• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre değerine göre fonksiyon yada macro

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 turkce
Gerekli açıklamayı ornek dosya uzerinde yaptım
istediğim normalde tutar kısmına birşey yazılmadan tahsil edildi olarak başka bir tabloya aktarılan verilerin kısmi olarak tahsil edildiğini belitmek adına tahsil kısmına girilen veriye gore dosya uzerinde açıkladığım işlemi yapması

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sanırım sorun benim soru sorma şeklimde yeterince açıklayıcı olamadım genel anlamda fazlasıyla yararlandığım bu forum için kötü birşey soyliyemem genel olarak sadece okuyan birisiydim ilk defa bulamadığım için sorunumu sormak istedim onuda başaramadım galiba çözüm sunacak ama soruyu anlamayan arkadaşlar için gerekli açıklamayı yapabilirim isteğim konusunda

Merhaba

Bu kodu deneyiniz.
Kod:
Sub TahsilatKontrol()
ssat = Range("a65536").End(3).Row
x = 1
For i = 2 To ssat
If Cells(i, "e").Value < Cells(i, "c").Value Then
Cells(ssat + x, "a") = Cells(i, "a")
Cells(ssat + x, "b") = Cells(i, "b")
Cells(ssat + x, "c") = Cells(i, "e")
Cells(ssat + x, "d") = 0
Cells(ssat + x, "e").FormulaR1C1 = "=RC[-2]-(RC[-1])"
Cells(ssat + x, "f") = "Kısmi Tahsilat"
x = x + 1
End If
Next
End Sub

öncelikel cevabınız için tşk ederim ama dediğim gibi ben sorunumu tam olarak anlatamadığım içim çözüm önerileride ona gore geliyor öncelikle vermiş olduğunuz kodu denedim ama bir değişliklik olmadı onu belitmek istiyorum şimdi tam istediğim deneme dosyasında ki tahsilat kısmına normal şartlarda yani borcun tamamı odendiği zaman hiçbir veri girmeden başka yerden takip ediyorum sadece tahsilar kısmi ise oraya bir rakam giriyorum ve ben kalan rakamın yeni bir satırda aynı değerlerde tekrar borç olarak işlenmesini mumkunse tahsilat girdiğim satıra değilse bu satırda silinerek yeni satırda kısmi olan tahsilar miktarını ana borç gibi yeni satırda yazılmasını istorum sanırım yine karışık bir anlatım oldu dusunmek bunu yazıya dökmekten daha kolaydı :)

Geri