B1-B100 aralığındaki kelimeler tüm A sütunundaki hücrelerdeki cümleler içinde aranması gerekiyor...A1'deki veri B1'de; A2'deki veri B2'de şeklinde mi aranacak yoksa A1'deki veri B1:B100 aralığındaki tüm hücrelerde ayrı ayrı mı aranacak?
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
B1-B100 aralığındaki kelimeler tüm A sütunundaki hücrelerdeki cümleler içinde aranması gerekiyor...A1'deki veri B1'de; A2'deki veri B2'de şeklinde mi aranacak yoksa A1'deki veri B1:B100 aralığındaki tüm hücrelerde ayrı ayrı mı aranacak?
ve olan hücrenin yanında 1 yada 2 gibi bir tanım olacakB1-B100 aralığındaki kelimeler tüm A sütunundaki hücrelerdeki cümleler içinde aranması gerekiyor...
B1-B100' de bulunan tüm kelimeler A sütunundaki hücrelerde aranacak ve ilgili A sütunu hücresinde bu kelimelerden birisi varsa 1 veya 2 gibi bir sayıyla belirtilecekA1'deki veri B1'de; A2'deki veri B2'de şeklinde mi aranacak yoksa A1'deki veri B1:B100 aralığındaki tüm hücrelerde ayrı ayrı mı aranacak?
C1 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalarsanız B sütunundaki kelime A sütunundaki herhangi bir hücre içinde geçiyorsa 1 yazar, yoksa 0 yazar:B1-B100' de bulunan tüm kelimeler A sütunundaki hücrelerde aranacak ve ilgili A sütunu hücresinde bu kelimelerden birisi varsa 1 veya 2 gibi bir sayıyla belirtilecek
=MAK(0;MİN(1;EĞERSAY($A$1:$A$100;"*"&B1&"*")))
Bu formülü denedim ama cümle içindeki istenilen kelimeleri bulmuyor, hücrede sadece o kelime varsa buluyor.C1 hücresine aşağıdaki formülü yazıp aşağı doğru kopyalarsanız B sütunundaki kelime A sütunundaki herhangi bir hücre içinde geçiyorsa 1 yazar, yoksa 0 yazar:
=MAK(0;MİN(1;EĞERSAY($A$1:$A$100;"*"&B1&"*")))
Bu formül üzerinde çalışıyorum, işe yarıyor gibi, kontrollerimi bitirmedim, aklıma gelen şu sorular var; hücredeki cümlelerde arama listesindeki kelimeleri buluyor mu, büyük-küçük harf duyarlılığı var mı: Bunu kontrol ediyorum....ESAYIYSA önünde -- var,doğru değil mi?
buna uygun dosyanızı paylaşır mısınız lütfen? Benim denemelerimde hücrede kelime geçiyorsa 1 yazıyor çünkü?Bu formülü denedim ama cümle içindeki istenilen kelimeleri bulmuyor, hücrede sadece o kelime varsa buluyor.