İleri excel eğitimi hk.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-07-2025
Değerli hocalarım, sizden ve edindiğiniz tecrülebelere dayanarak bir konuda tavsiyenize ihtiyacım var

işimizin gereği olarak excel'i yeteri kadar kullanıyoruz ancak ben ve benim gibi bu konuya meraklı olanlar ve kendini daha ileri seviyeye taşımak isteyenler için tavsiyeleriniz nelerdir bir eğitim alınacak ise bir kurum adı önerebilir misiniz nasıl bir yol izlemeliyiz tavsiyelerinizi bekler ve saygılar sunarım.

nihatkr

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2010 Türkçe
2013 Türkçe
OFİS 365
09.10.2029

Burası Her Dersaneden İyidir.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Excel bilginizi ilerletmek istiyorsanız bir kaç tavsiye verebilirim;

İnternetten Excel ile ilgili formül, kod vs. ne bulursanız indirip öğrenin, mantığını kavramaya çalışın.
Kod bilgisi edinmek için öncelikle algoritma bilginizi geliştirin.
Hayal edin ve gerçekleştirmek için uğraşın ki ben hep öyle yaptım. İnanın Excel'de yapamayacağınız çok şey az şey vardır.
Forumu takip edin, soruları çözmeye çalışın, buradan farklı mantıklara ulaşacaksınız. Ayrıca insanların nasıl düşündüğünü anlamanıza yardımcı olacaktır.
Aynı soru için farklı çözümler bulmaya çalışın.
İşinizi kolaylaştırmak ve kısaltmak için her zaman çözüm arayışlarında olun. Yaptığınız çözümler sizi motive edecektir.
Yaptığınız çalışmaları paylaşın, başkalarının sizin eksiklerinizi bulmalarına izin verin.
Aslında daha belki eklenecek çok şey var ama şimdilik son olarak, öğrendiklerinizi unutabileceğinizi varsayarak kendinize bir kütüphane oluşturun.
Unutmamanız gereken en önemli şey ise bir kodu yada formülü unutsanız bile o sorunun geçmişte çözülebildiğini unutmayın.
Bunları yaparsanız kurslarda öğreneceğiniz bilgiden daha fazlasını öğreneceğinizi garanti edebilirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Youtube ortamında birçok eğitimcinin dersleri var. Onlardan birkaçını izleyerek işe başlayabilirsiniz. Yetersiz gelirse UDEMY üzerindeki dersleri araştırabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Excel bilginizi ilerletmek istiyorsanız bir kaç tavsiye verebilirim;

İnternetten Excel ile ilgili formül, kod vs. ne bulursanız indirip öğrenin, mantığını kavramaya çalışın.
Kod bilgisi edinmek için öncelikle algoritma bilginizi geliştirin.
Hayal edin ve gerçekleştirmek için uğraşın ki ben hep öyle yaptım. İnanın Excel'de yapamayacağınız çok şey az şey vardır.
Forumu takip edin, soruları çözmeye çalışın, buradan farklı mantıklara ulaşacaksınız. Ayrıca insanların nasıl düşündüğünü anlamanıza yardımcı olacaktır.
Aynı soru için farklı çözümler bulmaya çalışın.
İşinizi kolaylaştırmak ve kısaltmak için her zaman çözüm arayışlarında olun. Yaptığınız çözümler sizi motive edecektir.
Yaptığınız çalışmaları paylaşın, başkalarının sizin eksiklerinizi bulmalarına izin verin.
Aslında daha belki eklenecek çok şey var ama şimdilik son olarak, öğrendiklerinizi unutabileceğinizi varsayarak kendinize bir kütüphane oluşturun.
Unutmamanız gereken en önemli şey ise bir kodu yada formülü unutsanız bile o sorunun geçmişte çözülebildiğini unutmayın.
Bunları yaparsanız kurslarda öğreneceğiniz bilgiden daha fazlasını öğreneceğinizi garanti edebilirim.
Merhaba,

anladığım kadarı ile bir noktadan sonrası kişinin kendi merak ve öğrenme isteği ile alakalı öğrenme gelişme arzusu olmadığı zaman olabilecek en iyi kurs'a dahi gitseniz çok fazla birşey değişmeyecektir

eğer öğrenme isteği var ise forumlarda youtube veya bir arkadaşında bahsettiği gibi udemy vb. fazlasıyla kaynak var...
yapmış olduğunuz öneriler yeterince aydınlatıcı oldu herkese çok teşekkür ederim saygılarımla...

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Forumun kendisi zaten çok geniş bir kod bankası.
Ayrıca altın üyelere özel olan Excel Dersanesi kısmında detaylı konu anlatımları da var.

Youtube da bir çok gönüllünün çekmiş olduğu konu anlatımları ve örnekler var.
Bir de artık Chatgpt var.

Bu kadar varlığın içindesizin de dediğiniz gibi İSTEK ve AZİM lazım.

Ben kendimden şöyle bir örnek vereyim.
22 yıl önce üstad Muhammet Temel Korkmaz beye Excell ile alakalı sorum olduğunu ileten bir email atmıştım.
Bana verdiği cevap; öncelikle excel tek L ile yazılır. Sonra forumda şu konuları araştır dedi.
Kısacası sorumu çözmedi. Bana balık da vermedi. Yedirmedi de. Bana okyanuslara açılmayı öğretti. Korkusuzca. hem de...
Allah razı olsun kendisinden.

O zamandan beri hiç 2 tane L kullanmadım.
22 yıldır Excel kullanıyorum. Öncesinde kareli defter kullandığımı anladım.
Hala öğreniyorum.
Hala deniyorum.
Forumda destek ekibindeyim ama bazen ben de soru soruyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-07-2025
Forumun kendisi zaten çok geniş bir kod bankası.
Ayrıca altın üyelere özel olan Excel Dersanesi kısmında detaylı konu anlatımları da var.

Youtube da bir çok gönüllünün çekmiş olduğu konu anlatımları ve örnekler var.
Bir de artık Chatgpt var.

Bu kadar varlığın içindesizin de dediğiniz gibi İSTEK ve AZİM lazım.

Ben kendimden şöyle bir örnek vereyim.
22 yıl önce üstad Muhammet Temel Korkmaz beye Excell ile alakalı sorum olduğunu ileten bir email atmıştım.
Bana verdiği cevap; öncelikle excel tek L ile yazılır. Sonra forumda şu konuları araştır dedi.
Kısacası sorumu çözmedi. Bana balık da vermedi. Yedirmedi de. Bana okyanuslara açılmayı öğretti. Korkusuzca. hem de...
Allah razı olsun kendisinden.

O zamandan beri hiç 2 tane L kullanmadım.
22 yıldır Excel kullanıyorum. Öncesinde kareli defter kullandığımı anladım.
Hala öğreniyorum.
Hala deniyorum.
Forumda destek ekibindeyim ama bazen ben de soru soruyorum.
Çok haklısınız ben 44 yaşındayım ben 20'li yaşlarımdayken bilgi saklıydı erişmek bu kadar kolay değildi şimdi birçok platformdan kolaylıkla hem'de her türlü bilgiye erişebiliyorsunuz konuyla alakasız olacak ama günümüzde youtube'da bile binlerce tarif var iken yemek yapmayı bilmiyorum demek aç kalmak tamamen kişinin kendi tercihidir Bu vesile ile değerli ahçılarımıza selam olsun...