GOOGLE SHEETS HÜCREYİ SAYIYA ÇEVİRME

Excel Vers. ve Dili
2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-07-2024
Merhaba, webden çektiğim bir rakamsal değer var. LME denilen ( londra metal borsası olarak geçiyor ) güncel kurunu çeken bir hücrem var.
=IMPORTXML("https://www.westmetall.com/en/markdaten.php?action=table&field=LME_Al_cash";A5)
A5'te ise sadece değerin bulunduğu yeri çekiyorum (//*[@id="content"]/div/table[1]/tbody/tr[1]/td[3])

değeri düzgün bir şekilde çekiyor mesela güncel olarak 2,391.00 olarak.

Şimdi gelelim sorun. bunu kesinlikle bir rakam bir sayı olarak kullanamıyorum. Amacım zaten rakam olarak kullanmak. Örnek veriyorum bir hücrede bu değer ile her hangi bir rakamı toplamaya çalış hata veriyor.

Bunu çözme şansımız varmı ?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Aynı durum excelde olduğunda bul ve değiştirde önce virgülleri kaldırıp, yine bul ve değiştirde noktaları virgül ile değiştirince değerler sayıya dönüşüyor. Aynı mantıkla hareket edebilirsiniz diye umuyorum.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Merhaba, webden çektiğim bir rakamsal değer var. LME denilen ( londra metal borsası olarak geçiyor ) güncel kurunu çeken bir hücrem var.
=IMPORTXML("https://www.westmetall.com/en/markdaten.php?action=table&field=LME_Al_cash";A5)
A5'te ise sadece değerin bulunduğu yeri çekiyorum (//*[@id="content"]/div/table[1]/tbody/tr[1]/td[3])

değeri düzgün bir şekilde çekiyor mesela güncel olarak 2,391.00 olarak.

Şimdi gelelim sorun. bunu kesinlikle bir rakam bir sayı olarak kullanamıyorum. Amacım zaten rakam olarak kullanmak. Örnek veriyorum bir hücrede bu değer ile her hangi bir rakamı toplamaya çalış hata veriyor.

Bunu çözme şansımız varmı ?
2,391.00 sonucunu bu şekilde işlerseniz sayıya dönüşür. Değerin A2 de olduğunu varsaydım formülde
Kod:
=SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(A2;",";"");".";",")