• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

iki liste arasındaki farkı bulmak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
öncelikle böylesine güzel ve bilgili bir ortamda bulunmaktan çok muluyum . ancak bulamadığım bir formul var .... dur dur bir dakka ... aslında size işimden bahsedeyim biraz .
şöyleki :
bana barkod numaraları geliyor günlük 600-700 arası . bende bu barkod numaralarını ekiplere dağıtıyorum daha sonra ekiplerden bu işlerin yapıldığına dair rapor alıyorum . ancak sorun şuki ekipler bazen barkod nuraları yanlış yazıyorlar . bende işin bittiğine dair rapor yazarken hangi barkodun yanlış yazıldığını bulmak için tek tek bana gelen ilk listeden numaraları tek tek girerek arama yapıyorum .
benim istediğim formül şöyle ;
a sutununa gelen barkodları yazmak istiyorum b stununada yapılan işleri . bu aşamadan sonra iki sutunu eşleştirmek birbirne uymayan barkodları ortaya çıkartmak istiyorum . böyle bir formil olabilirmni acaba
yazım biraz uzun oldu ama internet konusunda acemiyim . umarım bir yardımcı olan biri çıkar ve banada 2 saatlik ense uyapma zamanın çıkar . çok teşeküürler .

Merhaba,

Küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklayınız..

.

Bir tane örnek dosya hazırlayıp üzerinde gerekli açıklamaları yaparsanız konu daha iyi anlaşılılacaktır.:cool:

isteğiniz doğrultusunda bir dosyacık hazırladım dosyada 34 satır var ama benim günlük 600-700 satırlı işler geliyor . kısaca anlatmak istedim .
bilginize sunarım . saygılar .

Ekli dosyalar

Farklı biryerdemi yoksa renklendirmekmi istiyorsunuz. Ben renklendirmeyi açıklayayım listelenecekse onuda yaparım..

D2: D34 aralığını fare ile işaretleyiniz, Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsüne girerek formül bölümüne,

=EĞERSAY(A:A;D2)=0

yazın ve biçimden istediğiniz rengi seçerek tamam butonuna basınız..

.

Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
B2 sütunundaki formül.:cool:
=EĞER(A2=D2;DOĞRU;KAÇINCI(A2;D$2: D$65536;0)+1&" SATIRDA")

Ekli dosyalar

teşekkürler kızmızı renk seçtim ve sorunu çözdüm saolun . anacak benim listem 500 satırdan oluşuyorsa yine aynıo şekildemi yapmalıyım .

Evet, veri aralığının tümünü seçerek yukardaki işlemi yapmanız yeterli olacaktır..

.

öncelikle tekrar kolay gelsin ...
daha önce iki liste karşılaştırması hakıında sorunumu =EĞERSAY(A:A;D2)=0 formülüyle cözmüştünüz saolun . ozaman listedeki sayılatın toplamı birbirne eşitti . şimdi benim şöyle bir sorunum var .
şöyleki ;
a sutunu ve d sutunu karşılaştıracağım zaman oluyor . a sutunu 250 sayı var , d sutunu 100 sayı var . şimdi ikisini karşılaştırmak için aynı formülü uygulumaya çalışıyorum ama olmuyor . acaba başka nasıl bir formül uygulunabilir . saolun . örnek olarak bir excel dosyası ekledim .

Ekli dosyalar

D sütununu seçip koşullu biçimlendirme içine

Kod:
=EĞERSAY(A:A;D1)>=1

yazın.

Değerli Evren Gizlen nasıl yapıyorsunuz böyle güzel listeleri . Tebrikler. :)

Geri