IF içerisinde NOW Formülü Çalıştırmak

Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
google sheets
Merhabalar,

Çıkan evrakın barkodunu A sütununa okutunca, B sütununa otomatik olarak okutulduğu tarih ve saat işlensin istiyorum. Düşündüm ve formülü buraya kadar getirdim fakat, =now() formül olarak çalışmıyor, text olarak kalıyor.

=IF(A2>0;"=now()";" ")


Sevgiler,
 

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
19 Nisan 2006
Mesajlar
6,667
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,

Deneyini.
Kod:
=EĞER(A2>0;METNEÇEVİR(ŞİMDİ();"ss:dd");"")
 
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
google sheets
Merhabalar,

"04.05.2021 10:44:50" şu formatta vermedi bana sonucu ve sayfa üstündeki bir harekette çıktı değişiyor.



Düzeltme:

=IF(A2>0;TEXT(NOW();"hh:mm");"")

şöyle yaptığımda ikinci problemi çözmüş oldum. tarih formatını ekmek kaldı. belki iki farklı sütun kullanabilirim. biri saat biri tarih için. yardımınız için çok teşekkür ederim, bir formül daha öğrenmiş oldum.

Düzeltme_2:

=IF(A2>0;TEXT(TODAY();"dd:mm:yy");"")

bu şekilde de tarihi işletebilmiş oldum.

Teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
19 Nisan 2006
Mesajlar
6,667
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
İyi çalışmalar.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,325
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bu yöntemde elde ettiğiniz tarih ve saat kalıcı olmayacaktır. Her hesaplama işleminde yeniden hesaplanacaktır. Bu tarz fonksiyonlar oynak tabir ettiğimiz fonksiyonlardır.

Siz barkodu okuttuğunuz zamanın kalıcı olmasını istiyorsanız makro kullanmanız daha uygun olacaktır. Forumda bununla ilgili bolca örnek var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

target+date ifadesi ile arama yapabilirsiniz.
 
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
google sheets
Tam olarak şu anki kalıbıyla ihtiyacım vardı, oluşturdum ve birçok dosyama adapte ettim. Eğer kullanım amacım değişirse mesajınıza geri dönüp, bilgi edineceğim.

Teşekkür ederim.



Merhaba,

Bu yöntemde elde ettiğiniz tarih ve saat kalıcı olmayacaktır. Her hesaplama işleminde yeniden hesaplanacaktır. Bu tarz fonksiyonlar oynak tabir ettiğimiz fonksiyonlardır.

Siz barkodu okuttuğunuz zamanın kalıcı olmasını istiyorsanız makro kullanmanız daha uygun olacaktır. Forumda bununla ilgili bolca örnek var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

target+date ifadesi ile arama yapabilirsiniz.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Tam olarak şu anki kalıbıyla ihtiyacım vardı, oluşturdum ve birçok dosyama adapte ettim. Eğer kullanım amacım değişirse mesajınıza geri dönüp, bilgi edineceğim.

Teşekkür ederim.
Nasıl yani? Bu formülle hücreye yazılan zaman bilgisi, hiçbir zaman değişmeden öylece kalıyor mu?
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,615
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Formüllerin hesaplanma seçeneği Manuelde mi acaba?

227352
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sayfada sadece o hücrede mi değişiklik yapıyorsunuz? Çünkü formüller sayfadaki her değişiklikte çalışırlar. Örneğin verdiğiniz formülleri denediğimde ilk başta 10:12 yazıyorken saat 10:13 olduğunda başka bir hücreye veri girdiğimde o hücre de değişti.
 
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
google sheets
Sayfada sadece o hücrede mi değişiklik yapıyorsunuz? Çünkü formüller sayfadaki her değişiklikte çalışırlar. Örneğin verdiğiniz formülleri denediğimde ilk başta 10:12 yazıyorken saat 10:13 olduğunda başka bir hücreye veri girdiğimde o hücre de değişti.
Evet, böyleymiş hakikatten. Ben anlık kontrol için değişiklik yapıp, formülün sarihliğine kanmışım. Sayfanın sağına belgedeki en son değişikliği göstersin diye koydum hazır yapılmışken. :)

Neyseki biraz araştırdım ve bir script buldum. Kod yazmadım hiç ama mantığımı kullanarak kendi durumuma adapte ettim.


Bu orijinal script.

Kaynak: Stackoverflow

Kod:
function onEdit() {
var s = SpreadsheetApp.getActiveSheet();
if( s.getName() == "Sheet1" ) { //checks that we're on Sheet1 or not
var r = s.getActiveCell();
if( r.getColumn() == 1 ) { //checks that the cell being edited is in column A
var nextCell = r.offset(0, 1);
if( nextCell.getValue() === '' ) //checks if the adjacent cell is empty or not?
nextCell.setValue(new Date());
}
}
}

Bu da benim adapte ettiğim 1 ve 4. sütunun doldurumasını bekleyen script.

Kod:
function onEdit() {
var s = SpreadsheetApp.getActiveSheet();
if( s.getName() == "May" ) { //checks that we're on Sheet1 or not
var r = s.getActiveCell();
if( r.getColumn() == 1 ) { //checks that the cell being edited is in column A
var nextCell = r.offset(0, 1);
if( nextCell.getValue() === '' ) //checks if the adjacent cell is empty or not?
nextCell.setValue(new Date());
}
}
var s = SpreadsheetApp.getActiveSheet();
if( s.getName() == "May" ) { //checks that we're on Sheet1 or not
var r = s.getActiveCell();
if( r.getColumn() == 4 ) { //checks that the cell being edited is in column A
var nextCell = r.offset(0, 1);
if( nextCell.getValue() === '' ) //checks if the adjacent cell is empty or not?
nextCell.setValue(new Date());
}
}
}
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,270
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Bu sizin için daha kısa olur;

JavaScript:
function onEdit() {
  var s = SpreadsheetApp.getActiveSheet();
  if( s.getName() == "May" ) {
    var r = s.getActiveCell();
    if( r.getColumn() == 1||r.getColumn() == 4 ) {
      var nextCell = r.offset(0, 1);
      if( nextCell.getValue() === '' )
      nextCell.setValue(new Date());
    }
  }
}
.
 
Üst