İki sayı arasındaki yüzde farkı nasıl bulunur

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
denedim ama olmadı sayın idris serdar (hatta kopyala yapıştır yaptım)
.

Kullandığınız Ofisin dil sürümünü profilinizde belirtiniz. Belirtmiyorsanız, işlevlerin hem Türkçe ve hem İngilizcelerini biliyorsunuz anlamına gelir.

Muhtemelen Ofisiniz Türkçe'dir. Buna göre;

Kod:
=EĞER(B3=0;B3;EĞERHATA((C3-B3)/B3;0))
şeklinde kullanacaksınız.

.

Excel Vers. ve Dili
excel-2003
alakanız için teşekkürler sayın serdar, evet ofis türkçe, ikinci yolladığınız türkçe formülde olmadı,

türkçe formülde sonuç bu şekilde

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel Professional Plus 2016 - İngilizce
Sayın manyakbiri ve sayın İdris SERDAR;

a1 hücresinde her hangi bir değer yoksa (boş ise) ve/veya her iki (a1 ve a2) hücrede de değer yoksa bir sonuç alamıyorum, buna bağlı olarak;

a1 hücresi boş ancak a2 hücresindeki değer 1 ise %100 artış,

her iki hücre boş ise 0 (sıfır) değer almak istiyorum.
D3'e yazacağınız formül:

2 değer de boşsa, 0 yazacak,
2016 değeri boşsa ve 2017 değeri 1'se %100 yazacak (siz önceki mesajınızda böyle demişsiniz. Mesajınızı yukarıya da ekledim.)
Bu iki durumun dışında kalanlar için de (c5-b5)/b5 formülü uygulanacak.

Kod:
=EĞER(VE(B3="";C3="");0;EĞER(VE(B3="";C3=1);1;(C3-B3/B3))

Excel Vers. ve Dili
excel-2003
sayın manyakbiri haklısınız, ilk değer (2016) boş ve ikinci değer ()2017) 1 ise %100 artış olacak yazdım. kabul çok açık yazmamışım, ikinci değer artışı oranında (örneğin, 1 ise %100, 55 ise %5500 gibi) hesaplanacak demem gerekliydi.

her iki değerde de rakam var ise (a2-a1)/a1 formülünde sorun zaten çıkmıyor ve her iki değer de boş ise 0 yazmasında da sorun yok.

çok ta uzatıp vakit aldım, hakkınızı helal ediniz.

işin özü;

ilk hücre boş ikinci hücrede ise 0(sıfır) dan büyük değer var ise kendi değerince yüzdelik artışı göstermesi.

Tekrar teşekkürler.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aşağıdaki formülü deneyiniz. Eğer ilki dolu, ikincisi boşken 0 yazılacaksa kırmızı kısmı 0 yapınız:

Kod:
=EĞER(VE(B3=0;C3=0);0;EĞER(VE(B3>0;C3>0);(C3-B3)/B3;EĞER(B3=0;C3;[COLOR="Red"][B]B3*-1[/B][/COLOR])))

Excel Vers. ve Dili
excel-2003
sayın yusuf44 teşekkürler, ilki dolu ikincisi boşken 0 yazmayacak.

iki ayrı tarihte meydana gelen üretimin yüzdelik oranda karşılaştırması olarak düşünebilirsiniz.

a) ilk tarihte üretim olmamış ancak ikinci tarihte üretim olmuşsa üretim değeri kadar oranı yüzde olarak gösterecek

b) her iki tarihte de üretim yoksa 0 gösterecek

c) ilk tarihte üretim var ancak ikinci tarihte üretim yoksa azalış değerini yüzde olarak gösterecek

d) her iki tarihte de üretim var ise artış veya azalış oranını yüzde olarak gösterecek.

şimdi;

ilk tarih A1 hücresinde, ikinci tarih B2 hücresinde ve benim formülümde C3 hücresinde olsun.

a maddesinde yazanı yapamadım.

b,c vr d maddesinde yazanlar ise (B1-A1)/A1 formülü ile alınabiliyor sıkıntı yok. sıkıntı (a) maddesinde, tek tek toparlayıp düzenlemek kolay ama veriler 10.000'leri bulduğunda bu imkansıza yakın zorluk oluyor, bu nedenle tüm verileri tek bir formül ve/veya makro ile tespit edebilir miyim ?

teşekkürler.

D Ü Z E N L E M E

sayın yusuf44 verdiğiniz formülü denemeden yukarıyı yazmıştım, formülü denediğimde (her hangi bir değişiklik yapmadım) çalıştı. çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excell 2010
Merhaba,
Sorum bu konuya uygun olduğu için buraya yazıyorum.

A1:A10 aralığını %100 olarak kabul edip, bu aralığa yazılan tek yada çift sayıların yüzdelerini C1 ve D1 hücresinde nasıl gösterebilirim.
5 tane tek sayı 5 tane çift sayı varsa %50 - %50 olarak göstermesini istiyorum.