• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Funksiya

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 ve uzeri / ENG
Dostlar Salam,

Mənim sualım bu şəkildədir.

Exceldə A sütununda və B sütünunda eyni məlumatlar var. F sütünunda mənə C və D datalarını gətirmək üçün funksiya lazımdır. Belə ki, əgər 120 qarşısında C-dəki varsa o, yoxdursa əgər D-dəki rəqəm yazılsın. Əvvəlcədən tşklər.

A

F

B

C

D

120

10

120

10

20

130

40

130

40

140

50

140

50

60

F1 hücresine (birinci satırdan başlıyorsanız)
=EĞER(C1<>"";C1;D1)

A ve B sütunlarına dair herhangi bir şart belirtmemişsiniz. O yüzden kullanmadım.

Ömer bəy,
Tşklər. A sütündakı data ilə B sütündakı datalardan istifadə etməklə, F sütünuna C və D sütunundakı dataları gətirmək lazımdır. Yəni A və B -də 120-dirsə C-dəki 10 yazılsın, 130-da isə C yoxdur deyə D-dəki 40 yazılsın.

Bu anlatımınızdan A ve B sütununda 120 ya da 130 olmasının bir önemi yok.
C dolu ise C değeri, boşsa D deki değeri alıyorsunuz.

Eğer
A ve B sütunu birbirinden farklısa işlem yapılmayacak
A ve B sütunu ikisi de sıfırdan büyükse ev aynıysa işlem yapılacak
gibi bir kriter mi istiyorsunuz?

Abi men size yeqin ki fikrimi duzgun izah ede bilmedim, excel tablosunu nece paylasa bilerem ?

Dosyayi ekledim buraya, Table 1- de Unit Price olan sutuna Table 2 -deki Price 1 getirmek lazim, ama Price 1 sutununda fiyat olmazsa karsisindaki Price 2 sutunundan gotursun fiyati. Tskler

İkisinde de aynı sayı olduğu için MAK tercih ettim.

Kod:
=MAX(VLOOKUP(A2,Table2!$A$2:$E$15,4,0),VLOOKUP(A2,Table2!$A$2:$E$15,5,0))

Arkadaslar Selam,

Ekteki dosyada numaralamak lazim, yardimci ola bilirsiniz mi. Data ve Data (Boyle olmasi lazim) 2 ayri sayfa var, Data (Boyle olmasi lazim) Quantity olan sutunda reqem olduqda siralama baslatsin 1-den, daha sonra diger hissedede devam etsin ancaq yeniden baslayaraq. Bunu yapmak mumkun mu ?

Geri