Gerçekten ama gerçekten emeğiniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten zaman ayırmışsınız.Merhaba.
Biraz etrafından dolaşarak oldu ama, (veri yığınının yoğunluğuna göre işlem hızına bir şey diyemiyorum)
sayfadaki SEARCH düğmesiyle aşağıdaki kod'u ilişkilendirerek dener misiniz?
NOT:
-- Aranacak kelime/kelime parçalarını aralara BOŞLUK koyarak yazınız.
-- Sadece BÜYÜK/KÜÇÜK harf duyarlılığına iişkin düzenleme yapılması gerekebilir.
-- Mevcut haliyle AYNEN yazıldığı biçimde arama yapılıyor.
.Kod:[B]Sub AramaBARAN()[/B] Set ana = Sheets("Ana Sayfa"): Set l = Sheets("Liste") On Error Resume Next l.ShowAllData: lson = l.Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row If ana.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row > 19 Then ana.Range("B20:L" & ana.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row).ClearContents Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual For sat = 6 To 14 If ana.Cells(sat, 4) = "" Then GoTo 10 sut = sat - 4 If sut > 6 Then sut = sut + 1 aranan = ana.Cells(sat, 4) adet = Len(aranan) - Len(Replace(aranan, " ", "")) + 1 For k = 1 To adet kk = Split(aranan, " ")(k - 1) For satt = 2 To Sheets("Liste").Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row If Len(l.Cells(satt, sut).Value) <> Len(Replace(l.Cells(satt, sut).Value, kk, "")) Then l.Cells(satt, 13) = "x" End If: Next: Next 10: Next l.Range("A1:M1").AutoFilter Field:=13, Criteria1:="x" If l.Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row = 1 Then l.Range("A1:M1").AutoFilter Field:=13 Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic MsgBox "Herhangi bir kniter yazmadınız veya aranan kirterlere ait veri bulunamadı." Exit Sub End If l.Range("B2:L" & lson).Copy: ana.[B20].PasteSpecial Paste:=xlPasteValues l.ShowAllData: l.[M:M].ClearContents: ana.Rows("20:" & aha.Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row).AutoFit ana.[B19].Activate Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic MsgBox "ARAMA sonuçları aşağıdaki listelendi." & vbLf & vbLf & _ "Bulunan kayıt sayısı : " & ana.Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row - 19 [B]End Sub[/B]
Bahsettiğim sorunu tam olarak çözmüşsünüz. Denemelerimde bahsettiğim sorunla karşılaşmadım. Sadece iki veya daha fazla arama kutusuna veri girildiği zaman ikisini de arıyordu. Yani Ad kısmına [emre] yazalım yıl kısmına da [1980] yazalım. Emre'nin 1980 de yazdığı kitap önüme geliyordu başkaların 1980 de yazdığı şeyler gelmiyordu, şuan bu çalışmıyor. Sadece tek bir arama verisini kabul ederek arıyor ve diğerini yok sayıyor.
Bahsettiğiniz gibi harf duyarlılığını ve söylediğim bu sorunu nasıl çözebiliriz?Sizden daha fazlasını bekleyerek umarım ayıp etmiyorumdur. Çünkü yazdıklarınız ile benim birkaç haftalık deneyimimin çok üstüne çıkmışsınız. Benim düzeltmem imkansız gibi
Tekrar çok teşekkür ederim cevabınız için.