Frame özelliği hakkında???

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
merhaba arkadaşlar sormak istediğim Frame özeeliğini bir ön izleme olarak gösterebilrmiyiz Mesala combobox da sayfalar açıldığında (Sayfa1, Saayfa2.. gibi) comboxda açılan sayfaya tıkaldığıızda Frame o sayfayı bir ön izleme şeklin de gösterebilrmi yada Frame özelliği ile olmazsa bile istenilen sayfayı form üzerinde Bir ön izleme şekli ile gösterebilme ihitimalimiz varmı?
 
Katılım
13 Haziran 2006
Mesajlar
374
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Sayın udentr2002;
Form üzerinde excel sayfalarını sayfa biçimli göstermenin farklı yolları var.Bunun için Datagrid,flexgrid,Listview nesnelerini kullanabilirsiniz.Fakat bu nesnelerin bazıları standart olmadığından nesnelerin activex(ocx yada dll)lerini bulup system32 klasörüne eklemelisiniz.Ancak sayfa önizlemesi(konu printviewse) yaptırmanın yolu şu:
Kod:
Dim a As String
a = combo1.Text
Unload Me
Worksheets(a).PrintPreview
exit sub 
userform1.show
(NOT:tabi başka yollarıda var,yani eğer userform üzerinde printview yaptırmak istiyorsanız)
Fakat eğer konu printview değilse bunun için standart bir nesne olan Listview özelliğini kullanabilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki konuda geçen örneği inceleyebilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=127790&postcount=4

Ayrıca ole nesnesi ekleyerek ve nesneye (kod bile yazmadan) dosyanızı tanıtarak ta bunu sağlayabilirsiniz.
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Anlatmak istediğimi birde örnekle anlatayım dedim

yukarıda belki tam olarak anlatamadım Bu yüzden bir örnek göndermek istedim Kısacası yapmak istediğim şey Açılan form üzerindeki comboboxta Sayfa adları görünecek Ve bu sayfa adlarına tıkladığımızda Yan tarafta bulunan Frame de o sayfanın ön izlemesi olacak ön izleme derken yani sayfa olduğu gibi Frame içinde görünecek Not :( Bunu Frame le yapıp yapamadığımız hakkında hiç bir bilgim yok frame nesnesi ile olmuyorsa böyle bir şeyi yapabileceğimiz başka bir nesne varmı tabi user form üzerinde) Bu konu hakkında yardımcı olabilecek bir hocam olursa çok sevinirim.
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Sayın Hocam

Öncelikle ilginiz için teşekkürler
yanlız yazdığınız kodda
a = combo1.Text
satırında hata veriyor orayı combobox1.text olarak düzeltsemde hata veriyor ve de bu kodu nereye yazacağız
2. sorum ise şöyle Bu konu ile ilgili gönderdiğiniz linki incelediğğimde Cant fint project library hatası veriyor Tools> Referance kısmına giridğimde nereyi işaretleyeceğim sanırım bunla ilgili bir hata değilmi bu O yüzden o linkdeki çalışmayıda görfmedim gönderdiğim doyaya tekrar bakıp yardımcı olabilirmisin Tankut Hocam şimdiden ayırdığın vaktin için Allah razı olsun
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Hocam??

Konuyu daha açıklama şansınız varmı lütfen bir örnek üzerinde olursa daha iyi olur
 
Katılım
13 Haziran 2006
Mesajlar
374
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Sayın udentr2002;
Çalışmanızı henüz inceleme fırsatı bulamadım.En kısa zamanda kontrol edecem.
İlk sorunuzda .text yerine .value yazarak deneyin,sanırım gözden kaçmış.
İkinci sorunuza gelince;Listview nesnesi bilgisayarınızda olmayabilir.Büyük bir ihtimalle kullandığınız Office programınının kurulumundan kaynaklanıyordur.Programınızı "Tam Kurulum" seçeneğiyle kurmayı deneyin.
Eğer Listview nesnesi varsa Reference kısmından
----> Microsoft Listview Control,version 6.0
işaretleyin.

Bu arada çalışmanıza gözatabildim.İstediğiniz şey tamda benim sizi yönlendirdiğim örnek olsa gerek.


