Sorunuz açık değil. Label, sayfa üzerinde mi yoksa userform üzerinde mi? Bu hücredeki veri, hangi durumda label içine aktarılacaktır?
Private Sub Worksheet_Activate()
ActiveSheet.Shapes("Label1").OLEFormat.Object.Object = Range("A1").Value
End Sub
Sayfanın kod sayfasına aşağıdaki kodu kopyalayarak deneyin.
Kod:Private Sub Worksheet_Activate() ActiveSheet.Shapes("Label1").OLEFormat.Object.Object = Range("A1").Value End Sub
Levent bey sanırım ben bir noktada hata yapıyorum ,
birçok örnek denedim bir türlü hücreden veri getiremedim.
Bu örnekte de sonuç alamadım.
Bir noktayı eksik yapıyorum sanırım.
Doğrudan sayfanın kod bölümüne yapıştırıyorum.
A1'de değer giriyorum , veri gelmiyor.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveSheet.Shapes("Label1").OLEFormat.Object.Object = Range("A1").Value
End Sub
Verdiğim event sayfayı aktif edince çalışır. Başka bir sayfayı seçip sonra tekrar aynı sayfaya geri dönün. Eğer A1'deki veriyi değiştirince çalışsın istiyorsanız change olayına yazın.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub ActiveSheet.Shapes("Label1").OLEFormat.Object.Object = Range("A1").Value End Sub
Verdiğim event sayfayı aktif edince çalışır. Başka bir sayfayı seçip sonra tekrar aynı sayfaya geri dönün. Eğer A1'deki veriyi değiştirince çalışsın istiyorsanız change olayına yazın.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub ActiveSheet.Shapes("Label1").OLEFormat.Object.Object = Range("A1").Value End Sub
ActiveSheet.Shapes("TextBox3").OLEFormat.Object.Object = Range("A1").Value
ActiveSheet.Shapes("TextBox4").OLEFormat.Object.Object = Date
End Sub
Formül sonucu değiştiğinde çalışması için calculate olayınada yazılabilir ancak aşağıdaki gibide çalışması lazım.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) ActiveSheet.Shapes("TextBox3").OLEFormat.Object.Object = Range("A1").Value ActiveSheet.Shapes("TextBox4").OLEFormat.Object.Object = Date End Sub
Formül sonucu değiştiğinde çalışması için calculate olayınada yazılabilir ancak aşağıdaki gibide çalışması lazım.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) ActiveSheet.Shapes("TextBox3").OLEFormat.Object.Object = Range("A1").Value ActiveSheet.Shapes("TextBox4").OLEFormat.Object.Object = Date End Sub
ActiveSheet.Shapes("TextBox3").OLEFormat.Object.Object = format()Range("A1").Value,"dd.mm.yyyy")
ActiveSheet.Shapes("TextBox4").OLEFormat.Object.Object = Date
End Sub