Hücreleri birbiri üzerine toplama ve çıkarma

Excel Vers. ve Dili
2010
Öncelikle tüm forumdaki arkadaşlara hayırlı günler dilerim.
Arkadaşlar Ekteki dosyaya göz atarmısınız oradaki yapmış olduğum görselliği nasıl faaliyete sokabilirim.VB bilgi hiç yok yardımlarınızı bekliyorum.
(Not: Konuyu doğru yere açmamış olabilirim site yönetiminden özür dilerim.)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

"1-Kilo Gir'e Tıklandığında Varolan Mevcut Kilonun artmasını veya azalmasını istiyorum.( Örnek 324,65+300=624 ve 324,65-300=24,65 )
2-Kilo Düş Tıklandığında Verilen Kilo artsın veya azalsın( Örnek 32,8+10=42,8 ve 32,8-10=22,8)
3- Eğer Kilo Düşersem Kalan Kilo Mevcut kilonun yerine geçsin"

Yukarıdaki sorunuzdan bir şey anlayamadım.
2 sorudada butonlardan herhangi birine basarsak kilo düşecek veya artacak diye yazmışsınız.Kilonun artacağını veya düşeceğini nereden bileceğiz.

kilo gir butonu veya kilo düş butonu için
Kilo neye göre artacak , neye göre düşecek.

açıklamanızı tam olarak yapabilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010
1- Firmaya boyahaneden iplik geliyor. Bu gelen iplikleri mevcut kiloya yazıyoruz. Bende diyorum ki buraya bir tane buton kayalım butona tıklandığında bir sayfa açılsın burada Kilo gir - Kilo Düş bölümler olsun kilo girersem mevcut kilo artsın kilo düş dersem mevcut kilodan düşsün.
2- Bizim stoktaki iplikleri dokuma bölümüne veriyoruz. Dokumaya verdiğimiz zaman mevcut kilodan düşmemiz gerekiyor. Dokuma kalan ipi bize geri veriyor. Bu seferde dokumaya verdiğimiz kilonun bir kısmını geri yazmamız gerekiyor.Yani Dokumaya ip veriyoruz sonra bir kısmını geri alıyoruz.
3- Ortada şöyle bir şey oldu ( mevcut kilo - verilen Kilo = kalan kilo )

İplikçiden Geldiği zaman mevcut kiloyu çoğaltayım veya azaltayım(elle değer gireyim mevcut kilo ekleyeyim veya azaltayım)
Dokumaya verdiğimiz zaman ( verilen kiloyu mevcut kilodan düşsün ve geri aldığımızda geri alınan kiloyu verilen kilodan düşsün mevcut kiloya eklesin burasıda elle değer verilecek)

ve en son olarak da MEVCUT KİLO-VERİLEN KİLO=KALAN KİLO buradaki kalan kilodaki değer de otamatik olarak mevcut değere geçsin.

inşallah anlatabilmişimdir. :((

Excel Vers. ve Dili
2010
Bu örnek Biraz daha açıklayıcı olmuştur inşallah.

Ekte koyduğum örnek açıklayıcı olmuşsa cevaplarınızı bekliyorum olmamış ise konuyu kapatabilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Öncelikle tüm forumdaki arkadaşlara hayırlı günler dilerim.
Arkadaşlar Ekteki dosyaya göz atarmısınız oradaki yapmış olduğum görselliği nasıl faaliyete sokabilirim.VB bilgi hiç yok yardımlarınızı bekliyorum.
(Not: Konuyu doğru yere açmamış olabilirim site yönetiminden özür dilerim.)
1- Firmaya boyahaneden iplik geliyor. Bu gelen iplikleri mevcut kiloya yazıyoruz. Bende diyorum ki buraya bir tane buton kayalım butona tıklandığında bir sayfa açılsın burada Kilo gir - Kilo Düş bölümler olsun kilo girersem mevcut kilo artsın kilo düş dersem mevcut kilodan düşsün.
2- Bizim stoktaki iplikleri dokuma bölümüne veriyoruz. Dokumaya verdiğimiz zaman mevcut kilodan düşmemiz gerekiyor. Dokuma kalan ipi bize geri veriyor. Bu seferde dokumaya verdiğimiz kilonun bir kısmını geri yazmamız gerekiyor.Yani Dokumaya ip veriyoruz sonra bir kısmını geri alıyoruz.
3- Ortada şöyle bir şey oldu ( mevcut kilo - verilen Kilo = kalan kilo )

İplikçiden Geldiği zaman mevcut kiloyu çoğaltayım veya azaltayım(elle değer gireyim mevcut kilo ekleyeyim veya azaltayım)
Dokumaya verdiğimiz zaman ( verilen kiloyu mevcut kilodan düşsün ve geri aldığımızda geri alınan kiloyu verilen kilodan düşsün mevcut kiloya eklesin burasıda elle değer verilecek)

ve en son olarak da MEVCUT KİLO-VERİLEN KİLO=KALAN KİLO buradaki kalan kilodaki değer de otamatik olarak mevcut değere geçsin.

inşallah anlatabilmişimdir. :((
Merhaba

Mademki vba hakkında hiç bir bilginiz yok, neden makro çözümü istiyorsunuz?
Fonksiyon çözümü yetmiyor mu?

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba

Mademki vba hakkında hiç bir bilginiz yok, neden makro çözümü istiyorsunuz?
Fonksiyon çözümü yetmiyor mu?
kardeşim bunu kullanacak kişilerin kafası fonksiyona basmıyor ki onlara buton olacakmış sayı girilecekmiş falan fonksiyon olsa sorun yok yani