• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İki değer arasında ise ÇOKETOPLA

Excel Vers. ve Dili
Office Exel 2016
Arkadaşlar Herkese Merhaba;

İki farklı kritere uygun olarak verilerden çoklu toplama yaptırmam gerekiyor..

1 - İki tarih arası kriterine uyan
2- İki Kg arası kriterine uyan
3- Çıkış İl/İlçe den Varış İL/İlçeye giden ürün sayısı kaç tanedir? kombinasyonuna giden formüle ulaşmam gerekiyor.

Esasında ÇOKETOPLA ile bu işin bir kısmını çözebiliyorum ama tarih ve KG arası kriterleri işin içine girdiğinde çözüm üretemedim. Bu konuda üstadların bilgilerine başvurmam gerekiyor . Örnek tablo ek tedir. Yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

ÇOKEĞERSAY fonksiyonunu zaten sizin sorunuz için oluşturulmuş Excel.
C5 hücresi için formül aşağıdadır. Sağa ve aşağıya doğru sürükleyerek çoğaltabilirsiniz.

Kod:
=ÇOKEĞERSAY(Sheet1!$G:$G;">=" & $A$2;Sheet1!$G:$G;"<=" & $B$2;Sheet1!$H:$H;">=" & $A$4;Sheet1!$H:$H;"<=" & $B$4;Sheet1!$C:$C;$A5;Sheet1!$D:$D;$B5;Sheet1!$E:$E;C$3;Sheet1!$F:$F;C$4)

ÇOKEĞERSAY fonksiyonunu zaten sizin sorunuz için oluşturulmuş Excel.
C5 hücresi için formül aşağıdadır. Sağa ve aşağıya doğru sürükleyerek çoğaltabilirsiniz.

Kod:
=ÇOKEĞERSAY(Sheet1!$G:$G;">=" & $A$2;Sheet1!$G:$G;"<=" & $B$2;Sheet1!$H:$H;">=" & $A$4;Sheet1!$H:$H;"<=" & $B$4;Sheet1!$C:$C;$A5;Sheet1!$D:$D;$B5;Sheet1!$E:$E;C$3;Sheet1!$F:$F;C$4)
Üstad Teşekkür ettim, şimdilik ihtiyacımı giderdi.. Tabloda geliştirmeye devam ediyorum takıldığım noktada tekrar yardımını talep edebilirim.

Saygılar;

Geri