• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İç içe geçmiş eğer formülü

Excel Vers. ve Dili
office 2010 pro.türkçe
Merheba,

Dosya içindeki verileri nasıl formül olarak yazabilirim.Yardımcı olabilirmisiniz.Tşk.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sayfa1 deki formül yapısını aşağıdaki gibi değiştirin.

Kod:
=MOD(F17-C17;1)
Sayfa2 F5 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.

Kod:
=EĞER($E5="";"";DÜŞEYARA($E5;Sayfa1!$C:$G;SÜTUNSAY($F$5:F5)+1;0))
.

Merhaba,

Kusura bakmayın,problemi tam anlatamamışım.Dolayısıyla verdiğiniz cevap tam çözüm olmadı.Dosyayı yeniledim.Tekrar bakabilir misiniz.Tşk.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu soru için düşeyara formülünü kullanmanız yeterli olur.

VLOOKUP-DÜŞEYARA UYGULAMASI

Bir hücreden hangisi dolu ise uygulamak için,

=eğer(e5<>"";ilk düşeyara;ikinci düşeyara)

şeklinde bir yapı kurarsınız.

Çok teşekkür ederim.Verdiğiniz likteki bilgiler çok iyi oldu.

Merhaba,

{=İNDİS(D3:D24;KAÇINCI(1;EĞER(A3:A24=I5;EĞER(B3:B24=J5;1));0))}

Bu formülü bir hücreyle toplayacak olsam yada I5 hücresi ile J5 hücrelerinden birisi boş olduğunda formül bulunan hücrede boş olsun.Nasıl yazmam gerekir.

Son düzenleme:
Merhaba,

{=İNDİS(D3:D24;KAÇINCI(1;EĞER(A3:A24=I5;EĞER(B3:B24=J5;1));0))}

Bu formülü bir hücreyle toplayacak olsam yada I5 hücresi ile J5 hücrelerinden birisi boş olduğunda formül bulunan hücrede boş olsun.Nasıl yazmam gerekir.

Merhaba
Bu işinizi görür mü acaba_?
----------------------

=EĞER(İNDİS(D3:D24;KAÇINCI(1;EĞER(A3:A24=I5;EĞER(B3:B24=J5;1));0))=0;"";İNDİS(D3:D24;KAÇINCI(1;EĞER(A3:A24=I5;EĞER(B3:B24=J5;1));0)))

----------------------

Merhaba,

Maalesef I5 yada J5 hücresi boş olduğunda #yok yazıyor.

Merhaba,

Maalesef I5 yada J5 hücresi boş olduğunda #yok yazıyor.

Merhaba
Bunu kullanın o zaman
--------------------------

=EĞER(VE(I5="";J5="");"";EĞER(İNDİS(D3:D24;KAÇINCI(1;EĞER(A3:A24=I5;EĞER(B3:B24=J5;1));0))=0;"";İNDİS(D3:D24;KAÇINCI(1;EĞER(A3:A24=I5;EĞER(B3:B24=J5;1));0))))

-------------------------
Not diziye çevirin formül dizi formülü

Merhaba,

İlginiz için tşk.ederim.Ama yine olmadı.

Merhaba

------------------------------------------

=EĞER(VE(I5="";J5="");"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(D3:D24;KAÇINCI(1;EĞER(A3:A24=I5;EĞER(B3:B24=J5;1));0)));"";İNDİS(D3:D24;KAÇINCI(1;EĞER(A3:A24=I5;EĞER(B3:B24=J5;1));0))))

------------------------------------------

Bunu Deneyin.
Dizi formülü

Söylediklerinizi ekteki tabloda yapabilirmisiniz.Acaba benmi yanlışlık yapıyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

İlginiz ve hızlı cevap verdiğiniz için tşk.ederim.Ekteki dosyada sadece J8 hücresi doluyken ve I8 hücresi boşken #yok yazıyor.Bu şartlarda da K8 hücresi boş olmalı.Yardımcı olabilirmisiniz.

Merhaba,

İlginiz ve hızlı cevap verdiğiniz için tşk.ederim.Ekteki dosyada sadece J8 hücresi doluyken ve I8 hücresi boşken #yok yazıyor.Bu şartlarda da K8 hücresi boş olmalı.Yardımcı olabilirmisiniz.

Üstteki dosyayı güncelledim.

Merhaba,

Vermiş olduğunuz bilgiler ile şirketimde bir tablo oluşturmaya çalıştım ama başaramadım.Tabloyu ekledim.Tekrar yardımcı olabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Vermiş olduğunuz bilgiler ile şirketimde bir tablo oluşturmaya çalıştım ama başaramadım.Tabloyu ekledim.Tekrar yardımcı olabilirmisiniz.

J3 hücresine
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MOD(I3-D3;1));"Yok";MOD(I3-D3;1))
Bu formülü yazın. Aşağıya doğru çekere çoğaltın.

Merhaba,

Cevap çok isabetli olmuş.Teşekkür ederim.Hesaplama sayfasında da sorularım vardı.Bakabilirmisiniz ?

Geri