- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office Professional Plus 2016 Türkçe 64 Bit
Rahmetli @İdris SERDAR hocamın dosyasınındaki formüle, sert sessizlere göre te/ta eki'ninde ilave edilmesini sağlıyabilir miyiz?
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Rahmetli @İdris SERDAR hocamın dosyasınındaki formüle, sert sessizlere göre te/ta eki'ninde ilave edilmesini sağlıyabilir miyiz?
Amin hocam. Eminim kendisinin anıldığını hissetmiştir. Allah mekanını cennet eylesin.?İdris Abi'nin adını yazarken başına "@" koyunca, herhalde ona da bildirim gitmiştir.....
"Sayın İdris Serdar, bir mesajda gy121 sizden bahsetti"....
Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın....
.
Function saatlereDeDaEkle(zaman As Double)
Dim sonKar$, coz$, ek$, i As Byte
coz = Format(IIf(Minute(zaman) = 0, Hour(zaman), Minute(zaman)), "00")
If coz = "00" Then
saatlereDeDaEkle = "da"
Else
coz = StrReverse( _
Array("", "on", "yirmi", "otuz", "kırk", "elli")(Left(coz, 1)) & _
Array("", "bir", "iki", "üç", "dört", "beş", "altı", "yedi", "sekiz", "dokuz")(Right(coz, 1)) _
)
For i = 1 To Len(coz)
sonKar = Mid(coz, i, 1)
If i = 1 Then ek = IIf(InStr("fstkçşhp", sonKar), "t", "d")
If InStr("aeıioöuü", sonKar) Then Exit For
Next i
saatlereDeDaEkle = ek & IIf(InStr("aıou", sonKar), "a", "e")
End If
End Function
@Korhan Ayhan hocam formülünüz için çok teşekkür ederim. Sadece saat 20.00'da sonucu yanlış gözüküyor ( Doğrusu 20.00'de olması gerekiyor). Artık o da önemli değil. Sadece saat 20 için formüle ekleme yapılabilir mi bilmiyorum.Merhaba,
#2 nolu mesaj ekindeki dosyayı güncelledim. Tekrar deneyiniz.
Tamamdır hocam elleriniz dert görmesin. Yalnız en alta 00.00 ekledim yok hatası verdi hocam.Merhaba,
#2 nolu mesaj ekindeki dosyayı güncelledim. Tekrar deneyiniz. Sanırım bu sefer oldu gibi..
Eyvallah @Korhan Ayhan hocam sizi yordum. Hakkınızı helal edin.?Tekrar güncelledim. Deneyiniz.