__________________
DİĞER ÇALIŞMALAR

MasaÜstü Sinema v1.0(VB6-Program)
ACCESS GÖRSEL EĞİTİM
ÖĞRENCİ TAKİP PROGRAMI(Excel ile Access VeriTabanı Uygulaması)
USERFORM GÖRÜNÜMLERİ
POPUP TAKVİM UYGULAMASI
LCD SAAT UYGULAMASI
XCelMedia v1.0
JakcPot v1.0(oyun)
Şanslı 7 Oyunu
KİMLİK SORGULAMA(web üzerinden)
LİSTVİEW UYGULAMASI
BİLDİRİM ALANINA MİNİMİZE(VB6)
 
Son düzenleme:

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
tankut hocam

yönlendirdiğiniz sayfadaki dosyayı açamıyorum üstte belirttiğim hatayı veriyor Listwiew özeelliği var ama Referance kısmında dedğiniz özellik yok bu yüzden dosyayı açıp bakamıyorum Ne yapmam lazım
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Sayın Hocam

Yönlendirdiğiniz dosyada tam olarak şu hatayı veriyor
compile error
cant find project or library

ve şu kodu işaretliyor
Sub listview_sayfa()
ListView1.View = lvwReport
lvwReport kısmınıda mavi renkte işaretliyor
sebebi nedir anlayamadım
ddiğim gibi tool box da Listwiewe özeelliği var yanlız
tools> Referance içinde ise Micro soft Listwiew 6.0 diye bi özellik yok
benmi yanlış bakıyorum yoksa dediğiniz gibi benim bilgisayrdamı kayıtlı değil
cevap verirseniz çok sevinirim hocam
 
Katılım
13 Haziran 2006
Mesajlar
374
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Herhangibir listview referansını ekleyin hala sorun giderilmiyorsa office programınızı baştam "Tam Kurulum" yapın.
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Hocam

office programını baştan tam kurulumunu nasıl yapıcam anlatabilrmisiniz?? lütfen
bu arada ofici yeniden kurduğumda diğer dosyalarıma bir zarar olurmu??
 
Katılım
13 Haziran 2006
Mesajlar
374
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
hocam

Çok teşekkür ederim yanlız şu an office cd sine sahip değilim Ama yinede çok teşekkür ederim. O dediğim şekildeki ön izlemeyi başka nasıl yapabilirim başka bir şekli varmı Ön izleme derken Sayfanın olduğu gibi userform üzerinde görünmesini kasd ediyorum
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Çok teşekkür ederim yanlız şu an office cd sine sahip değilim Ama yinede çok teşekkür ederim. O dediğim şekildeki ön izlemeyi başka nasıl yapabilirim başka bir şekli varmı Ön izleme derken Sayfanın olduğu gibi userform üzerinde görünmesini kasd ediyorum
Bir yolda sayfanın resmini çekip userform üzerindeki bir image nesnesinde gösterilebilir. Fakat sayfanın belirli bir aralığında bunu yapmak doğru olacaktır. Görüntülenmesinin yeterli olacağı bir aralık belirtirseniz bir örnek dosya eklemeye çalışayım.
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
levent hocam

Mesala A1 den J 30 a kadar olan bölümleri göstersin
 

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Katılım
23 Ağustos 2005
Mesajlar
4,651
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Ekli dosyayı inceleyiniz. İstenilen böyle bir şey mi?
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Seyit hocam

ellerine sağlık yanlız istediğim böyle bir şey değil istediğim yine comboboxdan sayfayı seçtiğinizde userform üzerinde ki bir yerde yani userform üzerine ekleyeceğimiz bir nesne içinde o sayfanın görünmesi Yineden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
 

Mahmut Kök

Özel Üye
Katılım
14 Temmuz 2006
Mesajlar
878
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sayfaya ait bilgileri, Sayın Leventm'nin de dediği gibi, resim olarak form üzerinde göstermek mümkün. Forumda "önizleme" yazarak aratma yaparsanız örneklere ulaşabilirsiniz.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.
 
Katılım
13 Haziran 2006
Mesajlar
374
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Valla aklıma başka birşey gelmedi.
Daha önceden kendim için hazırladığım bir aralar forumda da paylaştığım NOTSAYAR programımın bir formunu incelemeniz için ekliyorum.

Sayın Levent bey şimdi gördüm çalışmanızı,elinize sağlık.
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,475
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Çok Teşekkürler

Tüm ilgilenen Arkadaşlarıma ve hocalarıma ayrı ayrı teşekkür ederim
 
Üst