B2;"GG.AA.YY ss:dd")&" "&DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;3;0) &" "&D2&" Kişi "&DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;6;0) & " Bilet " &DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;12;0)& " İkram " &DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;13;0)& " Hak Ediş "&DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;14;0) &" Katip Ödeme "&DÜŞEYARA(A2;'HESAP FİŞİ'!A:P;15;0) &" "&EĞER(E2<=0;"TL.Takviye";"TL.Alacaklı"))
Kolay gelsin
İyi günler

Suskun bey ;
Teşekkür ederim. Yardım ve İlginizden dolayı
özel bir soru sormak istiyorum müsaadeniz var ise
bu videoda ki bey siz misiniz. iyi günler

Sy. Uzman ;
Aşağıdaki formüller H2 hücresinde tamam yazar ise Tamam yazdırabilir miyiz. teşekkür ederim.

=EĞER(H2="";"İŞLE";EĞER(U2>=0;"TAMAM";"İŞLE"))
=EĞER(H2="";"İŞLE";EĞER(M2="";"";EĞERHATA((DÜŞEYARA(M2;$Z$1:$AA$2;2;0));"")))

Kod:
=EĞER(H2="TAMAM";"TAMAM';EĞER(M2="";"";EĞERHATA((DÜŞEYARA(M2;$Z$1:$AA$2;2;0));"")))

H2 de birleştirimiş forul mu var ? Tamam nerede yazacak?

H2 de birleştirimiş forul mu var ? Tamam nerede yazacak?

Suskun bey;
kusura bakmayın işlerimin yoğunluğundan dolayı foruma giremedim. Eklediğim dosyada istediğimi yaptın ama bilmeden :) ilginizden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri