Soru Hammadde m3 hesaplama

Suddedly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-03-2028
Hepinize merhaba. Ekteki dosyamda hammadde girişlerini takip ettiğim bir sayfam var. Giren hammaddenin en, boy, yüksekliğini yazdıktan sonra yan tarafında m3 sütununda hesaplattırıyorum ancak asıl dosyamda şu anda 13binin üzerinde satır olduğu için çok kasıyor. Bu ve en son sütunda parametre sayfasından ürünün cinsine göre fiyatını da çekip ton miktarı ile çarptırıp tutarını hesaplatmaya çalışıyorum. Bu iki işlemi vba da yapmamız mümkün müdür acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Suddedly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Excel 2019
02-03-2028
Desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar. Saygılar.

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Hepinize merhaba. Ekteki dosyamda hammadde girişlerini takip ettiğim bir sayfam var. Giren hammaddenin en, boy, yüksekliğini yazdıktan sonra yan tarafında m3 sütununda hesaplattırıyorum ancak asıl dosyamda şu anda 13binin üzerinde satır olduğu için çok kasıyor. Bu ve en son sütunda parametre sayfasından ürünün cinsine göre fiyatını da çekip ton miktarı ile çarptırıp tutarını hesaplatmaya çalışıyorum. Bu iki işlemi vba da yapmamız mümkün müdür acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,

Ekli dosyayı inceler misiniz,

Sanırım bu şekilde bir çözüm istiyordunuz...

Ekli dosyalar

Suddedly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Excel 2019
02-03-2028
Sayfaya İşlem için Button eklemeyi unutmuşum; şimdi ekledim.

umarım işinizi görür.....

Hocam çok teşekkürler hesaplamada sıkıntı yok ancak parametre sayfasından fiyat çekme konusunda ilk gördüğü fiyatı alıyor. Ben size bunu belirtmemişim kusura bakmayın. Eklediğim dosyada gösterdim kayıt sayfasındaki kırmızı ile işaretlenmiş verileri parametre sayfasından bakıp karşısındaki fiyatı getirmesi gerekiyor.

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Ekli dosyayı deneyebilirsiniz...

.

Ekli dosyalar

Suddedly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Excel 2019
02-03-2028
İkisi de çalışıyor çok teşekkürler arkadaşlar. İyi günler dilerim.