• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İçiçe değiştirme fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Ekte sunduğum dosyada daha ayrıntılı anlaşılacağı üzere bir kelimenin içinden birden çok farklı karakterleri tek fonksiyonla değiştirmem gerekiyor. iyi geceler.

Ekli dosyalar

Verdiğiniz veriye göre

="SN10001"&YERİNEKOY(A1;"AB";"")

yazınız.

Ali Bey, teşekkür ederim ilginize, ancak "A" ve "B" kelimenin farklı yerlerinde de olabilir? Yerleri sabit değil.

="sn10001"&parçaal(a1;3;uzunluk(a1))

Selamlar,

Alternatif olarak aşağıdaki formülü denermisiniz. Verinizin içinde birden fazla "A" yada "B" olduğunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Kod:
=YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;"A";"SN");"B";"10001")

Aşağıdaki şekilde kullanırsanız veri içindeki ilk bulduğu "A" ve "B" değerlerini değiştirebilirsiniz.

Kod:
=YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;"A";"SN";[COLOR=red]1[/COLOR]);"B";"10001";[COLOR=red]1[/COLOR])

:oops: Ali Bey, ben anlatamadım kusura kalmayın, "A"nın yerine "SN", "B"nin yerine "10001" şeklinde olmalı.

Sorunuzun bir zorluğu yok ama ilk başta söylemeniz gerekeni en sonda söylüyorsunuz. Bunu söylese idiniz tek mesajda halledecektik.

.

katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sayın Hocalarım; az önceki kodlarınız
Kod:
=YERİNEKOY(YERİNEKOY(A13;B1;DÜŞEYARA(D10;A1:M7;2));M1;DÜŞEYARA(D10;A1:M7;13))
bu hale geldi. Acaba bu şekilde içiçe daha ne kadar bu fonksiyonu uzatabilirim. 20 adet olabilir mi?

Selamlar,

Bir hücreye farklı karakterler yazıp denediğimde formülü 8 kez tekrarlı kullanabildim. 8 adetten sonrasını kabul etmiyor. Bence bu işlemi makro ile çözmeyi deneyin.

makroyla bunu nasıl yapabılırız pekı? ornegın ben sayfa1'de a1 hücresıne yazdıgım her yazıyı sayfa2'de kı a1 hücresıne aktarıyorum. fakat aktarırken benım belırttıgım 50 kelımeyı sayfa2 ye aktarırken degıstırmesı gerekıyor. ıc ıce 8 den fazla kullanamıyorsak makroda bu fonksıyonun karsılıgı nasıl olacak?

Geri