ozcanya
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- excel 2003 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 04-04-2025
Katılıyorum aynı sıkıntıyı bende yaşadım. Ücretli bölüm olmalı.. hatta sağlıkçılar, eğitimciler gibideğerli excel.web.tr yöneticileri ve üyeleri
2008 yılından beri foruma üyeyim.burası bana en faydalı olan İnternet sitesi. Burada sürekli yeni bir şey öğreniyorum ve bunların sayesinde işlerimi kolaylaştırıyorum. Şimdiye kadar yüzlerce konuda bana yardımcı olundu. Ben de belki birkaç kere birilerine yardım etmişimdir.
insanlar burada birbirlerine karşılıksız yardım ediyor. En kısa zamanda çözüme ulaştırıyor. Ama bence bunun küçük de olsa bir bedeli olmalı. Bu iki tarafa da motivasyon ve fayda sağlayacaktır. Alan taraf için bir şeyleri öğrenmeye itecek,yardım eden taraf içinde motivasyon olacaktır.
sistem ortak bir fikirle oluşturulabilir. benim düşüncem şöyle olabilir. Sorulan sorular açılırken soru/ çözüldü seçeneklerine bir de ücretli eklenebilir. İnsanlar elit net üzerinden 10-20-50 tl lik kredi satın alır. Sorunu çözülünce 1 TL 5 TL 10 TL gibi ödemeler yapar. bunun bir kısmı elitnet üzerinden kesildikten sonra yardımcı olan kişiye ödenir.
bu tutar kesinlikle yardımcı olanın emeğinin karşılığı değildir . Böyle algılanmamalıdır. Ben önceki gün bir sorunum vardı. Sitenizde ve tüm internette araştırdım. Bir günümü aldı bulamadım. Foruma yazdım sağolsun Emrexcel16 üstad anında yardımcı oldu. yaptığı şey makro kodlarına bir satır eklemekti. ama bana bir güne maloldu. bilen için küçük olan şey bilmeyen için çok büyük olabiliyor. zaman en kıymetli değer. bu bakımdan bir sorunun çözümüne 1 TL vermek o işin karşılığı değildir. ayrıca bütün gününü burada birilerine yardımcı olmak için geçiren üstadlara da küçük bir motivasyon olacağı kanaatindeyim.
toplum olarak başkasının emeğine para vermek alışkanlıklarımızın dışında bir şey. Biz her şeyi bedava halletmeyi seven bir toplumuz. Muhtemelen çoğu kişi karşı çıkacaktır. bu seçenekli olabilir. zaman ve emek en kıymetli değerdir.
sizin de fikirlerinizi bekliyorum.