• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Grafik Göstergesi Dinamik Olabilirmi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vivident
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba

Ekteki dosyamda grafik çalışması yaptım. İsteğim D3-W3 arasında sıfır olan seri adı başlıkları grafiğin gösterge kısmında yer almaması. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

İdris bey verdiğiniz linklerdeki örnekler inceledim, daha önce sizin paylaştığınız dosyaları da inceleme fırsatım oldu. Yalnız D3-W3 arasındaki girdiler hep sabit olduğu için, (yatay eksen) dinamik alanı oluşturamıyor. Dinamik alan D5 : D24 - E5 : E24......vb hücreleri için ayrı ayrı (dikey eksen) oluşturuluyor. Beceremedim

Konu günceldir. Satırları sütun yaptım ama olmadı. Değerli hocalarımızın yardımlarını bekliyorum

Merhaba

Ekteki dosyamda grafik çalışması yaptım. İsteğim D3-W3 arasında sıfır olan seri adı başlıkları grafiğin gösterge kısmında yer almaması. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

.

Verdiğim örneklere göre yapabilirdiniz.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

İdris bey elinize sağlık. Ben tam anlamıyla sorumu anlatamadığımı düşünüyorum, o yüzden özür diliyorum.

Şöyle ki ;

Örneğin; K3 hücresine "B8" yazın. K4-K23 arasına da kafanıza göre değerler yazın. Grafikte değerlerin çıkmadığını göreceksiniz. Çünkü grafiğe seri değeri tanımlamadınız. Benim problemim burada. Bu kısım dinamik (gösterge girdileri seriler) olabilir mi ? Çünkü D3-W3 arasında benim asıl dosyamda formüller var. Yani sıfır olan değerler kimi zaman B1,B2,B3..vb tanımlar alıyor.

Grafikte gördüğüm diğer problem yatay (kategori) eksen etiketleri B4:B23 sütunu olmalı
Kod:
=KAYDIR(Grafik!$B$4;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Grafik!$B:$B)-1;1)
Kodunu eksen aralığı için kullandım, bu sorun çözüldü

Son düzenleme:
Geri