Merhaba Goal Seek ile görmek istediğim hedef değeri bütün satırlarda aynı olacak şekilde uygulamak istiyorum.Bunun için makro mu gerekiyor? Menü şeridindeki hedef ara alanı tek satır bazında mı çalışıyor? Makro için yardımcı olabilirseniz sevinirim.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba teşekkür ederim. Şu an direkt dosya atamıyorum ancak yapmak istediğim şey şu bir ürünüm var satış fiyatı 20 TL bir de kritik fiyatım olsun 5 TL. Satış fiyatımdan belirli kesintiler oluyor. Bu kesinti bedelini formülle hesapladıktan sonra kritik fiyatımın üzerinde mutlaka 1tl kalmasını hedefliyorum. Mesela satış fiyatımdan %20 kesinti ve kargo kesintisini düşünce kritik fiyatı da çıkarttığımda elimde 1tl kalsın bunu 1285 satıra uygulamak istiyorum. İnşallah anlatabilmişimdir. Aslında sorum 1-1aşağıdaki link ile aynı ancak buradaki kodu benzettiğimde "Argument not optinal" şeklinde bir hata alıyorum. Destek olabilirseniz çok sevinirim..
Foruma hoş geldiniz.
Makro gerek.
Örnek dosya gerek.
.
Merhaba teşekkür ederim. Şu an direkt dosya atamıyorum ancak yapmak istediğim şey şu bir ürünüm var satış fiyatı 20 TL bir de kritik fiyatım olsun 5 TL. Satış fiyatımdan belirli kesintiler oluyor. Bu kesinti bedelini formülle hesapladıktan sonra kritik fiyatımın üzerinde mutlaka 1tl kalmasını hedefliyorum. Mesela satış fiyatımdan %20 kesinti ve kargo kesintisini düşünce kritik fiyatı da çıkarttığımda elimde 1tl kalsın bunu 1285 satıra uygulamak istiyorum. İnşallah anlatabilmişimdir. Aslında sorum 1-1aşağıdaki link ile aynı ancak buradaki kodu benzettiğimde "Argument not optinal" şeklinde bir hata alıyorum. Destek olabilirseniz çok sevinirim.
Çoklu Goal Seek (Hedef Ara) Makrolu Hesaplama
Basit faiz hesaplamasında fark kolonunda hesaplanan değerlerin sıfır olması için vade başlangıç tarihileri ne olmalıdır. Sorusuna macro ile çözüm aramaktayım. Hedef ara ile bu işlemi yapabiliyorum ama 10000 işlem için uygun olmuyor. yardımlarınızı rica ederim.www.excel.web.tr
Merhaba tekrar. İncelemem üzere eklediğiniz dosya çok çok işime yaradı. Çok teşekkür ediyorum. İyi akşamlar..
Örnek dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip, linkini buraya verebilirsiniz.
Buradaki ikinci dosyayı inceleyin.
.