iyi günler
iş yerimde giriş çıkışlarımı düzenliyeceğim bir mini yazılım yapmak istedim ama beceremedim. biz personele yemek çıkaran bir kuruluşuz. bunun için yemek hesabı yapmam gerekiyor. öncelikle bir yemeğin adını yazmalıyım bir sütuna . sonra karşısına yemeği oluşturan malzemelerin dökümlerini yapmalıyım. bu sabit bir kere yapacağım bir tanımlama olacak. zamanı geldikçe bu bilgiye başvuracağım. mesela haftada bir veya iki kere . mesela a sütunu 1 hücrede kuru fasülye yazdım. b sütunu 1. hücrede 60 gr fasülye, b sütunu 2. hücrede 90 gr koyun eti, b sütunu 3. hücrede 10 gr çiçekyağı gibi. daha sonra başka bir çalışma sayfasında matbuu şekilde hazırladığım yemek tabelamda, yemeğin adı yerine kuru fasülye yazdığımda tabelada diğer kısımdaki malzeme listeleri bölümüne kuru fasülyenin içine konulan malzemeleri tanımladığımız yerden gramajlarla personel sayısını çarparak hesaplasın ve sonucu versin. böylece ben ne kadar malzeme ile yemek yapacağımı bileyim. ama benim iş yerimde farklı yaş gruplarından yemek yiyen kişiler var. ve hepsini yemek lerini oluşturan malzemelirinin gramajları farklı. mesela kuru fasülye için a kişisine 60 gr fasülye b kişisine 50 gram fasülye c kişisine 75 gram fasülye oluyor. ve normal hafta içi bir günde sabah öğle akşam yemekleri var. yani o kadar çok parametre varki ben işin içinden çıkamadım.
a- yemeği oluşturan malzemelerin gramajları
b-farklı yaş gruplarına göre gramaj çıkılması
c-her yaş grubunun sayısının yazılıp malzemelerin gramlarıyla çarpılarak çıkılması gereken malzeme miktarının bulunması
d-günde üç öğün için bu hesabın yapılması ve bir kerede sonuca varılması. yani yarının yemek listesi elimde iken ben yemek isimlerini girip ertesi gün mutfağa pişirmesi için vermem gereken malzemelerin dökümünü alabilmeliyim.
çok karışık geliyor bana onun için yardımınıza ihtiyacım var. belki sizin için kolay bir hesaptır. yardımcı olursanız sevinirim.
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkürler.
ali erdem can 0 232 369 46 63
iş yerimde giriş çıkışlarımı düzenliyeceğim bir mini yazılım yapmak istedim ama beceremedim. biz personele yemek çıkaran bir kuruluşuz. bunun için yemek hesabı yapmam gerekiyor. öncelikle bir yemeğin adını yazmalıyım bir sütuna . sonra karşısına yemeği oluşturan malzemelerin dökümlerini yapmalıyım. bu sabit bir kere yapacağım bir tanımlama olacak. zamanı geldikçe bu bilgiye başvuracağım. mesela haftada bir veya iki kere . mesela a sütunu 1 hücrede kuru fasülye yazdım. b sütunu 1. hücrede 60 gr fasülye, b sütunu 2. hücrede 90 gr koyun eti, b sütunu 3. hücrede 10 gr çiçekyağı gibi. daha sonra başka bir çalışma sayfasında matbuu şekilde hazırladığım yemek tabelamda, yemeğin adı yerine kuru fasülye yazdığımda tabelada diğer kısımdaki malzeme listeleri bölümüne kuru fasülyenin içine konulan malzemeleri tanımladığımız yerden gramajlarla personel sayısını çarparak hesaplasın ve sonucu versin. böylece ben ne kadar malzeme ile yemek yapacağımı bileyim. ama benim iş yerimde farklı yaş gruplarından yemek yiyen kişiler var. ve hepsini yemek lerini oluşturan malzemelirinin gramajları farklı. mesela kuru fasülye için a kişisine 60 gr fasülye b kişisine 50 gram fasülye c kişisine 75 gram fasülye oluyor. ve normal hafta içi bir günde sabah öğle akşam yemekleri var. yani o kadar çok parametre varki ben işin içinden çıkamadım.
a- yemeği oluşturan malzemelerin gramajları
b-farklı yaş gruplarına göre gramaj çıkılması
c-her yaş grubunun sayısının yazılıp malzemelerin gramlarıyla çarpılarak çıkılması gereken malzeme miktarının bulunması
d-günde üç öğün için bu hesabın yapılması ve bir kerede sonuca varılması. yani yarının yemek listesi elimde iken ben yemek isimlerini girip ertesi gün mutfağa pişirmesi için vermem gereken malzemelerin dökümünü alabilmeliyim.
çok karışık geliyor bana onun için yardımınıza ihtiyacım var. belki sizin için kolay bir hesaptır. yardımcı olursanız sevinirim.
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkürler.
ali erdem can 0 232 369 46 63