• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

hücre sıralaması yana hk.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 TÜRKÇE
SELAM HOCAM. Herşeyden önce bir vefa borcumuzun olması anlamında,siz değerli yüreklere en içten duygularımla her kes adına sizlere candan teşekkürü insanlığın ölmemesi anlamında birer borç olarak yüreğimde hisderek hepinizden ALLAH razı demeyi size bir küçük birer temenni kabul ediniz. bu sözlerimi lütfen yağçılık vede başka bir anlamda kabul anlaşılmasın lütfen,hiç kimsenin birbirini tanımadığı bir ortamda,bu sözler sadece,karşılksız olarak söylenir.. TIPKI SİZLERİN BİZLERE BÖYLE YARDIMLARI GİBİİİ::::))
Hocam,benim sorunum,alt alta yazalan sayıların, başka yerde, yanyana olarak sıralanmalarını yapamıyorum. elle tek tek girilincede anlamı yok çok zaman alıyor,taploda kırmızı yerdekilerini,mavi satırlara yanyana dizmek istiyorum. yardımcı olursanız tşk ederim.hepinizden ALLAH razı olsun tekrardan slm lar...:)

Ekli dosyalar

kopyalanacak hücreleri seçip kopyalayın. Mavi bölgenin ilk hücresine geçip sağ tık-özel yapıştırdan önce "değer"leri sonra da işlemi tersine çeviri işaretleyip tamam diyerek çıkın.

Merhaba
F2 hücresine
=KAYDIR($A$1;SÜTUN(A1)-1;SATIR(A1)-1)
formülünü uygulayınız.

Merhaba,

G2 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=KAYDIR($A$2;SÜTUNSAY($G2:G2)-1;SATIRSAY(G$2:G2)-1)
.

peki bunun tersi yanı yanyana verılerı alt alta yazdırmak?

Ekteki tabloya göre verileri G2:P5 arasında olduğunu düşünerek;

Formülü A2 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=KAYDIR($G$2;SÜTUNSAY($A$2:A2)-1;SATIRSAY($A$2:A2)-1)
.

Formülleri almaktan ne kastettiğiniz anlamadım ama; soldaki bölmede yaptığınız değişikliğin aynen sağdaki bölmede de görülmesini istiyorsanız dizi formülü olan DEVRİK_DÖNÜŞÜM formülünü kullanmalısınız.

bunun için sağdaki hücreleri seçip formül olarak =DEVRİK_DÖNÜŞÜM( yazın ve fare ile sol taraftaki hücreleri seçin. Daha sonra da CTRL+SHİFT+ENTER'e aynı anda basarak formülü kapatın. Bu işlem tüm hücrelere gerekli formülü yazacaktır.

Geri