Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Grafikte sayı ve yüzdeyi birlikte gösterme ve veri çubukları
Teşekküler. Soru 1 için Şöyle izah edeyim . hazırladığım çalışmadan Sinop ili için 1. sütundaki sayı kapasiteyi gösteriyor. ben kapasitenin % 65 ini hedef olarak verdim. Yüzdelik grafik çubuğunda da hedefe yüzde kaç yaklaştığını gösteriyorum.
dediğiniz şekilde yapınca hedefe yaklaşma nispeti kapasitenin üzerinde duruyor çubuk . halbuki %80 tamamlanmış Bilmem anlatabildim mi?
B sütunundaki 250, 150, 300 ve 200 değerleri kapasiteyi gösteriyor burası tamam,
C sütunundaki 300, 50, 80 ve 100 değerleri neyi gösteriyor? Gerçekleşen değerler mi?
Hedef olarak verdiğiniz %65 her bir il için aynı mı? Hedef değerin grafik üzerinde görünmesini istiyor musunuz?
D sütunundaki %90, %25, %36 ve %78 değerleri kapasitesinin ne kadarının kullanıldığını mı gösteriyor?
Sinop ili için;
- Kapasite: 250
- Hedef: 250 * 0,65 = 162,5
Siz burada 300 değerinin 162,5'e göre nerede olduğunu mu görmek istiyorsunuz yoksa 250'ye göre mi grafik üzerinde?
Ayrıca %80 değerini nasıl buldunuz? ( Sanırım 250/300 = %83'ü yaklaşık %80 olarak söylediniz )
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.