Geçmiş verileri çekebilmek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2019
Arkadaşlar merhaba, bir excel dosyam var ve bazen geçmiş verileri bulmam gerekiyor. Bunu nasıl yaparım geçmiş veriler dediğim hisselerin geçmiş gün kapanışları. Bunun kaydını tutan bir iki site var, ama oralar dan table yöntemi ile mi çekilebilir nasıl yapılır?

Geçmiş veriyi tutan siteler: Milliyet - İnvesting

Mesela, 06.03.2025 tarihindeki, #Thyao, #tuprs, #bimas'ın kapanışlarını çekmek istesek nasıl yaparım?

Bir de gün durumu var, günü nasıl belirleyip o güne ait verileri getirmesini sağlarım.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Arkadaşlar merhaba, bir excel dosyam var ve bazen geçmiş verileri bulmam gerekiyor. Bunu nasıl yaparım geçmiş veriler dediğim hisselerin geçmiş gün kapanışları. Bunun kaydını tutan bir iki site var, ama oralar dan table yöntemi ile mi çekilebilir nasıl yapılır?

Geçmiş veriyi tutan siteler: Milliyet - İnvesting

Mesela, 06.03.2025 tarihindeki, #Thyao, #tuprs, #bimas'ın kapanışlarını çekmek istesek nasıl yaparım?

Bir de gün durumu var, günü nasıl belirleyip o güne ait verileri getirmesini sağlarım.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
İnvesting de hisseyi seçin. Gecmi veriler kisminda seçtiğiniz tarihe göre hissenin kapanislarini excele indirebilirsiniz. İnvesting sitesi veri cekmeye izin vermiyor

Excel Vers. ve Dili
İnvesting de hisseyi seçin. Gecmi veriler kisminda seçtiğiniz tarihe göre hissenin kapanislarini excele indirebilirsiniz. İnvesting sitesi veri cekmeye izin vermiyor
evet indirme seceneği mevcut investing için, peki milliyet ile belirli hisselerin sadece geçmiş verilerini cekebilir miyiz, 10 gün öncesi yada 1 ay felan. site de 12 aylık veri var.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
evet indirme seceneği mevcut investing için, peki milliyet ile belirli hisselerin sadece geçmiş verilerini cekebilir miyiz, 10 gün öncesi yada 1 ay felan. site de 12 aylık veri var.
makro kodu veya power querry ile uğraşmak gerek.

Excel Vers. ve Dili
makro kodu veya power querry ile uğraşmak gerek.
Anladım. Çok uğraştırmayacaksa tek bir hisse için yapabilir misiniz, ben de sizinkilere bakıp diğerlerini yaparım, yapabileceğim bir şey ise. Boş zamanınız olduğunda felan..

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Anladım. Çok uğraştırmayacaksa tek bir hisse için yapabilir misiniz, ben de sizinkilere bakıp diğerlerini yaparım, yapabileceğim bir şey ise. Boş zamanınız olduğunda felan..
@the_sunset istediğiniz dosyayı hazırladım. Ekten İndirip Kullanabilirsiniz. Dosyayı indiremezseniz akşam paylaşım sitesi linkini de koyarım
Screenshot_71.jpg

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Hocam elinize sağlık çok teşekkürler, lakin bir hata verdi sanırım benden kaynaklı. Office 2019 kullanıyorum query bunda sağlıklı çalışmıyor mu

Ofis 2019 da hazirladim bebde power querry de sorun yoktur. Farkli zamanlarda deneyin. Oncelikle baslangic ve bitiş sayfa nolarini 1-4 arasi yapip deneyin. Veri gelecek mi bakalim. Querry bazen sorguda hata verebilir. 15-20 sn bekleyip tekrar deneyin

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Hocam elinize sağlık çok teşekkürler, lakin bir hata verdi sanırım benden kaynaklı. Office 2019 kullanıyorum query bunda sağlıklı çalışmıyor mu

Birde sayfada hic bir degisiklik yapmadiniz dimi. A ve B sutunlari gizlidir. Sayfalarda degisiklik yapmayiniz. Sorun Devam ederse dosyayi gonderin bende deneyeyim bi