harita üzerine bayi ismi kurma

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce

sward175

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Microsoft Office Professional Plus 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-06-2024
İdris Hocam, Merhaba,
İl isimlerinin yerine başka isimler yazmak istiyorum, ve İstanbul' u Avrupa, Anadolu diye ayırabilir miyiz ?
Saygılarımla,
sward175

sward175

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Microsoft Office Professional Plus 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-06-2024
İdris Hocam, Tekrar Merhaba,

Meydan isimleri yazılacak,
Sağlıcakla kalın,sward175

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
İdris Bey Merhaba

harita çalışmalarınızı inceledim. emeğinize sağlık çok güzel çalışmalar olmuş.

Benim elimde bütün türkiyenin heryerinde lokasyonlarım var. her lokasyonun kendi networkünde ip bilgileri mevcut. elimde ping atarak baktığım bir excel scripti var. ip leri bir sütuna sıralıyorum online offline diye bir yan sütuna bana sonuçları getiriyor. ve diğer yan sütunlarada o lokasyonun adını il bilgisini falan getiriyor.

ben bunu bir harita üstünde kırmızı ve yeşil renk ve üzerlerindede sayı olarak yazacak bir şekle dönüştürmek istiyorum.

örneğin istanbulda 20 tane lokasyonum varsa ve ping sonucu olarak 15 tanesi online 5 tanesi offline sonucu vermişse harita üstünde istanbul il sınırları içerisinde yeşil renk içinde 15 kırmızı renk içnde 5 yazacak bir şey olmalı. diğer tüm illerede baktığım için diğer illerdede benzer renk ve sayısal durum yansımalı ve ben haritaya bakınca hangi ilde kaçtane yer offline kaç tane yer online görebileyim istiyorum.

Böyle hazır bir çalışma var mıdır ya da bana yardımcı olabilir misiniz

Teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
İdris Bey

Öncelikle yardımınız ve sabrınız için teşekkür ederim. gönderdiğiniz linklerdeki haritalara ulaşmıştım ancak istediğim esasen şu: Mouse haritada il üstüne geldiği zaman yanda açılan nüfus bilgilerinin yanında açılan grafiğin yerine o ilde bulunan bayi listesini eklemek istiyorum ancak nasıl yapılacağını bulamadım işin içinden de çıkamadım. Nasıl yapacağım konusunda yol gösterebilirseniz cok sevinirim.

Teşekkürler